Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Filmtips voor hondenliefhebbers

14 February
x
Wat is dit?

Hondenliefhebbers zijn we hier allemaal, dat komt goed uit. Welke films moet je als echte hondenliefhebber gezien hebben? We delen onze filmtips met je in deze blog. Hoewel er ook veel films over honden zijn gemaakt die inmiddels echte klassiekers zijn, zoals Hachi, Lassie, Beethoven, Marley and Me en Benji, hebben we gekozen voor recentere films, met 1 kleine uitzondering.

A Dog’s Purpose

Ben je in de stemming voor een prachtig verhaal met honden in de hoofdrol dat je zeker gaat raken? Dan is de film A Dog’s Purpose uit 2017 absoluut een aanrader! Deze film toont honden in al hun liefde en manieren van vriendschap. De film wordt verteld vanuit het perspectief van hond Bailey. Bailey heeft een geweldig leven en komt steeds na het zijn overlijden terug als een andere hond met een ander doel en bij een ander mens.

The Secret Life of Pets

The Secret Life of Pets uit 2016 is een animatiefilm over een hondje wiens wereld op z’n kop komt te staan als zijn baasje met een nieuwe hond thuis komt. De film is gemaakt door de makers van Despicable Me en staat garant voor een avondje lachen en genieten. Verwacht geen hoogstaand verhaal, maar gewoon een avond heerlijk film kijken en lachen. In juni 2019 komt The Secret Life of Pets deel 2 uit. De Trailer kun je nu alvast online bekijken.

The Secret Life of Pets

Buddy

In een blog met filmtips voor hondenliefhebbers mag de Nederlandstalige documentaire Buddy natuurlijk niet ontbreken. We schreven eerder over deze ontroerende film al een uitgebreid blog. De film Buddy gaat over mensen en de bijzondere relatie die zij met hun hulphond hebben. Zorg dat je een doos tissues klaar hebt staan wanneer je deze film gaat bekijken.

Frankenweenie

Een bijzondere film van Tim Burton uit 2012 is Frankenweenie. Zoals we gewend zijn van Tim Burton is deze film wat duister van aard. De zwart-witfilm is een remake van de originele film Frankenweenie uit 1984. De eerste Frankenweenie was Tim Burtons laatste film onder de vlag van Disney, toen zijn film als ongeschikt voor kinderen werd verklaard door het tot leven brengen van dode huisdieren. Frankenweenie is een film over jongetje Victor en zijn hond Sparky, die wordt overreden op straat. Victor gaat alles in het werk stellen om Sparky weer tot leven te brengen.

Frankenweenie

Eight Below

De enige echte klassieker uit het rijtje, Eight Below uit 2006, wilden we toch niet buiten beschouwing laten. Deze bijzonder aangrijpende film met Paul Walker in de hoofdrol, gaat over drie leden van een wetenschappelijke expeditie op Antarctica. Door een ongeluk en hevige weersomstandigheden zijn ze gedwongen hun sledehonden achter te laten. In de harde winter van Antarctica moeten de honden zes maanden alleen zien te overleven.

The Queen’s Corgi

Nieuw in de bioscoop in 2019 The Queen’s Corgi. Deze animatiefilm gaat over de koningin van Engeland en haar geliefde Corgi’s. Corgi Rex is de meest geliefde hond van het Britse koningshuis. Hoewel hij zich niet altijd aan de regels houdt, is hij lievelingetje van de koningin. Wanneer Rex het paleis uit wordt gejaagd door de andere honden en niet terugkomt, is de paniek groot. Iedereen denkt dat hij de koude winter buiten de paleismuren niet zal overleven! Rex zet alles op alles om thuis te komen, maar onderweg wordt hij aangezien voor een zwerfhond en naar een hondenkennel gebracht.

 

Dat waren ze, onze aanraders voor de leukste hondenfilms! Dat een film over een hondenras niet altijd zo goed uitpakt voor dat ras, daar schrijven we de volgende keer een blog over. Voor nu: ga lekker klaarzitten, zet 1 van deze films aan (of ga naar de bioscoop) en geniet!

Alvast een kleine tip: koop niet iedere hond die er in de film er leuk uitziet, de realiteit is vaak niet zoals in de film.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Interview met Nick, Country Director Benelux bij Butternut Box Geef koekje! x

Interview met Nick, Country Director Benelux bij Butternut Box

19 July Door: Redactie

Hondenblogger Mindy heeft samen met haar hulphond Tynke de maaltijden van Butternut Box getest en haar uitgebreide ‘Butternut Box review‘ lees je natuurlijk hier, op The Dog Pen. Vanuit ...

Lees het hele artikel
Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel