Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Buddy, een film van Heddy Honigmann

8 December
x
Wat is dit?

Toen we werden gevraagd om een blog te schrijven over de film ‘Buddy’ van Heddy Honigmann, gingen we direct op onderzoek uit. Deze film komt op 3 januari in de bioscoop en gaat over honden. Zoveel wisten we natuurlijk al, anders zouden we niet gevraagd worden om er een blog over te schrijven!

Geraakt

Dat we zo zouden worden geraakt door verhaal van deze film, daar waren we niet helemaal op voorbereid. Op de site van Amstel Film lees je dat Buddy gaat over onmisbare honden en hun liefhebbende baasjes. De film schetst 6 verschillende portretten van een hulphond en hun mensen. Dat honden zo belangrijk zijn in het leven en voor het leven wordt in deze film prachtig uiteengezet.

Hulphonden

Als je aan een hulphond denkt, denk je vaak aan een blindengeleidehond. Juist omdat we deze honden veel in het straatbeeld zien, en voor mensen is het ook logisch dat iemand die blind is hulp nodig heeft. Een hond die een blind persoon helpt om zelfstandig op pad te gaan kennen we eigenlijk alleen van wat we zien op straat. Dat deze honden ook thuis zo veel betekenen en wat precies, dat zie je niet iedere dag. Daarnaast maken we ook kennis met honden die op een hele andere manier hulp en steun bieden. Zoals Mister, die veteraan Trevor ’s nachts wakker maakt als hij nachtmerries heeft over zijn tijd in Afghanistan.

Buddy Mister

Heddy Honigmann

Documentairemaakster Heddy Honigmann (1951) is bekend over de hele wereld met haar documentaires die zich kenmerken door liefde en melancholie. Festivals over de hele wereld vertonen haar documentaires, en van Parijs tot San Francisco zijn retrospectieven aan haar werk gewijd. Heddy Honigmann komt oorspronkelijk uit Peru, studeerde film in Rome, en woont sinds 1978 in Nederland. Voor haar werk won ze vele prijzen: twee keer een Gouden Kalf, voor Crazy (1999) en Forever (2006), en in 2013 kreeg ze – een zeldzaamheid – de Living Legend Award op het IDFA.

In de bioscoop

Het is wel erg bijzonder dat alleen door het verhaal achter de film te lezen en de trailer te zien, je al zo geraakt kunt zijn. Wij kijken in elk geval met smart uit naar deze film, die vanaf 3 januari in verschillende bioscopen door het land te zien is.

Trailer

Bekijk onderstaande trailer, en we weten zeker dat jij ook alvast uitkijkt naar 3 januari. Dit is absoluut een ode aan honden en zeker een prachtige film om in de bioscoop te gaan kijken.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Cannabis voor honden? CBDA nader toegelicht! Geef koekje! x

Cannabis voor honden? CBDA nader toegelicht!

27 September Door: Redactie

Je hebt wellicht al eens gehoord over het gebruik van cannabis (hennep) in natuurlijke behandelingen voor honden. In deze blog nemen we je mee in de wereld van de ...

Lees het hele artikel
De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer Geef koekje! x

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer

19 January Door: Redactie

Hypoallergeen hondenvoer wordt vaak beschouwd als een goede oplossing voor honden die lijden aan voedselovergevoeligheid of allergieën. Het is speciaal ontworpen om de symptomen van deze aandoeningen te verminderen ...

Lees het hele artikel
De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining Geef koekje! x

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining

19 September Door: Redactie

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining. Wat zijn nu de allerhandigste beloningstasjes? Zelf gebruik ik dagelijks een beloningstas. Bij iedere wandeling en training (en zelfs in de tuin) ...

Lees het hele artikel
Past een Akita Inu wel bij mij? Geef koekje! x

Past een Akita Inu wel bij mij?

26 July Door: Redactie

Past een Akita wel bij mij? “Zo één wil ik ook!”, hoor ik mensen op straat zeggen als ze mij met mijn honden zien lopen, wijzend naar 1 van ...

Lees het hele artikel