Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Gehoorzaamheidstraining, terug van weggeweest

26 februari
x
Wat is dit?

De blogserie voor als je altijd al hebt willen weten wat wij honden doen tijdens Gedrag- en Gehoorzaamheidscursus (GGA) en wat we eraan hebben in de praktijk. In mijn volgende blog kun je alles lezen over het examen zelf, en daarna over wat we eraan hebben gehad eenmaal thuis.

Het is alweer even geleden dat ik iets van mezelf heb laten horen, maar hier ben ik weer! Ondertussen 3 lessen verder, dus een kleine samenvatting.

GGA-examen

Het is bijna zover! Maandag 18 maart is de dag des oordeels: mijn examen. Ik heb nog een paar lessen te gaan, maar dat zijn maar de bekende puntjes op de i. En na 18 maart heb ik dus officieel mijn eerste diploma GGA in the pocket! Het gaat allemaal supergoed en mijn baasjes zijn erg trots op me, maar de zenuwen beginnen te komen.

GGA-oefeningen

We hebben een papier mee naar huis gekregen waar alle oefeningen op staan en wat de keurmeesters (de mensen die de proeven goed moeten keuren) allemaal willen wat we doen. Het volgen is nog steeds iets waar ik aan moet werken, maar wat blijkt, we moeten maar twee keer naar rechts en dat is het. Hopen dat dat gaat lukken! Veel oefenen dus.

Apporteren en vooruit

Het apporteren doe ik supergoed, ik geef netjes mijn botje terug en mijn baasjes zijn zeer tevreden. De oefening vooruit, weet je nog: dat mijn baasjes een doosje in het vierkant leggen. Ze roepen vooruit en ik ga er naartoe. Mijn baasjes zeggen dus alleen maar vooruit, ik ga netjes liggen en wachten tot Kimberley komt met een beloning (liefst met zalm erin, daar doe ik alles voor).

In groepjes

We zijn ondertussen ingedeeld in groepjes. Mijn groepje was al vrij vroeg bekend. Een andere hond houdt niet zo van sommige honden en blijft zijn focus steeds op deze honden houden. Een select groepje van 4 superleuke honden (waaronder ik) vinden elkaar wel leuk, dus ik werd ingedeeld bij allemaal Belgen, haha. Soms leuk met de taal, vorige week noemden ze een klein hondje een “preutelikkerken”. Vraag maar aan je baasjes wat ze daarmee bedoelen, haha!

Heel veel lieve groeten, en ik hoop dat ik de volgende keer een foto kan laten zien van mij met mijn diploma!

Heel veel liefs,
&JOY!

 

P.s. vergeten jullie niet te stemmen!

www.mooistehond.nl

Joy, gemeente Hulst

Jullie zijn geweldig!

 

Weet jij dat? Deze keer een weet jij dat. Omdat we heel graag willen weten hoe we onze zenuwen onder controle kunnen houden tijdens het examen en daarvoor natuurlijk. We zijn bang dat we dingen door de zenuwen anders doen dan normaal, heelluupp! Laat even een reactie achter!

 

 

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Review ZIWI New Zealand Beef Weasand (Slokdarm) Geef koekje! x

Review ZIWI New Zealand Beef Weasand (Slokdarm)

9 oktober Door: Toller Joy

Wij gaan op vakantie naar Texel en wat nemen we mee? Inderdaad dit geweldige product van ZIWI. Een pure, simpele liefde voor onze honden en onze producten, dat is ...

Lees het hele artikel
Celtic Connection hondenbrok: vers en verantwoord Geef koekje! x

Celtic Connection hondenbrok: vers en verantwoord

17 mei Door: Toller Joy

Niet 1 product, nee Joy mag van Hondjekoek en Celtic Connection alle 4 de smaken van hun brokken proeven! Al van kleins af aan is Joy een gevoelige ...

Lees het hele artikel
Trekken aan de lijn, deel 1: de korte lijn Geef koekje! x

Trekken aan de lijn, deel 1: de korte lijn

19 april Door: Toller Joy

Eerst even dit Ja het is weer zo’n dag, mijn baasje Kimberley heeft zin om te schrijven. Maar ik moet echt even in de zon liggen, werken aan mijn ...

Lees het hele artikel
Laatste deel GGA: IK BEN... Geef koekje! x

Laatste deel GGA: IK BEN...

28 maart Door: Toller Joy

Nachtenlang heb ik wakker gelegen, uren heb ik gezweet en toen was het zover: de dag des oordeels. Op 18 maart 2019 heb ik mijn eerste examen gedaan, GGA ...

Lees het hele artikel