Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Buddy, een film van Heddy Honigmann

8 December
x
Wat is dit?

Toen we werden gevraagd om een blog te schrijven over de film ‘Buddy’ van Heddy Honigmann, gingen we direct op onderzoek uit. Deze film komt op 3 januari in de bioscoop en gaat over honden. Zoveel wisten we natuurlijk al, anders zouden we niet gevraagd worden om er een blog over te schrijven!

Geraakt

Dat we zo zouden worden geraakt door verhaal van deze film, daar waren we niet helemaal op voorbereid. Op de site van Amstel Film lees je dat Buddy gaat over onmisbare honden en hun liefhebbende baasjes. De film schetst 6 verschillende portretten van een hulphond en hun mensen. Dat honden zo belangrijk zijn in het leven en voor het leven wordt in deze film prachtig uiteengezet.

Hulphonden

Als je aan een hulphond denkt, denk je vaak aan een blindengeleidehond. Juist omdat we deze honden veel in het straatbeeld zien, en voor mensen is het ook logisch dat iemand die blind is hulp nodig heeft. Een hond die een blind persoon helpt om zelfstandig op pad te gaan kennen we eigenlijk alleen van wat we zien op straat. Dat deze honden ook thuis zo veel betekenen en wat precies, dat zie je niet iedere dag. Daarnaast maken we ook kennis met honden die op een hele andere manier hulp en steun bieden. Zoals Mister, die veteraan Trevor ’s nachts wakker maakt als hij nachtmerries heeft over zijn tijd in Afghanistan.

Buddy Mister

Heddy Honigmann

Documentairemaakster Heddy Honigmann (1951) is bekend over de hele wereld met haar documentaires die zich kenmerken door liefde en melancholie. Festivals over de hele wereld vertonen haar documentaires, en van Parijs tot San Francisco zijn retrospectieven aan haar werk gewijd. Heddy Honigmann komt oorspronkelijk uit Peru, studeerde film in Rome, en woont sinds 1978 in Nederland. Voor haar werk won ze vele prijzen: twee keer een Gouden Kalf, voor Crazy (1999) en Forever (2006), en in 2013 kreeg ze – een zeldzaamheid – de Living Legend Award op het IDFA.

In de bioscoop

Het is wel erg bijzonder dat alleen door het verhaal achter de film te lezen en de trailer te zien, je al zo geraakt kunt zijn. Wij kijken in elk geval met smart uit naar deze film, die vanaf 3 januari in verschillende bioscopen door het land te zien is.

Trailer

Bekijk onderstaande trailer, en we weten zeker dat jij ook alvast uitkijkt naar 3 januari. Dit is absoluut een ode aan honden en zeker een prachtige film om in de bioscoop te gaan kijken.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel