Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Lieve Bumper

5 augustus
x
Wat is dit?

Alweer twee jaar geleden zag ik je in het begin van de week op marktplaats staan,
Je vindt alles en iedereen leuk en wil alleen maar spelen de hele dag, ook wanneer het even niet gaat. Het wandelen kon ook een uitdaging zijn want elk vliegje, vlindertje of blaadje moest onderzocht, besnuffeld en mee gespeeld.
En dat kan soms lastig zijn, spreek ik uit ervaring haha.  Daarom had je baasje uiteindelijk besloten om een nieuw huisje voor je te zoeken. 

Vroeger werd er tegen mij gezegd, je neemt maar een hond als je op jezelf woont en daarom kwam jij op het perfecte moment, we woonde tenslotte net samen. Als dat geen timing is!
Een beetje voorzichtig liet ik je foto’s zien aan vriendlief en gelukkig was die ook in een klap verkocht. En ik heb snel je toenmalige baasje gemaild, want zo een knapperd en dan ook nog om de hoek. Daar konden we geen nee tegen zeggen.

Na overleg met je baasje mochten we naar jou gaan kijken. Samen hebben we een lange wandeling en goed overleg met je baasje zijn we de volgende dag nog even naar de dierenarts geweest voor een check up. Gelukkig zag je er helemaal gezond uit en werd je goedgekeurd en dat betekende dus dat mijn droom eindelijk uit kwam. 

Met in mijn achterhoofd dat je eigenlijk niet goed aan de lijn kon lopen en ik amper ofja eindelijk geen ervaring had met honden was jou in huis nemen wel erg spannend! Gelukkig had vriendlief wel ervaring met Newfoundlanders en dat gaf mij het geruste gevoel om aan de uitdaging met jou te kunnen beginnen. Door veel training samen en het vertrouwen in elkaar zijn we samen gegroeid! Daarbij het samen aan het waterwerken, suppen of canicrossen heeft onze band alleen maar sterker gemaakt. En jouw blik als je naar me toe zwemt.. dat is onbetaalbaar. 

Nu twee jaar later alweer, hebben we samen een band waar niemand tegen op kan. We hebben samen veel plezier met alles wat we doen en jouw knuffels, kusjes en lompe enthousiasme maken mijn leven elke dag een stukje mooier.  Al twee jaar lang staat jij elke dag aan mijn zijde, in de goede en mooie momenten maar ook wanneer het minder gaat voelt je dit feilloos aan.  Zodra ik me rot voel kruip je tegen me aan en blijf je bij mij totdat ik rustig ben.
Je bent veranderd van een puber die overal naar toe wil en met alles wil spelen naar een rustige hond die zijn eigen boontjes dopt en diegene die hem lief zijn beschermt. 

Ik had me geen betere, lievere of mooiere eerste hond kunnen wensen. Lieve Bumper, wat ben ik ontzettend blij met jou, op nog vele mooie jaren samen. 

Je baasje. 

Foto credits: Graag wil ik Cindy Bogman fotografie bedanken voor deze gave foto’s van Bumper! 

 

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Fender

Valentine swap op Instagram Geef koekje! x

Valentine swap op Instagram

15 februari Door: Bumper & Fender

Cadeautjes geven is leuk, cadeautjes krijgen nog veel leuker! Daarom organiseer ik samen met @hardaily nu voor de derde keer een Instagram swap, ditmaal met het thema Valentijn! Nieuwsgierig ...

Lees het hele artikel
Onze eerste dog survival Geef koekje! x

Onze eerste dog survival

5 november Door: Bumper & Fender

Dog survival; een parcour van 5km afleggen met ongeveer 15 hindernissen en dat samen met je hond! Je hond die voor je uit holt aan een elastische lijn die ...

Lees het hele artikel
Hotspot drama Geef koekje! x

Hotspot drama

6 september Door: Bumper & Fender

Eens in de zoveel tijd dan is het hier weer zover, een hotspot drama: en dan bedoel ik niet dat leuke ding wat voor WiFi zorgt maar een vieze ...

Lees het hele artikel
Bark in the Park! Geef koekje! x

Bark in the Park!

22 augustus Door: Bumper & Fender

Na Animal Event hebben wij de smaak van de hondenevenementen goed te pakken! Twee vriendinnetjes van mij attendeerden mij op Bark in the Park; dit evenement wordt gehouden op ...

Lees het hele artikel