Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Gezondheidsproblemen voor Bumper

29 April
x
Wat is dit?

Dat de tijd vliegt, dat is denk ik wel een understatement. Elke dag lijkt voorbij te vliegen maar sommige dagen, die blijven je net wat meer bij dan de anderen. Gisteren was zo een dag voor mij, laat ik even bij het begin beginnen.

Rugproblemen

Vorig jaar tijdens een waterwerk training merkten we dat Bumper steeds sneller last kreeg van zijn lichaam. We konden duidelijk zien dat hij niet lekker in zijn vel zat en zijn daarom begonnen met orthomanuele behandelingen bij Dierenkliniek IVD. Hier bleek dat hij last had van zijn lage rug, de arts heeft zijn rug terug recht gezet en het ging weer wat beter met Bumper. Een half jaar later zijn we teruggegaan voor controle. Helaas bleek het tijdens de controle dat dezelfde drie wervels weer verschoven waren. We hebben daarom nu afgesproken dat Bumper elk half jaar op controle komt om zijn rug recht te laten zetten.

Berg af

Tussentijds kreeg ik het gevoel dat zijn rug niet het enige probleem is waar Bumper mee kampt. Zijn uithoudingsvermogen werd steeds minder, de ene dag kon hij meer dan de andere dag. Ook ging hij steeds vaker hoesten bij zowel mentale als fysieke inspanning. Het hoesten ging af en toe zo erg er aan toe dat hij soms er van moest spugen. Gezien ik me zorgen maakte heb ik een afspraak bij onze dierenkliniek gemaakt, Op De Diek te Sittard. Hier hebben we thorax foto’s gemaakt. In eerste instantie leek er op de op de foto een vlek zichtbaar. Maar na een second opinion van een radioloog bleek deze vlek onschuldig te zijn. Behalve de foto’s is er ook bloed onderzoek gedaan, gelukkig bleek alles in het bloed in orde te zijn. Afgesproken werd om het twee maanden aan te kijken en daarna nieuwe foto’s te komen maken.

Controle

Gisteren was het zo ver, de twee maanden waren om en het was tijd voor verdere onderzoeken. De vlek was nog steeds zichtbaar op de foto maar deze is in de tussentijd niet veranderd. Verder waren er geen afwijkingen op de thorax foto’s te zien. Ook is er een Doppler echo gemaakt van het hart, gelukkig was deze echo ook volledig goed. Echter was er helaas ook minder nieuws. Gezien Bumper onder narcose moest voor de foto’s had ik aan de dierenarts gevraagd of er ook foto’s gemaakt konden worden van zijn heupen. Dit omdat ik me met enige regelmatigheid heb afgevraagd of zijn heupen wel oké zijn. Helaas werd mijn gevoel hierin bevestigd. Bumper heeft heupdysplasie (HD) en artrose vorming in zijn heupen. Verder gaan we over een half jaar weer op controle en heeft Bumper een kuur gekregen tegen het hoesten.

Hoe nu verder?

Belangrijk is, honden met HD kunnen gelukkig oud worden. Daar houd ik mij dan ook heel erg aan vast momenteel. Gezien wij een actief leven lijden met onze honden vind ik goede supplementen erg belangrijk. Daarom ben ik meteen onderzoek gaan doen welke supplementen ik nu kan gaan inzetten bij Bumper. Ik heb besloten om het de HD kuur van Puur te gaan proberen. Ook ga ik op zoek naar een goede dierenfysio, zodat deze Bumper en mij kan helpen hoe wij goed en gezond spieren kunnen kweken. Natuurlijk blijven we ook bezig met rechtlijnige beweging en zwemmen. Zo kan Bumper op een aangepaste manier toch een actief leven lijden en met ons mee gaan. Want lekker actief bezig zijn en spelen, dat is iets wat Bumper het allerliefste doet.

Supplementen bij HD

Betreffende het HD plan van Puur. Dit plan bestaat uit Puur MuscleMass, Puur Dyspla en de Omega 3 olie van Icelandpet. Zelf geef ik al de Puur MuscleMass aan Bump en Fen, dit ondersteut de spieren. Gezien Bumper een goede bespiering nodig heeft in zijn rug om de wervels te helpen in de juiste positie te blijven. Ook tijdens het waterwerk seizoen kunnen de spieren wel een extraatje gebruiken.

Ook geef ik reeds al de COD olie van Icelandpet, deze ga ik vervangen door de Omega-3 olie van Icelandpet. Omega oliën helpen ontstekingen te onderdrukken. De Omega-3 variant heeft een hogere dosering EPA en DHA wat Bumper nog meer kan helpen.

Wat helemaal nieuw gaat zijn is de Puur Dyspla, deze druppels gaat hij in de ochtend en avond krijgen. De druppels helpen ontstekingen tegen te gaan en zijn een natuurlijke pijnstiller. Ik ben heel benieuwd of deze druppels wat voor Bumper kunnen betekenen en of al deze supplementen mee kunnen helpen om weer goed te kunnen bewegen met zo min mogelijk last.

Hebben jullie ervaring met HD bij je hond? Wat hebben jullie hieraan gedaan?
We horen het graag!

 

Liefs Bumper en Fender
The Newfy Brothers.

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Novi

Riverwood Bite Box hondensnacks Geef koekje! x

Riverwood Bite Box hondensnacks

12 April Door: Bumper & Novi

De Riverwood Bite Box is een doos vol met verschillende natuurlijke hondensnacks. Vaak sta ik urenlang te kiezen in een winkel of verschillende websites af te struinen naar de ...

Lees het hele artikel
De beste grote broer Geef koekje! x

De beste grote broer

11 March Door: Bumper & Novi

Novi was een lichtpuntje in een hele donkere tijd voor ons gezin, met zowel mij als Bumper ging het niet goed na het overlijden van Fender. Bumper was niet ...

Lees het hele artikel
Oh, wat een jaar! Geef koekje! x

Oh, wat een jaar!

30 December Door: Bumper & Novi

Ik denk dat ik het netjes uitdruk als ik zeg dat 2021 een bewogen jaar was voor iedereen, zo ook voor ons. Nu 2021 bijna is afgelopen wil ik ...

Lees het hele artikel
Wij zijn gestart met canicross! Geef koekje! x

Wij zijn gestart met canicross!

24 December Door: Bumper & Novi

Wij zijn begonnen met canicross. In de maanden april tot en met oktober zijn we actief bezig met waterwerken. Hiervoor trainen we twee keer per maand op de Betuwe. ...

Lees het hele artikel