Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Het schooljaar is weer begonnen: en nu?!

15 oktober
x
Wat is dit?

Saartje is geboren op 25 oktober 2018 en kwam op 25 december 2018 bij ons wonen: midden in de kerstvakantie dus. Dit was ongepland geluk, en maakte dat wij twee weken lang met vier personen voor ons kleine zwarte (en witte) monstertje konden zorgen. In het nieuwe jaar begon voor mij het echte werk pas, toen iedereen weer an die Arbeit en naar school ging. Ik had een tussenjaar, wat één van de redenen was dat ik gekozen had voor een puppy, en moest in mijn eentje Saartje verzorgen (in ieder geval overdag).

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder, is Saar geen monstertje meer (maar nog wel klein ), en heb ook ik er weer aan moeten geloven: school. In deze blog wil ik je een paar tips geven voor als jouw hond overdag zichzelf moet vermaken. Disclaimer: Saar is de meest luie hond waar ik ooit van heb gehoord.

Tip 1: Maak een goede planning, en zorg dat je weet op welke dagen jij te lang weg bent om je hond zelf tussen de middag uit te laten. Zoek verder uit hoe laat je moet opstaan om ’s ochtends te kunnen wandelen met je viervoeter. Jij kent jouw hond het beste, en weet dus of hij of zij ’s morgens vroeg behoefte heeft aan een lange wandeling of niet, en idem voor de middag.

Tip 2: Als je tot de conclusie bent gekomen dat er tijdens jouw werktijden iemand anders de hond moet uitlaten, zijn er wat mij betreft nog steeds verschillende opties.

  • Allereerst kun je in je directe omgeving navragen of iemand tijd heeft om, wanneer dit nodig is, de hond uit te laten. In mijn ervaring is het makkelijkst om vaste afspraken te maken, zodat je niet telkens stress hebt.
  • Als er geen familieleden of vrienden zijn die tijd over hebben, kun je kijken of er vrijwilligers in jouw omgeving wonen die behoefte hebben aan een maatje. In omgeving Zwolle heb je bijvoorbeeld de site ZwolleDoet, waarop je een oproep kunt plaatsen. Er bestaan ook commerciële sites, bijvoorbeeld Hondjeuitlaten.nl waarvoor je een paar euro betaalt en dan kunt zoeken naar een match.
  • Verder heb je natuurlijk ook nog hondenuitlaatservices. Deze moeten wel echt geschikt zijn voor jouw hond, omdat de honden in een roedel lopen. Ook moet de hond goed luisteren, omdat er vaak maar één begeleider is per 5-10 honden. Ten slotte laten zij vaak honden onder de één jaar nog niet toe.

Tip 3: Zorg voor vermaak! Zoals in de inleiding al kort genoemd, is dit voor Saartje compleet onnodig. Zij kan om 8 uur ’s morgens na de ochtendwandeling op de bank ploffen en komt daar dan pas weer vanaf wanneer ik om 3 uur ’s middags thuiskomt. Ik besef wel dat dit mogelijk een unicum is, en dus zou jij voor jouw hond kunnen zoeken naar leuke afleidingen. Een bekende is natuurlijk de Kong, waarin je bijvoorbeeld pindakaas kunt stoppen. Andere leuke dingen zijn de voertjes in een anti-schrokbak stoppen, veel speeltjes neerleggen (die niet gesloopt kunnen worden!) of de tv / radio aanzetten.

Tip 4: Zorgt ervoor dat je hond zich fijn voelt thuis. Dit kan zó veel uitmaken. Saar was de eerste maanden altijd opgesloten in de woonkamer door middel van een traphekje. Dit frustreerde haar ontzettend, en altijd zodra we de deur achter ons dichtdeden begon ze met blaffen. Toen we ditzelfde traphekje naar boven verplaatsten, zodat het de bovenverdieping van Saar afsloot en Saar dus de hele benedenverdieping kon betreden, was dit probleem in één klap opgelost. Saar kan nu uit het raam kijken als wij weggaan en gaat daarna rustig slapen. Verder willen honden uiteraard een fijn mandje (/ bank 😉 ) waar ze overdag lekker op kunnen liggen.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw hond vrolijk thuis is overdag? Of kan jouw hond misschien wel mee naar het werk / school? 

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Saar

Saartje in Denemarken (deel 1) Geef koekje! x

Saartje in Denemarken (deel 1)

18 augustus Door: Saar

Als we beginnen met plannen van onze vakantie, is in ieder geval één criterium gelijk duidelijk: de hond gaat mee. We vinden het gezelliger met onze hond en bovendien ...

Lees het hele artikel
Wat heb jij over voor je hond? Geef koekje! x

Wat heb jij over voor je hond?

11 augustus Door: Saar

Hoewel we natuurlijk allemaal onze hond het leukste, grappigste en allerschattigste wezen op aarde vinden, zal elke hondeneigenaar kunnen beamen dat je af en toe dingen doet voor je ...

Lees het hele artikel
De streken van Saar Geef koekje! x

De streken van Saar

14 juli Door: Saar

Geïnspireerd door een oude blog van medeblogger Nacho over zijn blunders, doe ik vandaag een boekje open over de meest blunderige, stoute of grappige puppystreken van Saartje. Anders dan ...

Lees het hele artikel
De hondenschool (deel 1) Geef koekje! x

De hondenschool (deel 1)

24 juni Door: Saar

Hoi! Pas geleden heeft Saartje de puppycursus samen met mij afgerond, en nu we onze weg naar een goede samenwerking voortzetten met een cursus Elementaire Gehoorzaamheid (EG) leek het ...

Lees het hele artikel