Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Ik ga naar school, deel 7

20 May
x
Wat is dit?

De afgelopen maand stond bij mijn vrouwtje in het teken van de laatste huiswerkopdrachten, het afmaken van haar portfolio een eerste meeloop stage uurtje met een Dokter Snuffelteam en de eerste stage uren met de pleegzoon van vrienden van mijn vrouwtje.

Laatste dag.

Afgelopen maandag brak dan de laatste van de 7 schooldagen aan. De theorie zit er op en de basis is gelegd voor de volgende stap.
Ik voelde me wel een beetje zielig want ik kon niet zo goed meedoen met de laatste dag.
Ik heb namelijk een wond boven mijn rechter voorpoot dus ik kon niet spelen met mijn klasgenoten.

Net als de andere keren praatte de baasjes over de afgelopen periode zoals de eerste stage ervaringen, het portfolio en allerlei vragen over de periode die nu gaat volgen. De portfolio’s werden bekeken van elkaar en daarna werden ze ingeleverd. Nou had mijn vrouwtje hem ook al via de mail verzonden net als de andere en wisten we dat ze allemaal waren goedgekeurd. Iedereen was helemaal blij en opgelucht.

Nog even alles uit de kast.

Vervolgens gingen we allemaal een casus doen met Mandy. Dus eigenlijk een officiële sessie zoals we het straks in de praktijk ook moeten gaan doen.

Ik mocht vanwege mijn verwonding niet zo veel doen dus ging Mandy als opdracht voertjes verstoppen en ik mocht natuurlijk niet spieken maar dat deed ik lekker wel. Daarna mocht ik ze gaan zoeken. Vervolgens moesten we de sessie ook weer afsluiten. Binnen kregen we allemaal het certificaat en werd er een groepsfoto gemaakt buiten in de zon.

Examen?

Ben ik nu klaar? Nee, nog lang niet. Mijn vrouwtje en ik moeten eerst nog veel gaan oefenen (stage) samen, werken aan een goede samenwerking en het verder vormen van ons als een team. Pas als wij samen vinden dat het goed gaat mogen we bij Mandy het examen aanvragen. Wanneer dat is… Dat hangt af hoe wij het gaan doen samen. Ik ben nog maar anderhalf en heb samen met mijn vrouwtje nog veel te leren op het gebied van gehoorzaamheid, meer rust samen maar ook gewoon veel oefenen in verschillende situaties.
Als we dan examen hebben gedaan mag ik mij therapiehond noemen en worden mijn vrouwtje en ik ook geregistreerd.

Afsluiting.

Tot slot zouden we met alle hondjes en de baasjes naar het hondenstrand vlakbij gaan. Daar keek ik enorm naar uit omdat ik zand en water heel leuk vind, net als spelen.
Maar….. Ik mocht niet mee. Ik zat nog met mijn wond die nog niet voldoende geheeld is. Spelen en rennen is nog even verboden gebied. Ik bleef dus achter in de klas en mijn vrouwtje ging wel mee om toch als groep af te sluiten.
Ze vond het wel raar om daar te lopen met de baasjes en hondjes zonder mij. Ik keek wel heel sip toen ik moest achterblijven.
Het was super mooi weer en alle honden vermaakten zich prima. Daarna werd het tijd om afscheid van elkaar te nemen met de belofte om nog eens te gaan maar dan met mij erbij.

Hier stopt mijn schoolperiode maar er zullen vast nog wel cursussen en andere leuke dingen volgen.
Uiteraard ga ik jullie vertellen als ik echt examen mag doen.
Nu eerst maar beter worden en samen met de baasjes lekker op vakantie.

Tot de volgende keer, poot van Guus.

 

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Voor het eerst logeren Geef koekje! x

Voor het eerst logeren

17 October Door: Goldendoodle Guus

Sinds ik bij mijn baasjes woon (alweer bijna 6 jaar) zijn we nog nooit zonder elkaar weggeweest. Elke vakantie ben ik mee geweest en mijn baasjes zijn zelden een ...

Lees het hele artikel
Guus houdt niet van vuurwerk Geef koekje! x

Guus houdt niet van vuurwerk

18 December Door: Goldendoodle Guus

Geen groter veel besproken onderwerp onder huisdieren eigenaren is vuurwerk. You love it or hate it. Nou ik zit er precies tussenin. Ergens een knalletje in de verte doet ...

Lees het hele artikel
Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event Geef koekje! x

Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event

16 May Door: Goldendoodle Guus

Degenen die mij kennen en mij al even volgen zullen zich nu wel achter hun oren krabben. ”Huh Guus, jij bent toch een prikkelgevoelige hond? Dan ga je toch ...

Lees het hele artikel
Guus zijn vrouwtje is vegan Geef koekje! x

Guus zijn vrouwtje is vegan

17 March Door: Goldendoodle Guus

Tijd voor een nieuw blog waarbij ik mijn vrouwtje maar weer eens aan het woord laat. Ze wil graag wat vertellen over vegan zijn met een hond in huis. ...

Lees het hele artikel