Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Gezond oud worden - supplementen hond

22 June
x
Wat is dit?

Paika wordt een jaartje (of 2) ouder. Dat heb je als het goed is al kunnen lezen in de blogreeks senior hond. Nu is op het eerste gezicht alles oké met Paika’s bewegingsapparaat. Ze loopt goed en soepel, ze kan nog vrij makkelijk overal op springen en in een dolle bui trekt ze ook best nog wel zo nu en dan een sprintje.

Supplementen senior hond

Toen we de supplementen voor de oudere hond mochten gaan testen voor European Pet Pharmacie, wilden we dat best. Alleen had ik er niet hele hoge verwachtingen van. Iets wat al goed gaat, daar hoef je niet perse supplementen voor in te zetten. Lees snel mee of ik gelijk had of dat ik toch moet toegeven dat supplementen voor de ouder wordende hond ook bij Paika wel degelijk een verschil maken.

European Pet Pharmacie

De producten van European Pet Pharmacie zijn voornamelijk supplementen die reeds hun werking hebben bewezen in het gebruik bij mensen. Alle producten worden van zuivere ingrediënten geproduceerd in Zweden, waar ze onder strenge kwaliteitscontrole staan van het College van Landbouw. Het assortiment van European Pet Pharmacie (online zijn ze overigens te vinden op www.europets.nl een stuk makkelijker te onthouden), bestaat uit verschillende producten ter bevordering van de gezondheid van honden, mensen en paarden.

Ruim assortiment supplementen

Het aanbod van supplementen voor de hond bij EPP is erg ruim. Van producten om de tanden schoon en vrij van plak te houden tot producten voor de actieve sporthond. Van producten voor een gezonde darmwerking tot producten voor het herstel van de spieren. De supplementen die wij hebben getest hebben betrekking op de ouder wordende hond en het gezond en fit houden van de senior hond.

groenlip mossel hond

Groenlipmossel hond

De 2 supplementen die wij getest hebben zijn de groenlipmossel tabletjes en de senior hond tabletjes. Eerst even over de groenlipmossel. Groenlipmossel staat bekend als ontstekingsremmend, pijnstillend, goed voor het bewegingsapparaat, kraakbeenherstellend, goed voor het algemene welzijn. Waarom deze mossel zo bijzonder krachtig is? De hoeveelheid en diversiteit Omega-3 vetzuren in groenlipmossel is op zijn minst bijzonder te noemen. Vergelijk je groenlipmossel met bijvoorbeeld visolie?  In visolie zit uitsluitend EPA en DHA. In de Groenlipmossel ook ALA, SDA, ETE, DTA, DPA en het zeldzame ETA.

 

Groenlipmossel tabletjes

De groenlipmossel tabletjes is het potje waar Paika meteen mee aan de haal gaat. Ze probeert het potje zelf open te maken. Ik ga er dus van uit dat het erg lekker ruikt. Als het potje eenmaal met wat hulp open is, begrijp ik het direct. De vislucht komt je tegemoet. In het potje zitten ovaalvormige tabletjes. Voor een hond van 20 kilo gebruik je 1 tablet per dag. Paika weegt iets meer dan 20 kilo, maar we beginnen toch met 1 tabletje dagelijks. Als het aan Paika had gelegen had ze meteen het hele potje opgegeten. Op de website van European Pet Pharmacy staat te lezen dat de groenlipmossel tabletten niet geschikt zijn voor honden van 5 maanden of jonger en honden die een allergie of intolerantie hebben voor zeevruchten. Paika is bijna 12 en heeft gelukkig geen voedselallergie of intolerantie.

De groenlipmossel tabletjes bevatten gevriesdroogde groenlipmossel in hoge dosering. De tabletten zijn verkrijgbaar in een potje van 120 tabletten of een potje van 360 tabletten. Met een potje van 120 tabletten doen wij 120 dagen oftewel 4 maanden. De kosten zouden voor ons € 9,- per maand zijn als we een klein potje kopen van 120 tabletten, wanneer we een grote verpakking van 360 tabletten zouden kopen komt dit neer op een bedrag van € 7,25 per maand.

Senior tabletten

De senior tabletten voor de hond zijn wat uitgebreider. Deze tabletten ruiken volgens Paika wel een stuk minder goed dan de pure groenlipmossel tabletjes, maar dat is natuurlijk logisch. De Senior tabletten zijn rond van vorm en hebben een handige breeklijn in het midden, waardoor ze makkelijk in twee te breken zijn. De dosering van deze tabletten voor Paika is 2 tabletten per dag (1 tablet per 10 kilo hond). Op de website staat verder te lezen dat het bij gevoelige honden wel eens zwaar op de maag kan vallen. Daar hebben wij niets van gemerkt. De Senior tabletten (Senior is overigens ook in een poeder verkrijgbaar) bevatten Glucosamine, MSM, Groenlipmossel, Spirulina, Chondroïtine, L-arginine, Vitamine C en Mangaan. Deze tabletten werken pijnstillend, ontstekingsremmend en dragen bij aan flexibelere gewrichten.

Actiever en mobieler leven

De Senior tabletjes beloven een actiever en mobieler leven. Hoewel ik dacht dat Paika nog topfit was, moet ik eerlijk bekennen dat na een aantal weken er al een duidelijk verschilt optreed. Paika wordt ineens een stuk actiever, loopt in het bos weer bijna de hele wandeling voorop in plaats van achteraan. Ook geeft ze duidelijk aan dat ze weer vaker wil wandelen. Wij gaan zeker door met deze mooie pure producten om te zien of Paika er nog actiever van wordt. Wij hebben in elk geval weer een hele blije en enthousiaste senior die weer met plezier en steeds vaker een spintje trekt.

Deze blog is geschreven aan de hand van producten die we kosteloos hebben ontvangen. De blog is zoals altijd objectief.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Paika

En toen was het stil... Geef koekje! x

En toen was het stil...

5 August Door: Paika

Paika is dood. Lang leve Paika. Getver, wat is de pijn rauw en moeilijk om een plek te geven. Er zijn heel veel dingen die ik nog wil schrijven ...

Lees het hele artikel
Dierenarts: slecht nieuws Geef koekje! x

Dierenarts: slecht nieuws

18 June Door: Paika

Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen was Paika in de nacht erg onrustig. Na het aanpassen van haar dagactiviteiten en haar nu iedere nacht op bed ...

Lees het hele artikel
Slapeloze nachten Geef koekje! x

Slapeloze nachten

11 June Door: Paika

Zoal ik vorige keer al schreef in de blog over de dagelijkse routine die we nu hebben met Paika, is ze vaak in de nacht aan het ‘spoken’. Ze ...

Lees het hele artikel
Senior hond: dagelijkse routine Geef koekje! x

Senior hond: dagelijkse routine

2 June Door: Paika

Zoals je in mijn vorige blog al hebt kunnen lezen, lijkt Paika steeds verder achteruit te gaan. Op zich niet heel gek, want ze is inmiddels alweer bijna 13 ...

Lees het hele artikel