Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Ik ga naar school, deel 1

3 februari
x
Wat is dit?

Zoals jullie wel weten ga ik drie dagen in de week met mijn vrouwtje mee naar haar werk. Zij werkt als activiteitenbegeleider in de gehandicaptenzorg. Dit doe ik nu een jaar. Ik kon dit afgelopen jaar wennen aan alle geluiden, de cliënten, rolstoelen, etc.

Nu is het tijd voor meer diepgang.

Naar school

Eindelijk is het zover! Ik mag 7 keer naar de Dokter Snuffel Academie.

Deze opleiding wordt gegeven door Mandy van Laar. Zij leidt mijn vrouwtje op tot DAI (Dog Assisted Interventions). Mijn vrouwtje en ik leren om samen een goed team te gaan vormen, zodat we goed kunnen samenwerken en elkaar leren begrijpen. Zo kunnen we nog beter samen iets betekenen voor een ander.

Best een uitdaging, aangezien ik een enthousiaste kerel ben en luisteren nog wat lastig vindt. Daarnaast vind mijn vrouwtje het best moeilijk om mijn gedrag en communicatie te begrijpen.

Guus zijn eerste dag op school

De eerste dag

Op een koude wintermorgen reed ik met mijn vrouwtje naar Zeewolde voor onze eerste lesdag.

Ik zit in de klas met nog 5 honden en hun baasjes. Nou, dat was in het begin een grote chaos. Door elkaar heen lopen, speeltjes afpakken, onder de tafel doorrennen. Ze hebben geweten dat ik mee was!
Iedereen moest op zijn plekje, maar daar had ik niet zo veel zin in, dus ik mocht even in de bench.
Na wat uitleg voor de baasjes mochten we naar buiten. Eerst aan de lijn en daarna los. Feest! Ik was duidelijk de meest aanwezige van het stel; ik liep achter iedereen aan. Soms gingen ze ook achter mij aan, hoor.

De baasjes moesten ons gedrag en onze communicatie observeren en soms even ingrijpen als we te druk waren. Tijdens de wandeling gingen ze daarover in gesprek met elkaar.

Even rust

Daarna kon iedereen bijkomen. De meeste honden gingen lekker liggen, maar ik vond het soms wat lastig om mij daar aan over te geven.  Ik bleef staan, drentelde wat rond of ging kort even liggen. Het was natuurlijk nog zo nieuw en spannend.
De baasjes gingen verder met de theorie en de lunch. Ook na de lunch kwam er nog een stuk theorie en was het voor ons nog even rust.

Het ging in de les vooral over de basis van waaruit een hond communiceert. Namelijk ruimte, jezelf zijn, erkenning, communicatie en hiërarchie.

Hersenspelletjes

Voor de eerste dag erop zat, gingen we buiten hersenspelletjes doen. Elke keer draaiden we in een cirkel door voor een nieuw spel. Ik was vrij hyper en wilde steeds al beginnen terwijl er nog niet eens voertjes inzaten. Ik had weinig geduld en mijn vrouwtje moest mij even de kans geven te ontdekken wat er nou precies lag voor we aan de slag konden. Daarna zat de dag erop.

Doodop

Eenmaal thuis waren mijn vrouwtje en ik moe. Alle indrukken, de informatie en de wetenschap dat we samen flink aan de bak moeten de aankomende tijd. Superleuk en spannend voor ons beiden. We kijken nu al uit naar de tweede lesdag.

Ik hou jullie op de hoogte van mijn vorderingen.
Tot de volgende keer, poot van Guus

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Guus ging mee op vakantie Geef koekje! x

Guus ging mee op vakantie

16 juni Door: Goldendoodle Guus

Het afgelopen half jaar was een drukke en helaas ook een verdrietige tijd bij ons. Mijn lieve kattenmaatje die vaak ziek was geweest de afgelopen jaren is helaas in ...

Lees het hele artikel
Ik ga naar school, deel 7 Geef koekje! x

Ik ga naar school, deel 7

20 mei Door: Goldendoodle Guus

De afgelopen maand stond bij mijn vrouwtje in het teken van de laatste huiswerkopdrachten, het afmaken van haar portfolio een eerste meeloop stage uurtje met een Dokter Snuffelteam en ...

Lees het hele artikel
5 weetjes over Guus Geef koekje! x

5 weetjes over Guus

1 mei Door: Goldendoodle Guus

Na al die blogs over school vond ik het wel weer tijd voor iets anders. Weet je wat mijn vrouwtje laatst zei. “Guus je bent een gekke hond”. Nou ...

Lees het hele artikel
Ik ga naar school, deel 6 Geef koekje! x

Ik ga naar school, deel 6

18 april Door: Goldendoodle Guus

Wat gaat het toch snel, zeg. Afgelopen maandag had ik alweer mijn een na laatste schooldag op de Dokter Snuffel Academie! Druk De afgelopen weken heb ik alleen maar ...

Lees het hele artikel