Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Ik heb een zusje

8 March
x
Wat is dit?

Hallo maatjes!

Ik ben terug van weggeweest. Mijn bazin had het zo gruwelijk druk de laatste tijd. Dat had zo zijn redenen. Één daarvan was haar proefwerkweek. Vervolgens kwam haar stage om de hoek kijken en het ergste van alles: mijn baas en bazin hebben een zusje voor mij uitgekozen!

Ik wist helemaal niet wat een zusje was. En wat het betekende om een zusje te hebben.

Maar mijn bazen hebben me alles uitgelegd. Eerst gingen ze op bezoek bij een fokker om te kijken voor een leuk zusje. Daar hadden ze er al snel een gevonden. Want mijn bazen zijn bij een hele goede fokker geweest. Zij weten ontzettend veel over het ras en gaan door het vuur voor hun honden. Net zoals mijn bazen dat voor mij doen en dus ook voor mijn nieuwe zusje.

Afgelopen zaterdag begon de dag heel gewoon. De bazen stonden op en gingen naar hun werk. Heel vreemd was wel dat ze weer vroeg naar huis kwamen, mij uit hebben gelaten en weer weg gingen. Toen ze terug kwamen haalde mijn baas me op. En op het pleintje achter ons huis, stonden mijn bazin en een puppy. Dat moest mijn nieuwe zusje zijn…

Onze eerste begroeting was heel leuk. Ze was superlief en wilde graag spelen. Wat ik niet begreep was dat ze ook mee de poort door ging en ons huis in. Maar dat was niet de bedoeling!

Mijn bazen zijn zelfs aardig voor haar. Is het dan de bedoeling dat een zusje hier blijft wonen? Blijkbaar wel. Met alles wat we deden mag ik steeds eerst. Dat vind ik wel heel fijn. Want ik ben de baas over dat zusje.

Ik wil haar nog niet in mijn buurt hebben; ze bijt me de hele tijd. Eén keer dacht ze zelf dat ik haar moeder was en wilde ze bij mij komen drinken. Dat vond mijn belangrijkste lichaamsdeel niet fijn. Ik heb heel hard naar haar gegromd en nu houdt ze wel wat afstand. Dat vind ik veel fijner.

Toch ben ik wel heel nieuwsgierig naar mijn zusje… Daar vertel ik in mijn volgende blog meer over.
Fijn weekend maatjes!

Een poot van Beer

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Yiska & Faf

Wij krijgen een klein mens! Geef koekje! x

Wij krijgen een klein mens!

12 December Door: Yiska & Faf

Wij weten het natuurlijk al even maar wij krijgen een klein mensje. Dat betekent dat er heel veel gaat veranderen naast dat er al heel veel veranderd is. In ...

Lees het hele artikel
Boek review 'Vaarwel geliefde hond' Geef koekje! x

Boek review 'Vaarwel geliefde hond'

18 March Door: Yiska & Faf

Hallootjes,  Hij komt dinsdag 21 maart pas uit maar ik heb het boek Vaarwel geliefde hond van Elli H. Radinger alvast mogen reviewen.  Om te beginnen wat een mooi ...

Lees het hele artikel
Terugblik op 2022 Geef koekje! x

Terugblik op 2022

19 January Door: Yiska & Faf

Hoi hoi, Wij willen graag terugblikken op 2022. Wat een jaar is het geweest! Voor ons is er zo veel gebeurd en we denken daar niet de enige in ...

Lees het hele artikel
Zo groot en toch bang voor honden Geef koekje! x

Zo groot en toch bang voor honden

17 August Door: Yiska & Faf

Zo groot en toch bang voor honden. Twee tot drie maanden geleden hebben wij veel pech gehad. Verdeeld over een paar weken tijd zijn wij in 3 bijtincidenten beland. ...

Lees het hele artikel