Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Hoe komen wij honden de feestdagen door

27 December
x
Wat is dit?

Do’s en Don’ts

Natuurlijk worden wij honden altijd een beetje verwend, het hele jaar door. Wij zijn dan ook de favoriete vriendjes van onze baasjes! We willen graag dat alle honden kunnen meegenieten van deze dagen, daarom de do’s en don’ts tijdens de feestdagen!

Interactieve manier van eten

Wij honden kunnen niet genoeg verwend worden met allerlei lekkers! Doe dit dus vooral heel veel.

Een tip om mee te geven is speelgoed voor onder de boom dat interactief is. Bijvoorbeeld de Kong Reward Shell. Een schelp waar je snoepjes of gewone brokken in kan doen en die letterlijk door de kamer vliegt! Gelijk een goede bezigheid wanneer er vuurwerk is ter afleiding en goed voor de lijn!

Ik heb een gevoelige maag en mag daardoor niet alles eten. In de dierenspeciaalzaken hebben ze zulke lekkere dingen voor ons, waar onze baasjes waarschijnlijk niet van mee eten!

Kerstboom

Wat mooi zo’n echte kerstboom in huis, samen optuigen met kerstmuziek op de achtergrond. Pas wel op voor de dennennaalden, voor ons honden zijn deze giftig. Mijn baasjes hebben daarom (helaas) een neppe kerstboom in huis. En ook deze naalden zijn niet zo lekker.
Tip van de dag: hang de ballen hoog en/of gebruik nepballen. Er zijn er dit jaar al veel gesneuveld bij ons helaas, sorry baasjes! En engelenhaar is giftig, hang dit dus niet in de boom!

Een goede hondenvriend van mij heeft trouwens de kerstboom omver gelopen. Hij raakte in de war met de lampjes. Verstop de draad dus goed, voor de grappenmakers onder ons.

Geen chocolade voor mij, want van chocolade word ik niet blij

Net als het mooie engelenhaar in de boom is ook chocolade giftig voor mij. Onze baasjes rennen naar buiten als het 0.00 uur is en vergeten daarbij wel eens dat er soms nog iets op tafel staat.

In chocolade zit de stof theobromine, die niet of nauwelijks wordt afgebroken bij honden en katten. Bij een grotere hoeveelheid chocolade kunnen we vergiftigd worden. Veel mensen weten dit, maar waar kun je dit zo’n vergiftiging nou aan herkennen:

  • Braken
  • Diarree
  • Veel drinken en daarna veel plassen
  • Een snelle hartslag
  • Toevallen
  • Coma
  • Hyperactieve hond

Bel altijd even je dierenarts als je vermoedt dat je hond chocolade heeft gegeten, al is het maar een beetje.

En dan komt het, vuurwerk…

Wauw, wat mooi dat vuurwerk in de lucht, maar wij honden snappen er eigenlijk niets van. Mijn baasjes proberen me in deze tijd altijd af te leiden. Ik hoor het vuurwerk wel, maar we spelen dan met een bal waardoor ik er niet meer op let. Ik schenk er geen aandacht aan en ben er dan ook niet bang voor.

Deze geluiden kunnen wel zorgen voor stress bij je hond. In de dierenspeciaalzaak zijn verschillende vormen van medicijnen  verkrijgbaar die kunnen helpen bij stress, ook natuurlijke varianten. Let op dat sommige middelen verdovend werken, een hond hoort het geluid dan wel, maar reageert er niet op. Vraag daarom bij je eigen dierenarts eventueel naar het beste product voor jouw hond.

Toen ik een puppy was hebben mijn baasjes me laten wennen aan gekke geluiden via de telefoon. Het geluid van vuurwerk zat er ook bij. Ze zetten deze wel eens op en gaan gewoon door met de normale dingen van de dag, helpt heel goed hoor! Ze geven me de normale aandacht als altijd, als ik even schrik mag dat ook, en daarna gaan we weer normaal verder.

Ik word altijd rond 22.00 uitgelaten, vaak is dat een rustig moment. Mensen willen dan nog wel even wachten met het afsteken van vuurwerk.

Wist je dat:

Witte chocolade de minst gevaarlijke chocolade is voor je hond. Hier zit geen of nauwelijks theobromine in. Een hond kan wel braken en diarree krijgen, omdat witte chocolade erg vet is. Hoe donkerder de kleur chocolade, hoe meer theobromine hier in zit en dus hoe gevaarlijker de chocolade is. Bel bij twijfel altijd je dierenarts!

Heel veel liefs,

&JOY

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event Geef koekje! x

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event

20 May Door: Toller Joy

Dat is het geluk dat mijn baasje en ik schrijven voor The Dog Pen. Want daardoor mochten wij naar Animal Event. Voor mijn baasje de eerste keer dat ze ...

Lees het hele artikel
Hondenfestival Geef koekje! x

Hondenfestival

27 October Door: Toller Joy

Festival Als hondeneigenaar ben je altijd op zoek naar leuke festivals om de laatste nieuwe koopjes te scoren! Zo gingen ook wij vandaag op zoek naar leuke acties voor ...

Lees het hele artikel
Gezondheidsonderzoeken voor het fokken Geef koekje! x

Gezondheidsonderzoeken voor het fokken

21 October Door: Toller Joy

Als je zelf een hond hebt herken je dit gevoel vast. Je houdt je hond voor de eerste keer vast en je weet gewoon dit is mijn maatje voor ...

Lees het hele artikel
Joy’s gekke gewoontes top 5 Geef koekje! x

Joy’s gekke gewoontes top 5

13 February Door: Toller Joy

De 5 gekke gewoontes op een rijtje: Meegaan naar de wc Zoals veel andere honden houdt ook Joy van gezelligheid. En wat is er nou gezelliger dan meegaan naar ...

Lees het hele artikel