Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Filmtips voor hondenliefhebbers

14 februari
x
Wat is dit?

Hondenliefhebbers zijn we hier allemaal, dat komt goed uit. Welke films moet je als echte hondenliefhebber gezien hebben? We delen onze filmtips met je in deze blog. Hoewel er ook veel films over honden zijn gemaakt die inmiddels echte klassiekers zijn, zoals Hachi, Lassie, Beethoven, Marley and Me en Benji, hebben we gekozen voor recentere films, met 1 kleine uitzondering.

A Dog’s Purpose

Ben je in de stemming voor een prachtig verhaal met honden in de hoofdrol dat je zeker gaat raken? Dan is de film A Dog’s Purpose uit 2017 absoluut een aanrader! Deze film toont honden in al hun liefde en manieren van vriendschap. De film wordt verteld vanuit het perspectief van hond Bailey. Bailey heeft een geweldig leven en komt steeds na het zijn overlijden terug als een andere hond met een ander doel en bij een ander mens.

The Secret Life of Pets

The Secret Life of Pets uit 2016 is een animatiefilm over een hondje wiens wereld op z’n kop komt te staan als zijn baasje met een nieuwe hond thuis komt. De film is gemaakt door de makers van Despicable Me en staat garant voor een avondje lachen en genieten. Verwacht geen hoogstaand verhaal, maar gewoon een avond heerlijk film kijken en lachen. In juni 2019 komt The Secret Life of Pets deel 2 uit. De Trailer kun je nu alvast online bekijken.

The Secret Life of Pets

Buddy

In een blog met filmtips voor hondenliefhebbers mag de Nederlandstalige documentaire Buddy natuurlijk niet ontbreken. We schreven eerder over deze ontroerende film al een uitgebreid blog. De film Buddy gaat over mensen en de bijzondere relatie die zij met hun hulphond hebben. Zorg dat je een doos tissues klaar hebt staan wanneer je deze film gaat bekijken.

Frankenweenie

Een bijzondere film van Tim Burton uit 2012 is Frankenweenie. Zoals we gewend zijn van Tim Burton is deze film wat duister van aard. De zwart-witfilm is een remake van de originele film Frankenweenie uit 1984. De eerste Frankenweenie was Tim Burtons laatste film onder de vlag van Disney, toen zijn film als ongeschikt voor kinderen werd verklaard door het tot leven brengen van dode huisdieren. Frankenweenie is een film over jongetje Victor en zijn hond Sparky, die wordt overreden op straat. Victor gaat alles in het werk stellen om Sparky weer tot leven te brengen.

Frankenweenie

Eight Below

De enige echte klassieker uit het rijtje, Eight Below uit 2006, wilden we toch niet buiten beschouwing laten. Deze bijzonder aangrijpende film met Paul Walker in de hoofdrol, gaat over drie leden van een wetenschappelijke expeditie op Antarctica. Door een ongeluk en hevige weersomstandigheden zijn ze gedwongen hun sledehonden achter te laten. In de harde winter van Antarctica moeten de honden zes maanden alleen zien te overleven.

The Queen’s Corgi

Nieuw in de bioscoop in 2019 The Queen’s Corgi. Deze animatiefilm gaat over de koningin van Engeland en haar geliefde Corgi’s. Corgi Rex is de meest geliefde hond van het Britse koningshuis. Hoewel hij zich niet altijd aan de regels houdt, is hij lievelingetje van de koningin. Wanneer Rex het paleis uit wordt gejaagd door de andere honden en niet terugkomt, is de paniek groot. Iedereen denkt dat hij de koude winter buiten de paleismuren niet zal overleven! Rex zet alles op alles om thuis te komen, maar onderweg wordt hij aangezien voor een zwerfhond en naar een hondenkennel gebracht.

 

Dat waren ze, onze aanraders voor de leukste hondenfilms! Dat een film over een hondenras niet altijd zo goed uitpakt voor dat ras, daar schrijven we de volgende keer een blog over. Voor nu: ga lekker klaarzitten, zet 1 van deze films aan (of ga naar de bioscoop) en geniet!

Alvast een kleine tip: koop niet iedere hond die er in de film er leuk uitziet, de realiteit is vaak niet zoals in de film.

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Het bijzondere werk van KNGF Geleidehonden Geef koekje! x

Het bijzondere werk van KNGF Geleidehonden

28 november Door: Redactie

Wat honden nu echt voor mensen kunnen betekenen? Als hondenliefhebber weet jij als geen ander wat jouw hond voor jou betekent. De trouw en liefde van een hond, dat ...

Lees het hele artikel
De beste Black Friday deals voor hondenliefhebbers Geef koekje! x

De beste Black Friday deals voor hondenliefhebbers

27 november Door: Redactie

Je kunt het niet gemist hebben, Black Friday is in aantocht. Ineens krijg je nieuwsbrieven binnen van online shops die je alweer vergeten was dat je er ooit een ...

Lees het hele artikel
Angst voor vuurwerk Geef koekje! x

Angst voor vuurwerk

26 november Door: Redactie

Het einde van het jaar nadert, daarmee komt er een, voor de meeste mensen, leuke en gezellige tijd aan. Helaas betekent dit voor veel honden juist een tijd vol ...

Lees het hele artikel
Waar koop ik een pup? Geef koekje! x

Waar koop ik een pup?

19 november Door: Redactie

De kogel is door de kerk, iedereen in het gezin is om…..eindelijk mag er een pup komen! Veel mensen typen het ras in op Google wat ze zoeken en ...

Lees het hele artikel