Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Hoe schrijf je een goede hondenblog?

1 juli
x
Wat is dit?

Natuurlijk zijn de eerste ingrediënten die je nodig hebt om een goede blog over honden te schrijven, één hond of meerdere honden en plezier om over ze te schrijven. Wanneer jij over een onderwerp (in dit geval jouw hond) heel erg enthousiast bent dan kun je er al snel pagina’s over volschrijven én spettert het plezier van het beeldscherm af. Dat is nu juist wat mensen graag lezen in een hondenblog!

Veel schrijven

Zoals je al in het artikel Hoe word je hondenblogger hebt kunnen lezen is het oefenen in schrijven belangrijk. Hoe vaker je schrijft, hoe makkelijker je het af zal gaan. Je kunt bijvoorbeeld altijd een notitieboekje bij je dragen. Op die manier kun je als je inspiratie krijgt voor jouw blog en je niet achter de computer zit, wel je idee meteen opschrijven. De schrijfwaren van Studio Stationary zijn zo leuk. Mocht je nog een excuus zoeken om zo’n geweldig notitieblokje of hippe pen aan te schaffen, die heb je nu. Schrijf in jouw boekje ook vooral blogtitels en ideeën op, zodat je een flink lijstje achter de hand hebt, als je wilt gaan schrijven.

1 onderwerp per blog

Probeer van tevoren alvast te bedenken waar jij een blog over wilt schrijven. Focus je op dit ene onderwerp en maak daarbij een logische titel en goede tussenkopjes. Wanneer je bijvoorbeeld een blog wilt schrijven over de hondenschool waar je graag naartoe gaat zijn er alweer heel veel verschillende invalshoeken. Zo kun je een blog schrijven over waarom jij voor deze hondenschool hebt gekozen. Maar je kunt ook 1 les beschrijven, met alles wat jij en jouw hebben geleerd in deze les. Je kunt ook nog een artikel schrijven over de grootste bloopers van jouw hond in de hondencursus. Probeer niet alle kanten meteen te belichten. Focus je op 1 deel en de volgende keer heb je meteen weer een idee voor een nieuwe blog.

De juiste titel en tussenkopjes

Probeer jezelf te bedenken op welke titel jij wel zou doorklikken naar een blog en welke je links zou laten liggen. Met jouw titel haal je mensen over de streep om jouw blog te gaan lezen. Het is dus belangrijk dat de titel klopt bij de inhoud. Een hele spannende titel waarop mensen doorklikken, waar vervolgens een hele andere blog onder te lezen is, is niet handig. Probeer een leuke titel te verzinnen die ook de inhoud van de blog dekt. Door tussenkopjes te gebruiken (zoals in deze blog) is jouw blog makkelijker te lezen. Ook het indexeren van blogpagina’s door zoekmachines gaat een stuk beter door het toevoegen van passende tussenkopjes.

Gewoon bloggen!

Het is wel belangrijk om gewoon te beginnen met bloggen. In het geval van bloggen over honden geldt het gezegde ‘al doende leert men’. Gewoon beginnen met het schrijven voor jouw hondenblog, dan word je er vanzelf handiger in. Uren naar een leeg beeldscherm staren helpt in ieder geval niet. Ga er lekker op uit met jouw hond en schrijf daarna een leuke blog. Iedereen wil graag lezen wat jij en jouw hond doen op een dag.

Vraag reacties en ga het gesprek aan met de lezers

Iedereen die gek is van honden, vertelt ook graag over zijn of haar eigen hond. Veel dingen die jij meemaakt met jouw hond hebben de lezers van jouw blog ook meegemaakt. Andere keren leren de lezers juist weer hele nieuwe dingen over honden. Probeer altijd te realiseren dat je schrijft voor de mensen die jouw blog lezen. Vraag ook om reacties. Het is zo leuk om te zien dat mensen jouw blog lezen en ze betrokken genoeg zijn om een reactie achter te laten.

Wil jij ook hondenblogger worden? Je kunt je aanmelden bij ons als blogger!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Review Buster Activity Mat Geef koekje! x

Review Buster Activity Mat

18 februari Door: Redactie

De Buster Activity Mat is een snuffelkleed voor honden, met verschillende voerspelletjes. Jouw hond kan aan de slag gaan om verschillende puzzels op te lossen die je aan het ...

Lees het hele artikel
Waarom bloggen over jouw hond zo leuk is Geef koekje! x

Waarom bloggen over jouw hond zo leuk is

5 februari Door: Redactie

Natuurlijk kun je bloggen over van alles, maar wij zijn helemaal fan van bloggen over honden. Dat doen we zelf immers ook en alle hondenbloggers die op ons platform ...

Lees het hele artikel
Tips voor een gezond hondengebit Geef koekje! x

Tips voor een gezond hondengebit

3 februari Door: Redactie

Vroeger hadden wij thuis een ruwharige teckel. Wat mij vooral is bijgebleven van zijn laatste levensjaren, is zijn vreselijk stinkende mond en de slechte staat van zijn gebit. Ik ...

Lees het hele artikel
Met de hond naar Engeland voor en na de Brexit Geef koekje! x

Met de hond naar Engeland voor en na de Brexit

28 januari Door: Redactie

Misschien weet je het nog wel ‘vroeger’ dat wil zeggen vóór 2001 was het niet eenvoudig om met jouw hond naar Engeland te gaan. Of eigenlijk bijna onmogelijk. Zo ...

Lees het hele artikel