Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Laatste deel GGA: IK BEN...

28 March
x
Wat is dit?

Nachtenlang heb ik wakker gelegen, uren heb ik gezweet en toen was het zover: de dag des oordeels. Op 18 maart 2019 heb ik mijn eerste examen gedaan, GGA oftewel behendigheid! Ik heb jullie er in mijn vorige blogs alles over verteld, maar mocht er iets niet duidelijk zijn mag je mijn baasjes altijd een berichtje sturen.

Grotere groepjes


Het begon allemaal afgelopen donderdag, onze laatste les. Natuurlijk ging alles mis wat er mis kon gaan. Het waaide super hard en de groepjes voor het examen werden wat groter vanwege afmeldingen. Sommige honden konden de druk van het examen toch niet aan. We moesten even wennen aan de indeling en gingen daarna van start. We deden net alsof we echt in het examen waren en de spanning was om te snijden. Dingen die normaal goed gingen, gingen hartstikke slecht en dingen die meestal slecht gingen, gingen nu misschien iets beter. Het zal wel aan het weer hebben gelegen!

Overgenomen door de zenuwen

Normaal is het een gezellige boel, maar nu was iedereen hartstikke nerveus. Onze juffen stelden ons voor aan degene die het examen ging afnemen. Een heel lieve vrouw die van een afstandje in de gaten hield hoe iedereen het deed. Alles werd opgeschreven in de klapper, om daarna te horen hoe we het hadden gedaan, spannend!

Oefening 1: met de groep

Kimberley en ik gingen in het midden van de kring staan met onze collega’s naast ons. Om beurten liepen we een ronde rond de groep. We moeten dan netjes volgen en degene in het midden moet netjes blijven zitten. Iets wat ik normaal een beetje moeilijk vind, maar het ging hartstikke goed. Deze oefening telde 4 keer mee, dus dat tikte aan!

Oefening 2: volgen met de groep

Nu de tweede moeilijke oefening, volgen aan de lijn met de andere honden. Dat ging goed, maar kon net iets beter omdat ik iets te ver van Kimberley vandaan liep. Nou ja. een schoonheidsfoutje, moet kunnen toch.

Oefening 3: Rond de Pion

Nu gingen we individueel verder. Dit ging pas de 2e keer goed, zo raar. Normaal doe ik deze gelijk, maar ook ik was een beetje zenuwachtig. Mijn enthousiasme hielp ook niet echt mee!

Oefening 4: De posities

Eerst liggen naast mijn baasje. Kimberley kwam voor me staan en dan moest ik zitten en liggen. Toen kwam ze weer naast me staan en ging ik netjes zitten. Hupsakee, 10 punten! Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat we deze oefening veel hebben geoefend de afgelopen week.

Oefening 5: in het vak

Normaal gaat deze oefening met niets, maar nu ging ik toen Kimberley vooruit zei niet in een keer liggen. Wat mijn baasjes toen nog niet wisten, was dat er allemaal lekkere snoepjes in en rond het vak lagen. Waarschijnlijk was een hondenvriendje vergeten deze op te eten!

Oefening 6: apporteren

Nou, dat is een makkie, dachten wij. Maar ik kon de dummy eerst niet vinden, snuffelde er een beetje aan en liet hem ook nog eens vallen. Wat een drama! Gelukkig was Kimberley helemaal niet boos; ze moest zelfs lachen om mijn gekke koppie! Even spelen, dacht ik!

Oefening 7: volgen

Dat is normaal geen makkie, maar dit keer wel! Kimberley en Kevin waren apetrots. Ik keek niet eens naar die vrolijke konijntjes in de verte. Kimberley dacht dat ik er gelijk naartoe zou vliegen, dus niet!

Oefening 8: kom hier

Ik ga netjes aan de voet zitten, Kimberley loopt een paar meter vooruit en draait zich om. Dan moet ik netjes blijven zitten en pas als ze ‘voet’ roept ga ik aan de voet zitten wachten… op een snoepje natuurlijk! Ging geweldig goed, Kimberley had mijn lievelingssnoepjes mee: zalm! Daar doe ik alles voor!

…GESLAAGD

Ja zeker, nadat iedereen geweest was mochten we in spanning afwachten in de kantine. Wat een zenuwen, maar ook de gezelligheid was weer terug! We waren allemaal geslaagd, kregen de complimenten omdat we het allemaal heel goed hadden gedaan! Hetgeen waar we aan konden werken, gaan we aan werken. En van de tienen gaan we eens extra genieten! Van Kevin hebben Kimberley en ik nog allerlei lekkers gekregen, ik ga lekker snoepen. Op naar de volgende cursus, ik houd jullie op de hoogte!

Tip van de dag

Geniet van de cursus en van het moment met je hond! Ik kan nog wel eens zenuwachtig worden, omdat alles perfect moet. Dan vergeet je het leuke moment samen met je hond! Dus vooral genieten!

Heel veel liefs,
&JOY!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event Geef koekje! x

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event

20 May Door: Toller Joy

Dat is het geluk dat mijn baasje en ik schrijven voor The Dog Pen. Want daardoor mochten wij naar Animal Event. Voor mijn baasje de eerste keer dat ze ...

Lees het hele artikel
Hondenfestival Geef koekje! x

Hondenfestival

27 October Door: Toller Joy

Festival Als hondeneigenaar ben je altijd op zoek naar leuke festivals om de laatste nieuwe koopjes te scoren! Zo gingen ook wij vandaag op zoek naar leuke acties voor ...

Lees het hele artikel
Gezondheidsonderzoeken voor het fokken Geef koekje! x

Gezondheidsonderzoeken voor het fokken

21 October Door: Toller Joy

Als je zelf een hond hebt herken je dit gevoel vast. Je houdt je hond voor de eerste keer vast en je weet gewoon dit is mijn maatje voor ...

Lees het hele artikel
Joy’s gekke gewoontes top 5 Geef koekje! x

Joy’s gekke gewoontes top 5

13 February Door: Toller Joy

De 5 gekke gewoontes op een rijtje: Meegaan naar de wc Zoals veel andere honden houdt ook Joy van gezelligheid. En wat is er nou gezelliger dan meegaan naar ...

Lees het hele artikel