Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Hoe schrijf je een goede hondenblog?

1 juli
x
Wat is dit?

Natuurlijk zijn de eerste ingrediënten die je nodig hebt om een goede blog over honden te schrijven, één hond of meerdere honden en plezier om over ze te schrijven. Wanneer jij over een onderwerp (in dit geval jouw hond) heel erg enthousiast bent dan kun je er al snel pagina’s over volschrijven én spettert het plezier van het beeldscherm af. Dat is nu juist wat mensen graag lezen in een hondenblog!

Veel schrijven

Zoals je al in het artikel Hoe word je hondenblogger hebt kunnen lezen is het oefenen in schrijven belangrijk. Hoe vaker je schrijft, hoe makkelijker je het af zal gaan. Je kunt bijvoorbeeld altijd een notitieboekje bij je dragen. Op die manier kun je als je inspiratie krijgt voor jouw blog en je niet achter de computer zit, wel je idee meteen opschrijven. De schrijfwaren van Studio Stationary zijn zo leuk. Mocht je nog een excuus zoeken om zo’n geweldig notitieblokje of hippe pen aan te schaffen, die heb je nu. Schrijf in jouw boekje ook vooral blogtitels en ideeën op, zodat je een flink lijstje achter de hand hebt, als je wilt gaan schrijven.

1 onderwerp per blog

Probeer van tevoren alvast te bedenken waar jij een blog over wilt schrijven. Focus je op dit ene onderwerp en maak daarbij een logische titel en goede tussenkopjes. Wanneer je bijvoorbeeld een blog wilt schrijven over de hondenschool waar je graag naartoe gaat zijn er alweer heel veel verschillende invalshoeken. Zo kun je een blog schrijven over waarom jij voor deze hondenschool hebt gekozen. Maar je kunt ook 1 les beschrijven, met alles wat jij en jouw hebben geleerd in deze les. Je kunt ook nog een artikel schrijven over de grootste bloopers van jouw hond in de hondencursus. Probeer niet alle kanten meteen te belichten. Focus je op 1 deel en de volgende keer heb je meteen weer een idee voor een nieuwe blog.

De juiste titel en tussenkopjes

Probeer jezelf te bedenken op welke titel jij wel zou doorklikken naar een blog en welke je links zou laten liggen. Met jouw titel haal je mensen over de streep om jouw blog te gaan lezen. Het is dus belangrijk dat de titel klopt bij de inhoud. Een hele spannende titel waarop mensen doorklikken, waar vervolgens een hele andere blog onder te lezen is, is niet handig. Probeer een leuke titel te verzinnen die ook de inhoud van de blog dekt. Door tussenkopjes te gebruiken (zoals in deze blog) is jouw blog makkelijker te lezen. Ook het indexeren van blogpagina’s door zoekmachines gaat een stuk beter door het toevoegen van passende tussenkopjes.

Gewoon bloggen!

Het is wel belangrijk om gewoon te beginnen met bloggen. In het geval van bloggen over honden geldt het gezegde ‘al doende leert men’. Gewoon beginnen met het schrijven voor jouw hondenblog, dan word je er vanzelf handiger in. Uren naar een leeg beeldscherm staren helpt in ieder geval niet. Ga er lekker op uit met jouw hond en schrijf daarna een leuke blog. Iedereen wil graag lezen wat jij en jouw hond doen op een dag.

Vraag reacties en ga het gesprek aan met de lezers

Iedereen die gek is van honden, vertelt ook graag over zijn of haar eigen hond. Veel dingen die jij meemaakt met jouw hond hebben de lezers van jouw blog ook meegemaakt. Andere keren leren de lezers juist weer hele nieuwe dingen over honden. Probeer altijd te realiseren dat je schrijft voor de mensen die jouw blog lezen. Vraag ook om reacties. Het is zo leuk om te zien dat mensen jouw blog lezen en ze betrokken genoeg zijn om een reactie achter te laten.

Wil jij ook hondenblogger worden? Je kunt je aanmelden bij ons als blogger!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

DOG. EAT. PLANT. - Lisette Kreischer Geef koekje! x

DOG. EAT. PLANT. - Lisette Kreischer

17 januari Door: Redactie

Honden die plantaardig eten, daar gaat het boek over. Als je dat zo leest, lijkt het prima en weinig beladen. Probeer echter eens in een Facebook groep over honden ...

Lees het hele artikel
Puppy opvoeden - de beste boeken Geef koekje! x

Puppy opvoeden - de beste boeken

15 januari Door: Redactie

De beste boeken over puppy’s Je krijgt een pup en je wilt je graag inlezen over het opvoeden van jouw puppy, puppy gedrag en wat pups nodig hebben. Maar ...

Lees het hele artikel
5x blauwe ballen Geef koekje! x

5x blauwe ballen

15 januari Door: Redactie

voor de hond natuurlijk… We hebben de leukste blauwe ballen voor je opgespoord.Zoek je een hilarische blauwe bal voor jouw hond? Gevonden! We geven eerlijk toe dat we titel ...

Lees het hele artikel
10 redenen waarom je die pup niet moet kopen Geef koekje! x

10 redenen waarom je die pup niet moet kopen

30 december Door: Redactie

Een pup ze zijn zo leuk. Maar er zijn ook signalen die je beter niet kunt missen. Jij wilt ook niet net na de koop bij de dierenarts zitten ...

Lees het hele artikel