Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Ik heb een zusje

8 maart
x
Wat is dit?

Hallo maatjes!

Ik ben terug van weggeweest. Mijn bazin had het zo gruwelijk druk de laatste tijd. Dat had zo zijn redenen. Één daarvan was haar proefwerkweek. Vervolgens kwam haar stage om de hoek kijken en het ergste van alles: mijn baas en bazin hebben een zusje voor mij uitgekozen!

Ik wist helemaal niet wat een zusje was. En wat het betekende om een zusje te hebben.

Maar mijn bazen hebben me alles uitgelegd. Eerst gingen ze op bezoek bij een fokker om te kijken voor een leuk zusje. Daar hadden ze er al snel een gevonden. Want mijn bazen zijn bij een hele goede fokker geweest. Zij weten ontzettend veel over het ras en gaan door het vuur voor hun honden. Net zoals mijn bazen dat voor mij doen en dus ook voor mijn nieuwe zusje.

Afgelopen zaterdag begon de dag heel gewoon. De bazen stonden op en gingen naar hun werk. Heel vreemd was wel dat ze weer vroeg naar huis kwamen, mij uit hebben gelaten en weer weg gingen. Toen ze terug kwamen haalde mijn baas me op. En op het pleintje achter ons huis, stonden mijn bazin en een puppy. Dat moest mijn nieuwe zusje zijn…

Onze eerste begroeting was heel leuk. Ze was superlief en wilde graag spelen. Wat ik niet begreep was dat ze ook mee de poort door ging en ons huis in. Maar dat was niet de bedoeling!

Mijn bazen zijn zelfs aardig voor haar. Is het dan de bedoeling dat een zusje hier blijft wonen? Blijkbaar wel. Met alles wat we deden mag ik steeds eerst. Dat vind ik wel heel fijn. Want ik ben de baas over dat zusje.

Ik wil haar nog niet in mijn buurt hebben; ze bijt me de hele tijd. Eén keer dacht ze zelf dat ik haar moeder was en wilde ze bij mij komen drinken. Dat vond mijn belangrijkste lichaamsdeel niet fijn. Ik heb heel hard naar haar gegromd en nu houdt ze wel wat afstand. Dat vind ik veel fijner.

Toch ben ik wel heel nieuwsgierig naar mijn zusje… Daar vertel ik in mijn volgende blog meer over.
Fijn weekend maatjes!

Een poot van Beer

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Beer de Akita

SUP met de hond Geef koekje! x

SUP met de hond

13 mei Door: Beer de Akita

Hallo maatjes! Deze keer ga ik jullie iets heel gaafs vertellen. Afgelopen weekend zijn Yiska en ik met onze bazen naar het Eurofuncenter geweest, een watersport winkel in Zevenhuizen. ...

Lees het hele artikel
Op pad met een pup Geef koekje! x

Op pad met een pup

28 april Door: Beer de Akita

Hallo Furriends! Het is weer even geleden dat wij een blog hebben geschreven. Daarom willen we jullie over onze ervaringen vertellen die wij de afgelopen week hebben beleefd. Omdat ...

Lees het hele artikel
Yiska Geef koekje! x

Yiska

18 maart Door: Beer de Akita

Hallo maatjes, We zijn weer een week verder, en Yiska valt best mee. Ze heeft nu door dat ik vaak gewoon lekker wil slapen. Soms wil zij doorspelen, maar ...

Lees het hele artikel
Sneeuwpoten Geef koekje! x

Sneeuwpoten

24 januari Door: Beer de Akita

Hallo maatjes. Eindelijk, sneeuw in Nederland! Zoals jullie bazen vast weten moet er extra aan onze pootjes (in mijn geval POTEN) worden gedacht deze dagen. Want sneeuw is ontzettend ...

Lees het hele artikel