Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Hoe komen wij honden de feestdagen door

27 december
x
Wat is dit?

Do’s en Don’ts

Natuurlijk worden wij honden altijd een beetje verwend, het hele jaar door. Wij zijn dan ook de favoriete vriendjes van onze baasjes! We willen graag dat alle honden kunnen meegenieten van deze dagen, daarom de do’s en don’ts tijdens de feestdagen!

Interactieve manier van eten

Wij honden kunnen niet genoeg verwend worden met allerlei lekkers! Doe dit dus vooral heel veel.

Een tip om mee te geven is speelgoed voor onder de boom dat interactief is. Bijvoorbeeld de Kong Reward Shell. Een schelp waar je snoepjes of gewone brokken in kan doen en die letterlijk door de kamer vliegt! Gelijk een goede bezigheid wanneer er vuurwerk is ter afleiding en goed voor de lijn!

Ik heb een gevoelige maag en mag daardoor niet alles eten. In de dierenspeciaalzaken hebben ze zulke lekkere dingen voor ons, waar onze baasjes waarschijnlijk niet van mee eten!

Kerstboom

Wat mooi zo’n echte kerstboom in huis, samen optuigen met kerstmuziek op de achtergrond. Pas wel op voor de dennennaalden, voor ons honden zijn deze giftig. Mijn baasjes hebben daarom (helaas) een neppe kerstboom in huis. En ook deze naalden zijn niet zo lekker.
Tip van de dag: hang de ballen hoog en/of gebruik nepballen. Er zijn er dit jaar al veel gesneuveld bij ons helaas, sorry baasjes! En engelenhaar is giftig, hang dit dus niet in de boom!

Een goede hondenvriend van mij heeft trouwens de kerstboom omver gelopen. Hij raakte in de war met de lampjes. Verstop de draad dus goed, voor de grappenmakers onder ons.

Geen chocolade voor mij, want van chocolade word ik niet blij

Net als het mooie engelenhaar in de boom is ook chocolade giftig voor mij. Onze baasjes rennen naar buiten als het 0.00 uur is en vergeten daarbij wel eens dat er soms nog iets op tafel staat.

In chocolade zit de stof theobromine, die niet of nauwelijks wordt afgebroken bij honden en katten. Bij een grotere hoeveelheid chocolade kunnen we vergiftigd worden. Veel mensen weten dit, maar waar kun je dit zo’n vergiftiging nou aan herkennen:

  • Braken
  • Diarree
  • Veel drinken en daarna veel plassen
  • Een snelle hartslag
  • Toevallen
  • Coma
  • Hyperactieve hond

Bel altijd even je dierenarts als je vermoedt dat je hond chocolade heeft gegeten, al is het maar een beetje.

En dan komt het, vuurwerk…

Wauw, wat mooi dat vuurwerk in de lucht, maar wij honden snappen er eigenlijk niets van. Mijn baasjes proberen me in deze tijd altijd af te leiden. Ik hoor het vuurwerk wel, maar we spelen dan met een bal waardoor ik er niet meer op let. Ik schenk er geen aandacht aan en ben er dan ook niet bang voor.

Deze geluiden kunnen wel zorgen voor stress bij je hond. In de dierenspeciaalzaak zijn verschillende vormen van medicijnen  verkrijgbaar die kunnen helpen bij stress, ook natuurlijke varianten. Let op dat sommige middelen verdovend werken, een hond hoort het geluid dan wel, maar reageert er niet op. Vraag daarom bij je eigen dierenarts eventueel naar het beste product voor jouw hond.

Toen ik een puppy was hebben mijn baasjes me laten wennen aan gekke geluiden via de telefoon. Het geluid van vuurwerk zat er ook bij. Ze zetten deze wel eens op en gaan gewoon door met de normale dingen van de dag, helpt heel goed hoor! Ze geven me de normale aandacht als altijd, als ik even schrik mag dat ook, en daarna gaan we weer normaal verder.

Ik word altijd rond 22.00 uitgelaten, vaak is dat een rustig moment. Mensen willen dan nog wel even wachten met het afsteken van vuurwerk.

Wist je dat:

Witte chocolade de minst gevaarlijke chocolade is voor je hond. Hier zit geen of nauwelijks theobromine in. Een hond kan wel braken en diarree krijgen, omdat witte chocolade erg vet is. Hoe donkerder de kleur chocolade, hoe meer theobromine hier in zit en dus hoe gevaarlijker de chocolade is. Bel bij twijfel altijd je dierenarts!

Heel veel liefs,

&JOY

 

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Visolie een wondermiddel? Geef koekje! x

Visolie een wondermiddel?

11 augustus Door: Toller Joy

Zoals je in mijn vorige blog kon lezen ben ik stout geweest. Ik ben namelijk in het water gesprongen op een plek waar dat niet mocht vanwege de verslechterde ...

Lees het hele artikel
Marathon maat S past alleen op de KONG S Geef koekje! x

Marathon maat S past alleen op de KONG S

4 augustus Door: Toller Joy

Wat ben ik een bofkont Wat hebben mijn baasjes gelachen met de collega’s van The Dog Pen! Ik mocht namelijk de Kong Marathon uittesten in de smaken pindakaas en ...

Lees het hele artikel
Review Kong Extreme, wat is hij extreem leuk! Geef koekje! x

Review Kong Extreme, wat is hij extreem leuk!

26 juni Door: Toller Joy

Wat waren we blij, ja je leest het goed we want mijn baasjes zijn er ook heel blij mee! We hebben al veel gehoord over het Kong speelgoed en ...

Lees het hele artikel
Hoe vier ik mijn 3e verjaardag tegelijk met onze Koning?! Geef koekje! x

Hoe vier ik mijn 3e verjaardag tegelijk met onze Koning?!

27 april Door: Toller Joy

27 april Jaja het is waar, 27 april ben ik geboren! Mijn nieuwe baasjes waren bij het 538 Koningsfeest toen ze het telefoontje kregen dat ik was geboren: puppy ...

Lees het hele artikel