Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Gehoorzaamheidstraining, terug van weggeweest

26 February
x
Wat is dit?

De blogserie voor als je altijd al hebt willen weten wat wij honden doen tijdens Gedrag- en Gehoorzaamheidscursus (GGA) en wat we eraan hebben in de praktijk. In mijn volgende blog kun je alles lezen over het examen zelf, en daarna over wat we eraan hebben gehad eenmaal thuis.

Het is alweer even geleden dat ik iets van mezelf heb laten horen, maar hier ben ik weer! Ondertussen 3 lessen verder, dus een kleine samenvatting.

GGA-examen

Het is bijna zover! Maandag 18 maart is de dag des oordeels: mijn examen. Ik heb nog een paar lessen te gaan, maar dat zijn maar de bekende puntjes op de i. En na 18 maart heb ik dus officieel mijn eerste diploma GGA in the pocket! Het gaat allemaal supergoed en mijn baasjes zijn erg trots op me, maar de zenuwen beginnen te komen.

GGA-oefeningen

We hebben een papier mee naar huis gekregen waar alle oefeningen op staan en wat de keurmeesters (de mensen die de proeven goed moeten keuren) allemaal willen wat we doen. Het volgen is nog steeds iets waar ik aan moet werken, maar wat blijkt, we moeten maar twee keer naar rechts en dat is het. Hopen dat dat gaat lukken! Veel oefenen dus.

Apporteren en vooruit

Het apporteren doe ik supergoed, ik geef netjes mijn botje terug en mijn baasjes zijn zeer tevreden. De oefening vooruit, weet je nog: dat mijn baasjes een doosje in het vierkant leggen. Ze roepen vooruit en ik ga er naartoe. Mijn baasjes zeggen dus alleen maar vooruit, ik ga netjes liggen en wachten tot Kimberley komt met een beloning (liefst met zalm erin, daar doe ik alles voor).

In groepjes

We zijn ondertussen ingedeeld in groepjes. Mijn groepje was al vrij vroeg bekend. Een andere hond houdt niet zo van sommige honden en blijft zijn focus steeds op deze honden houden. Een select groepje van 4 superleuke honden (waaronder ik) vinden elkaar wel leuk, dus ik werd ingedeeld bij allemaal Belgen, haha. Soms leuk met de taal, vorige week noemden ze een klein hondje een “preutelikkerken”. Vraag maar aan je baasjes wat ze daarmee bedoelen, haha!

Heel veel lieve groeten, en ik hoop dat ik de volgende keer een foto kan laten zien van mij met mijn diploma!

Heel veel liefs,
&JOY!

 

P.s. vergeten jullie niet te stemmen!

www.mooistehond.nl

Joy, gemeente Hulst

Jullie zijn geweldig!

 

Weet jij dat? Deze keer een weet jij dat. Omdat we heel graag willen weten hoe we onze zenuwen onder controle kunnen houden tijdens het examen en daarvoor natuurlijk. We zijn bang dat we dingen door de zenuwen anders doen dan normaal, heelluupp! Laat even een reactie achter!

 

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event Geef koekje! x

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event

20 May Door: Toller Joy

Dat is het geluk dat mijn baasje en ik schrijven voor The Dog Pen. Want daardoor mochten wij naar Animal Event. Voor mijn baasje de eerste keer dat ze ...

Lees het hele artikel
Hondenfestival Geef koekje! x

Hondenfestival

27 October Door: Toller Joy

Festival Als hondeneigenaar ben je altijd op zoek naar leuke festivals om de laatste nieuwe koopjes te scoren! Zo gingen ook wij vandaag op zoek naar leuke acties voor ...

Lees het hele artikel
Gezondheidsonderzoeken voor het fokken Geef koekje! x

Gezondheidsonderzoeken voor het fokken

21 October Door: Toller Joy

Als je zelf een hond hebt herken je dit gevoel vast. Je houdt je hond voor de eerste keer vast en je weet gewoon dit is mijn maatje voor ...

Lees het hele artikel
Joy’s gekke gewoontes top 5 Geef koekje! x

Joy’s gekke gewoontes top 5

13 February Door: Toller Joy

De 5 gekke gewoontes op een rijtje: Meegaan naar de wc Zoals veel andere honden houdt ook Joy van gezelligheid. En wat is er nou gezelliger dan meegaan naar ...

Lees het hele artikel