Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Lieve Bumper

5 augustus
x
Wat is dit?

Alweer twee jaar geleden zag ik je in het begin van de week op marktplaats staan,
Je vindt alles en iedereen leuk en wil alleen maar spelen de hele dag, ook wanneer het even niet gaat. Het wandelen kon ook een uitdaging zijn want elk vliegje, vlindertje of blaadje moest onderzocht, besnuffeld en mee gespeeld.
En dat kan soms lastig zijn, spreek ik uit ervaring haha.  Daarom had je baasje uiteindelijk besloten om een nieuw huisje voor je te zoeken. 

Vroeger werd er tegen mij gezegd, je neemt maar een hond als je op jezelf woont en daarom kwam jij op het perfecte moment, we woonde tenslotte net samen. Als dat geen timing is!
Een beetje voorzichtig liet ik je foto’s zien aan vriendlief en gelukkig was die ook in een klap verkocht. En ik heb snel je toenmalige baasje gemaild, want zo een knapperd en dan ook nog om de hoek. Daar konden we geen nee tegen zeggen.

Na overleg met je baasje mochten we naar jou gaan kijken. Samen hebben we een lange wandeling en goed overleg met je baasje zijn we de volgende dag nog even naar de dierenarts geweest voor een check up. Gelukkig zag je er helemaal gezond uit en werd je goedgekeurd en dat betekende dus dat mijn droom eindelijk uit kwam. 

Met in mijn achterhoofd dat je eigenlijk niet goed aan de lijn kon lopen en ik amper ofja eindelijk geen ervaring had met honden was jou in huis nemen wel erg spannend! Gelukkig had vriendlief wel ervaring met Newfoundlanders en dat gaf mij het geruste gevoel om aan de uitdaging met jou te kunnen beginnen. Door veel training samen en het vertrouwen in elkaar zijn we samen gegroeid! Daarbij het samen aan het waterwerken, suppen of canicrossen heeft onze band alleen maar sterker gemaakt. En jouw blik als je naar me toe zwemt.. dat is onbetaalbaar. 

Nu twee jaar later alweer, hebben we samen een band waar niemand tegen op kan. We hebben samen veel plezier met alles wat we doen en jouw knuffels, kusjes en lompe enthousiasme maken mijn leven elke dag een stukje mooier.  Al twee jaar lang staat jij elke dag aan mijn zijde, in de goede en mooie momenten maar ook wanneer het minder gaat voelt je dit feilloos aan.  Zodra ik me rot voel kruip je tegen me aan en blijf je bij mij totdat ik rustig ben.
Je bent veranderd van een puber die overal naar toe wil en met alles wil spelen naar een rustige hond die zijn eigen boontjes dopt en diegene die hem lief zijn beschermt. 

Ik had me geen betere, lievere of mooiere eerste hond kunnen wensen. Lieve Bumper, wat ben ik ontzettend blij met jou, op nog vele mooie jaren samen. 

Je baasje. 

Foto credits: Graag wil ik Cindy Bogman fotografie bedanken voor deze gave foto’s van Bumper! 

 

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Fender

Wandelen in Limburg – de Brunssumerheide Geef koekje! x

Wandelen in Limburg – de Brunssumerheide

18 september Door: Bumper & Fender

Het is alweer een tijd geleden, dus daarom bij deze het tweede deel van onze blogreeks: Wandelen in Limburg. Dit keer gaan we een natuurgebied dicht bij huis bespreken, ...

Lees het hele artikel
Wij gaan naar balans en coördinatie cursus Geef koekje! x

Wij gaan naar balans en coördinatie cursus

21 juli Door: Bumper & Fender

Een lange tijd heb ik gezocht naar een hondenschool die mij beviel, een leuke cursus aanbiedt en begrip heeft voor de Newfoundlander. Met hun lompe lijf kunnen zij namelijk ...

Lees het hele artikel
Review:  DOOG The Seals waterspeelgoed Geef koekje! x

Review: DOOG The Seals waterspeelgoed

28 juni Door: Bumper & Fender

Voor The Dog Pen mochten wij het water speelgoed van Doog uittesten genaamd The Seals, wij hadden de roze versie met de naam Lieutnant Flipper. Over het speelgoed Deze ...

Lees het hele artikel
Ons favoriete waterspeelgoed Geef koekje! x

Ons favoriete waterspeelgoed

26 juni Door: Bumper & Fender

Zoals jullie weten doen onze jongens aan waterwerken, dat houd in dat wij veel in het water liggen. Het apporteren van dummy’s (zoals wij het waterspeelgoed noemen) is hier ...

Lees het hele artikel