Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Ik ga naar school, deel 1

3 februari
x
Wat is dit?

Zoals jullie wel weten ga ik drie dagen in de week met mijn vrouwtje mee naar haar werk. Zij werkt als activiteitenbegeleider in de gehandicaptenzorg. Dit doe ik nu een jaar. Ik kon dit afgelopen jaar wennen aan alle geluiden, de cliënten, rolstoelen, etc.

Nu is het tijd voor meer diepgang.

Naar school

Eindelijk is het zover! Ik mag 7 keer naar de Dokter Snuffel Academie.

Deze opleiding wordt gegeven door Mandy van Laar. Zij leidt mijn vrouwtje op tot DAI (Dog Assisted Interventions). Mijn vrouwtje en ik leren om samen een goed team te gaan vormen, zodat we goed kunnen samenwerken en elkaar leren begrijpen. Zo kunnen we nog beter samen iets betekenen voor een ander.

Best een uitdaging, aangezien ik een enthousiaste kerel ben en luisteren nog wat lastig vindt. Daarnaast vind mijn vrouwtje het best moeilijk om mijn gedrag en communicatie te begrijpen.

Guus zijn eerste dag op school

De eerste dag

Op een koude wintermorgen reed ik met mijn vrouwtje naar Zeewolde voor onze eerste lesdag.

Ik zit in de klas met nog 5 honden en hun baasjes. Nou, dat was in het begin een grote chaos. Door elkaar heen lopen, speeltjes afpakken, onder de tafel doorrennen. Ze hebben geweten dat ik mee was!
Iedereen moest op zijn plekje, maar daar had ik niet zo veel zin in, dus ik mocht even in de bench.
Na wat uitleg voor de baasjes mochten we naar buiten. Eerst aan de lijn en daarna los. Feest! Ik was duidelijk de meest aanwezige van het stel; ik liep achter iedereen aan. Soms gingen ze ook achter mij aan, hoor.

De baasjes moesten ons gedrag en onze communicatie observeren en soms even ingrijpen als we te druk waren. Tijdens de wandeling gingen ze daarover in gesprek met elkaar.

Even rust

Daarna kon iedereen bijkomen. De meeste honden gingen lekker liggen, maar ik vond het soms wat lastig om mij daar aan over te geven.  Ik bleef staan, drentelde wat rond of ging kort even liggen. Het was natuurlijk nog zo nieuw en spannend.
De baasjes gingen verder met de theorie en de lunch. Ook na de lunch kwam er nog een stuk theorie en was het voor ons nog even rust.

Het ging in de les vooral over de basis van waaruit een hond communiceert. Namelijk ruimte, jezelf zijn, erkenning, communicatie en hiërarchie.

Hersenspelletjes

Voor de eerste dag erop zat, gingen we buiten hersenspelletjes doen. Elke keer draaiden we in een cirkel door voor een nieuw spel. Ik was vrij hyper en wilde steeds al beginnen terwijl er nog niet eens voertjes inzaten. Ik had weinig geduld en mijn vrouwtje moest mij even de kans geven te ontdekken wat er nou precies lag voor we aan de slag konden. Daarna zat de dag erop.

Doodop

Eenmaal thuis waren mijn vrouwtje en ik moe. Alle indrukken, de informatie en de wetenschap dat we samen flink aan de bak moeten de aankomende tijd. Superleuk en spannend voor ons beiden. We kijken nu al uit naar de tweede lesdag.

Ik hou jullie op de hoogte van mijn vorderingen.
Tot de volgende keer, poot van Guus

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Zelfbeheersing en zelfvertrouwen, les 2 Geef koekje! x

Zelfbeheersing en zelfvertrouwen, les 2

13 februari Door: Goldendoodle Guus

Tijd voor lesavond 2. Poeh. Ik moest even zin maken, want maandag was ik al naar school geweest, en vandaag natuurlijk mee naar het werk van mijn vrouwtje. Ik ...

Lees het hele artikel
Naar de trimsalon Geef koekje! x

Naar de trimsalon

12 februari Door: Goldendoodle Guus

Regelmatig word ik gekamd en geborsteld, maar laatst hoorde ik mijn vrouwtje praten over een trimsalon. Het leek haar een goed idee om mijn haar te ontwollen, hier en ...

Lees het hele artikel
Zelfbeheersing en zelfvertrouwen, les 1 Geef koekje! x

Zelfbeheersing en zelfvertrouwen, les 1

11 februari Door: Goldendoodle Guus

Sinds september vorig jaar ben ik niet meer naar de hondenschool geweest. Het werkte voor zowel mij als mijn vrouwtje niet goed. Ik raakte zo gespannen en opgewonden van ...

Lees het hele artikel
Ik ga naar school, deel 2 Geef koekje! x

Ik ga naar school, deel 2

9 februari Door: Goldendoodle Guus

Het was weer zover. Mijn vrouwtje en ik hoefden niet naar het werk, maar stapten in de auto richting Zeewolde voor onze tweede lesdag van de Dokter Snuffel Academie ...

Lees het hele artikel