Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Lena en ik worden moderne nomaden

16 March
x
Wat is dit?

Zoals ik in een eerdere blog al heb geschreven, staan de Yakutian Laika’s bekend om hun vriendelijke karakter en leefden ze de hele dag samen met de Jakoetsj. Die een semi-nomadisch bestaan hadden. In de barre kou. De honden werden gebruikt voor de slee, in de jacht en als gezelschap en oppas voor de kinderen. Nu gaan Lena en ik samen een modern nomadisch bestaan leiden, spannend!

Waarom een nomadisch bestaan?

Het reizen en rondtrekken en gaan waar de dag me brengt zit echt in mijn bloed en onder mijn huid. Ik heb op allerlei manieren geprobeerd het ‘te temmen’. Ik ben zelfs getrouwd. Wel met de allerleukste man ooit die ik al ken sinds ik 17 ben, dat helpt wel. Hij is juist degene die me laatst zei: ‘volgens mij heb je behoefte aan meer vrijheid, ik zie dat je niet tot je recht komt zo’. Het klopt. Ik wil vrij zijn, en dan niet in de zin van geen relatie hebben. Ik wil gewoon ieder moment van iedere dag kunnen beslissen dat ik ergens heen wil of iets wil doen. Op reis dus!

Camperbusje

Op dit moment zijn campers en camperbusjes heel erg in trek, en daardoor zijn de prijzen ook erg hoog. Geen probleem! Ik heb nog zo’n 2 maanden om te zoeken naar de perfecte (kleine) camper. Ik heb gelukkig niet veel nodig. Wat ik wel nodig heb is een enigszins comfortabel bed, een WC, een kleine koelkast, een mogelijkheid om te koken en water. Maar dat moet zeker gaan lukken!

Lena voorbereiden op het reizen

Als Lena naar Nederland komt (pas met 15 weken) ben ik zelf nog niet helemaal klaar met het verbouwen van ons reisbusje. Ze krijgt eerst de tijd om aan mij te wennen en ik aan haar. Het mooiste is natuurlijk dat we een band kunnen opbouwen waarin ze weet dat ze mij altijd kan vertrouwen.

Gaan!

Zoals veel dingen in het leven, moet je ook niet alles overdenken. Ik heb het geluk dat ik een hele lieve man heb en een eigen Tiny House in de tuin. Dus wat er tussen ons ook gebeurd, ik heb altijd mijn eigen plekje waar ik zo naartoe kan en waar alles werkt. Dus ik kan gaan en staan waar ik wil en altijd terugkomen als ik daar weer aan toe ben.

Werken voor eten

Wat ik precies onderweg ga doen? Geen idee, maar het leren kennen van nieuwe mensen en bijzondere woonvormen spreekt me erg aan. Ik kan koken, voor dieren zorgen, verbouwen, groenten kweken, dus er zijn vast genoeg plekken waar we welkom zijn en kunnen werken in ruil voor eten en onderdak. De enige voorwaarde? Dat Lena ook meer dan welkom is en dat zij het net zo veel naar haar zin heeft als ik.

Hopelijk heb je zin om onze avonturen te volgen, ook als we eenmaal helemaal klaar zijn om op reis te gaan.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena & Lumi

Loopse teef en reu samen in huis Geef koekje! x

Loopse teef en reu samen in huis

1 June Door: Lena & Lumi

Een loopse teef en een intacte reu samen in huis dat is niet zo’n handige combinatie. Ik deel mijn ervaring met een loopse Lena (haar 2e loopsheid) samen met ...

Lees het hele artikel
Review Espree Simple Shed shampoo Geef koekje! x

Review Espree Simple Shed shampoo

4 April Door: Lena & Lumi

Review Espree Simple Shed shampoo. Het was de hoogste tijd voor Lumi met zijn dubbele vacht om wat haren te verliezen. De Espree Simple Shed shampoo is een hondenshampoo ...

Lees het hele artikel
Een hond die nooit alleen kan zijn Geef koekje! x

Een hond die nooit alleen kan zijn

27 March Door: Lena & Lumi

Hoe ziet het leven er uit met een hond die nooit alleen kan zijn? Lena is in mei 2021 bij mij komen wonen. Vanaf dat moment is ze nooit ...

Lees het hele artikel
Vakantie met honden: Kroatië Geef koekje! x

Vakantie met honden: Kroatië

18 March Door: Lena & Lumi

Op vakantie naar Kroatië en ja natuurlijk gaan de honden mee. Wat ik precies doe om me voor te bereiden op onze aanstaande vakantie? Dat vertel ik je in ...

Lees het hele artikel