Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Ik ga naar school, deel 7

20 mei
x
Wat is dit?

De afgelopen maand stond bij mijn vrouwtje in het teken van de laatste huiswerkopdrachten, het afmaken van haar portfolio een eerste meeloop stage uurtje met een Dokter Snuffelteam en de eerste stage uren met de pleegzoon van vrienden van mijn vrouwtje.

Laatste dag.

Afgelopen maandag brak dan de laatste van de 7 schooldagen aan. De theorie zit er op en de basis is gelegd voor de volgende stap.
Ik voelde me wel een beetje zielig want ik kon niet zo goed meedoen met de laatste dag.
Ik heb namelijk een wond boven mijn rechter voorpoot dus ik kon niet spelen met mijn klasgenoten.

Net als de andere keren praatte de baasjes over de afgelopen periode zoals de eerste stage ervaringen, het portfolio en allerlei vragen over de periode die nu gaat volgen. De portfolio’s werden bekeken van elkaar en daarna werden ze ingeleverd. Nou had mijn vrouwtje hem ook al via de mail verzonden net als de andere en wisten we dat ze allemaal waren goedgekeurd. Iedereen was helemaal blij en opgelucht.

Nog even alles uit de kast.

Vervolgens gingen we allemaal een casus doen met Mandy. Dus eigenlijk een officiële sessie zoals we het straks in de praktijk ook moeten gaan doen.

Ik mocht vanwege mijn verwonding niet zo veel doen dus ging Mandy als opdracht voertjes verstoppen en ik mocht natuurlijk niet spieken maar dat deed ik lekker wel. Daarna mocht ik ze gaan zoeken. Vervolgens moesten we de sessie ook weer afsluiten. Binnen kregen we allemaal het certificaat en werd er een groepsfoto gemaakt buiten in de zon.

Examen?

Ben ik nu klaar? Nee, nog lang niet. Mijn vrouwtje en ik moeten eerst nog veel gaan oefenen (stage) samen, werken aan een goede samenwerking en het verder vormen van ons als een team. Pas als wij samen vinden dat het goed gaat mogen we bij Mandy het examen aanvragen. Wanneer dat is… Dat hangt af hoe wij het gaan doen samen. Ik ben nog maar anderhalf en heb samen met mijn vrouwtje nog veel te leren op het gebied van gehoorzaamheid, meer rust samen maar ook gewoon veel oefenen in verschillende situaties.
Als we dan examen hebben gedaan mag ik mij therapiehond noemen en worden mijn vrouwtje en ik ook geregistreerd.

Afsluiting.

Tot slot zouden we met alle hondjes en de baasjes naar het hondenstrand vlakbij gaan. Daar keek ik enorm naar uit omdat ik zand en water heel leuk vind, net als spelen.
Maar….. Ik mocht niet mee. Ik zat nog met mijn wond die nog niet voldoende geheeld is. Spelen en rennen is nog even verboden gebied. Ik bleef dus achter in de klas en mijn vrouwtje ging wel mee om toch als groep af te sluiten.
Ze vond het wel raar om daar te lopen met de baasjes en hondjes zonder mij. Ik keek wel heel sip toen ik moest achterblijven.
Het was super mooi weer en alle honden vermaakten zich prima. Daarna werd het tijd om afscheid van elkaar te nemen met de belofte om nog eens te gaan maar dan met mij erbij.

Hier stopt mijn schoolperiode maar er zullen vast nog wel cursussen en andere leuke dingen volgen.
Uiteraard ga ik jullie vertellen als ik echt examen mag doen.
Nu eerst maar beter worden en samen met de baasjes lekker op vakantie.

Tot de volgende keer, poot van Guus.

 

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Ook Guus ging suppen Geef koekje! x

Ook Guus ging suppen

14 september Door: Goldendoodle Guus

Mijn baasjes lazen regelmatig over suppen met je hond. Hier werden zij wel enthousiast van en wilden dat wel eens doen met mij. Helaas bleken de workshops steeds vol ...

Lees het hele artikel
Bark in the Park Geef koekje! x

Bark in the Park

20 augustus Door: Goldendoodle Guus

Laatst hoorde ik mijn baasjes praten over een hondenevenement vlakbij ons in de buurt. Nou dat leek mij wel wat. Zullen we gaan vrouwtje? Wel of niet mee In ...

Lees het hele artikel
Snuffeltijd Geef koekje! x

Snuffeltijd

31 juli Door: Goldendoodle Guus

Een tijdje terug zaten mijn vrouwtje en ik op instagram te neuzen. Nou doen we dat op zich wel vaker hoor. Per toeval stuitte wij op een super leuk ...

Lees het hele artikel
Guus ging mee op vakantie Geef koekje! x

Guus ging mee op vakantie

16 juni Door: Goldendoodle Guus

Het afgelopen half jaar was een drukke en helaas ook een verdrietige tijd bij ons. Mijn lieve kattenmaatje die vaak ziek was geweest de afgelopen jaren is helaas in ...

Lees het hele artikel