Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Buddy, een film van Heddy Honigmann

8 december
x
Wat is dit?

Toen we werden gevraagd om een blog te schrijven over de film ‘Buddy’ van Heddy Honigmann, gingen we direct op onderzoek uit. Deze film komt op 3 januari in de bioscoop en gaat over honden. Zoveel wisten we natuurlijk al, anders zouden we niet gevraagd worden om er een blog over te schrijven!

Geraakt

Dat we zo zouden worden geraakt door verhaal van deze film, daar waren we niet helemaal op voorbereid. Op de site van Amstel Film lees je dat Buddy gaat over onmisbare honden en hun liefhebbende baasjes. De film schetst 6 verschillende portretten van een hulphond en hun mensen. Dat honden zo belangrijk zijn in het leven en voor het leven wordt in deze film prachtig uiteengezet.

Hulphonden

Als je aan een hulphond denkt, denk je vaak aan een blindengeleidehond. Juist omdat we deze honden veel in het straatbeeld zien, en voor mensen is het ook logisch dat iemand die blind is hulp nodig heeft. Een hond die een blind persoon helpt om zelfstandig op pad te gaan kennen we eigenlijk alleen van wat we zien op straat. Dat deze honden ook thuis zo veel betekenen en wat precies, dat zie je niet iedere dag. Daarnaast maken we ook kennis met honden die op een hele andere manier hulp en steun bieden. Zoals Mister, die veteraan Trevor ’s nachts wakker maakt als hij nachtmerries heeft over zijn tijd in Afghanistan.

Buddy Mister

Heddy Honigmann

Documentairemaakster Heddy Honigmann (1951) is bekend over de hele wereld met haar documentaires die zich kenmerken door liefde en melancholie. Festivals over de hele wereld vertonen haar documentaires, en van Parijs tot San Francisco zijn retrospectieven aan haar werk gewijd. Heddy Honigmann komt oorspronkelijk uit Peru, studeerde film in Rome, en woont sinds 1978 in Nederland. Voor haar werk won ze vele prijzen: twee keer een Gouden Kalf, voor Crazy (1999) en Forever (2006), en in 2013 kreeg ze – een zeldzaamheid – de Living Legend Award op het IDFA.

In de bioscoop

Het is wel erg bijzonder dat alleen door het verhaal achter de film te lezen en de trailer te zien, je al zo geraakt kunt zijn. Wij kijken in elk geval met smart uit naar deze film, die vanaf 3 januari in verschillende bioscopen door het land te zien is.

Trailer

Bekijk onderstaande trailer, en we weten zeker dat jij ook alvast uitkijkt naar 3 januari. Dit is absoluut een ode aan honden en zeker een prachtige film om in de bioscoop te gaan kijken.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

De 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters Geef koekje! x

De 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters

25 juni Door: Redactie

Wat zijn nu de 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters? Als je een kieskeurige hond hebt, zit je soms met je handen in het haar. Wij hebben speciaal voor ...

Lees het hele artikel
Riverwood Bite Box wild - met winactie! Geef koekje! x

Riverwood Bite Box wild - met winactie!

7 juni Door: Redactie

Hondensnacks van wild zijn voor de hond heel erg lekker en gezond. Wil jij nu ook kans maken op 1 van de 5 Riverwood Bite Boxen Wild die we ...

Lees het hele artikel
Recept voor een stabiele hond Geef koekje! x

Recept voor een stabiele hond

20 mei Door: Redactie

Een stabiele hond, hoe krijg je die? Als mensen aan een hond denken dan willen ze allemaal dat perfecte plaatje. Die geweldig gehoorzame hond, die vriendelijk is tegen mensen, ...

Lees het hele artikel
Natuurlijke bescherming tegen vlooien en teken Geef koekje! x

Natuurlijke bescherming tegen vlooien en teken

11 mei Door: Redactie

Natuurlijke bescherming tegen vlooien en teken voor de hond. Vlooien en teken, daar wordt niemand blij van. Jij als hondenmens ook niet. Tegelijkertijd zijn de middelen tegen vlooien en ...

Lees het hele artikel