Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Ik ga op vakantie en ik neem mee.. Nacho & Chester! 

14 oktober
x
Wat is dit?

Wij zochten al een tijdje voor in de zomer een leuk kort uitje met de honden en na veel zoeken stuitte ik op de Landal parken die speciale hondenbungalows aanbieden! (in het kerstpakket zat toevallig een kortingsbon en daardoor ben ik gaan kijken haha).

Omheinde tuin

Eén van de harde eisen was een omheinde tuin zodat ik Nacho en Chester rustig kan laten rondlopen zonder dat ik ze constant in de gaten moet houden. Extra fijn voor hun want wij wonen in een appartement dus in een omheinde tuin kunnen ze lekker rennen en vliegen. Ons oog was gevallen op Landal Wirftall deze kwam toevallig ook voorbij op een Facebook pagina voor vakanties met de hond en de omgeving en het park zag er prachtig uit!

Honden vakantie Landal

Landal Wirftall

Landal Wirftall ligt in Duitsland en vanaf het midden van het land is het ongeveer 3 uurtjes rijden, prima te doen en zijn op de heenweg in lekker in 1x doorgereden. Bij de aankomst werden we warm ontvangen bij de receptie (waar honden ook welkom zijn) en we kregen een zakje met een speeltje en wat koekjes mee, super leuk! Landal Wirftall ligt aan een gebergte en na een korte uitleg reden we naar ons huisje boven op de berg. We hadden een super ruim huisje met een mooi omheinde tuin inclusief mega hondenmand, bench en voerbakjes.

Welkom zakje Landal Wirftall

Bosrijke omgeving

Toen we alles uitgepakt hadden en wat hadden gegeten zijn we op onderzoek uitgegaan rondom het park want als we rechtsaf sloegen vanaf ons huisje liepen we zo een bospad in. Vanaf het park (en dus vanuit ons huisje) kan je al prachtige gebieden in om te wandelen, de bordjes met het Wasserpfad zijn een aanrader om aan te houden want wij kwamen al meteen in een super mooie omgeving uit met veel hoogte verschillen en onderaan een klein waterbeekje.

Uitstapjes in de omgeving

Ook rondom het park kan je met de auto ook genoeg leuke dingen ondernemen, de Nürburgring is namelijk op een half uurtje rijden en daaraan grenst het bospark Hohe acht. het hoogste punt van de omgeving van wel 750km! Ook is een uitstapje naar de Dreimuhlen Wasserfall aan te raden, ook dit ligt maar een half uurtje rijden van het park vandaan. het is een klein watervalletje met een soort Efteling-achtige uitstraling en daaromheen kan je fijn wandelen, en zoals je ook kunt zien erg mooie foto locatie!

Landal Wirftall wandeling hond

Wij hebben een super mini vakantie bij Landal Wirftall gehad en zullen zeker vaker een weekje weg gaan met de honden nu dit super goed bevallen is. Gaan jullie ook wel eens op vakantie met de hond?

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nacho & Chester

De zoektocht naar de juiste fokker Geef koekje! x

De zoektocht naar de juiste fokker

24 januari Door: Nacho & Chester

Oktober 2015 – Toen Nacho ongeveer 1 jaar oud was leek het ons wel leuk om er een ‘broertje’ voor hem bij te nemen. Hij vindt het altijd leuk ...

Lees het hele artikel
Wortelsoep tegen diarree bij de hond Geef koekje! x

Wortelsoep tegen diarree bij de hond

17 november Door: Nacho & Chester

Standaard zie je dat als een hond diarree heeft, dat het advies gegeven wordt om kip met rijst te geven. Dit is een achterhaald middeltje, maar wat als je ...

Lees het hele artikel
KVV portioneren Geef koekje! x

KVV portioneren

28 oktober Door: Nacho & Chester

Een tijd geleden heb ik een algemene blog geschreven over het voeren van vers vlees en aangezien ik vaak de vraag krijg ‘hoe je dat dat in porties snijden?’ ...

Lees het hele artikel
Gefermenteerde groenten voor de hond maken Geef koekje! x

Gefermenteerde groenten voor de hond maken

12 oktober Door: Nacho & Chester

Al een tijdje stond er op mijn planning om groente te gaan fermenteren voor Nacho en Chester, fermenteren klinkt vies maar als je het goed doet is het een ...

Lees het hele artikel