Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Lakse Kronch Viskoekjes

9 november
x
Wat is dit?

Een vissig cadeautje

Opeens was er een pakketje voor mij bij de post. Kijk, dat vind ik leuk nieuws. Mijn vrouwtje vertelde dat ik viskoekjes mocht uitproberen van Hondjekoek. Hondjekoek verkoopt heerlijke viskoekjes van het merk Lakse Kronch van Henne Petfood. Daar had ik wel oren naar.

Lakse Kronch koekjes
Hm, Kronch klinkt niet heel Nederlands. Nou, dat klopt, want het is een Deens familiebedrijf dat gezonde voeding maakt voor honden en katten op basis van zalm.
Lakse betekent overigens zalm in het Deens. Weer wat geleerd.

Wat is het dan precies voor koekje

De Lakse Kronch Original is een gezond hondenkoekje gemaakt van alleen maar zalm.
Deze gezonde en graanvrije hondenkoekjes zijn gemaakt van 100% verse zalm en bevatten de essentiële onverzadigde vetzuren Omega-3 en Omega-6. Goed voor huid, vacht en hart.

Lakse Kronch The OriginalBeide varianten van de Lakse Kronch zalmkoekjes zijn granenvrij en dus glutenvrij & hypoallergeen. Heel prettig dus als je als hond last hebt van een glutenallergie.
Er zijn daarnaast geen geur- kleur- en smaakstoffen toegevoegd.  Er bestaat ook een iets minder vette versie die aardappelmeel bevat. Deze heet Lakse Kronch Pocket.

Lakse Kronch pocket versie ingrediëntenDe Pocket variant vinden baasjes meestal wat prettiger omdat ze wat minder vet aanvoelen in de handen. Zeker als je ze meeneemt op een wandeling of tijdens een training kan dat wat fijner zijn. Een zakje kost €3,50 en weegt 175 gram. In mijn pakketje zaten beide smaken trouwens.

En nu in actie!

Mijn vrouwtje is op zoek naar een beloning waar ik alles voor doe. Zoals jullie weten ben ik een lekkere eigenwijze puber en luisteren vind ik in een prikkelrijke omgeving best lastig, hoewel het wel steeds iets beter gaat. Maar zodra ik een groepje honden zie, ben ik mijn baasjes even vergeten.
Daarom is mijn vrouwtje samen met mijn baasje mij een fluitje aan het aanleren.
Zodra zij twee keer kort fluiten, krijg ik iets heel lekkers waardoor ik voortaan gelijk kom, of ik mijn focus op bijvoorbeeld een andere hond vergeet. Tenminste, dat is de bedoeling. Zouden die viskoekjes dan een goede beloning kunnen zijn?

Het fluitje snap ik al best wel goed, en als ik kom krijg ik een likje smeerkaas. Maar mijn baasjes weten dat ik bepaalde beloninkjes na verloop van tijd minder interessant vind. Vandaar dus dat ze op zoek waren naar nog meer heel erg lekkers dat ik dan alleen krijg als ik goed reageer op het fluitje.
Mijn vrouwtje hoorde dat viskoekjes het vaak heel goed doen bij honden, dus kom maar op.

Test geslaagd?

Vandaag was het mooi weer om naar het bos te gaan. De ideale plek om de koekjes uit te testen.
Mijn baasje had een route uitgezocht die niet te druk is met andere honden, maar wel met voldoende afleiding. Omdat ik daar niet los mocht (alleen onder goed appèl mocht het daar) liep ik aan de lange lijn.

Guus test Lakse Kronch zalmkoekjes

Mijn baasjes hadden in een zakje de “vette”versie meegenomen voor een eerste test.
Zodra ik wat afgeleid was en naar het water wilde lopen, blies mijn baasje twee keer kort op het fluitje. Ik keek gelijk op en kwam meteen mijn beloning halen.
Nou, dat koekje smaakte mij prima en ik likte gelijk mijn vrouwtjes vingers af!
Zelfs na nog een paar keer oefenen bleef ik komen en mijn lekkers halen.

Oordeel

Ik vind ze in ieder geval lekker. De zak is voorlopig nog niet leeg en daarna heb ik nog de minder vette versie. Voorlopig kunnen mijn baasjes en ik nog even goed  oefenen en kan ik blijven proeven om te ervaren of ik het lekker genoeg blijf vinden op de langere termijn.
De koekjes voelen inderdaad iets vettig aan, maar aangezien mijn baasjes gewend zijn om ook worst te gebruiken bij moeilijke situaties valt dit eigenlijk best mee.

Lakse Kronch koekjes

Er zit een duidelijke geur van vis aan dus dat triggert een hondenneus uitstekend.
Je kunt ze ook makkelijk in twee stukjes breken zonder dat het gelijk verkruimelt. Ideaal als je een wat kleiner hondje hebt, maar ik vind het niet nodig hoor, dat mijn baasjes dat doen.

Kortom, hier zijn de Lakse Kronch-koekjes goedgekeurd!
Ben jij benieuwd wat onze blogvrienden Bumper & Fender van de Lakse Kronch koekjes vinden?

Tot de volgende keer, poot van Guus.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Hondjekoek, deze review is zoals altijd objectief

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

De documentaire Buddy Geef koekje! x

De documentaire Buddy

6 januari Door: Goldendoodle Guus

Ik vond dat mijn baasjes wel een uitje verdienden en stuurde ze naar de documentaire “Buddy”. Heddy Honigmann volgde 6 mensen die een hond als buddy hebben. Zij laat ...

Lees het hele artikel
De eerste vuurwerkervaring van Guus Geef koekje! x

De eerste vuurwerkervaring van Guus

3 januari Door: Goldendoodle Guus

Evenals kerst werd dit ook mijn eerste oud en nieuw bij mijn baasjes. Vorig jaar rond die tijd was ik nog een klein pupje van een week of 6 ...

Lees het hele artikel
Mijn eerste kerst! Geef koekje! x

Mijn eerste kerst!

28 december Door: Goldendoodle Guus

Vorig jaar kerst woonde ik nog bij mijn mama met mijn broertjes en zusjes. Daar werd geen kerst gevierd, en ik had er dan ook nog nooit van gehoord. ...

Lees het hele artikel
Guus leest Geef koekje! x

Guus leest "Je hond liefdevol opvoeden en begeleiden "

26 november Door: Goldendoodle Guus

Deze keer laat ik mijn vrouwtje aan het woord. Zij kreeg namelijk het boek Je hond liefdevol opvoeden en begeleiden, geschreven door Lisanne van ’t Hoog, opgestuurd. Graag laat ...

Lees het hele artikel