Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Fenders oortjes

15 oktober
x
Wat is dit?

Zoals jullie wellicht al weten is Fender een herplaatsertje. Wij zijn nu, met de fokker meegerekend, zijn derde huisje. Sinds zijn eerste huisje heeft Fender al last van zijn oortjes, en hij heeft zelfs een keer een bloed-oor gehad. De tijd heelt veel, maar Fenders oorontsteking helaas niet.

Rond 27 juni zijn we voor het eerst met hem naar de dierenarts geweest. Zijn oortjes zijn toen helemaal uitgepoetst en we hebben twee flesjes medicatie meegekregen. Een voor nu en een voor als het weer mis zou gaan. Die kans was erg groot, aangezien zijn gehoorgang ontzettend dik was van binnen door de ontstekingen van vroeger.

Leuk zo’n medicatie twee keer per dag! Het toedienen? Dat is net wat minder leuk… Fender vindt kriebels op en aan zijn oortjes heerlijk! Maar alles wat buiten kriebels aan oren komt is dus verre van leuk! Elke ochtend en elke avond was het weer een drama om zijn medicatie in de oortjes te doen. Na een weekje zou het beter moeten gaan, en gelukkig was dat zo!

Helaas was het van korte duur en konden we binnen no time opnieuw beginnen met de Aurimic oordruppeltjes. Vol goede moed weer gestart, en na een weekje was de ontsteking weg, top! Uiteindelijk is dit nog een keer zo gegaan en toen hebben we toch maar weer de dierenarts gebeld. Het advies? Deze kuur nog afmaken, is het dan weer terug? Dan mocht Fender nogmaals op bezoek komen. Zo gezegd, zo gedaan.

Vandaag was het dus zo ver! We mochten opnieuw langs gaan, dit keer niet alleen om de infectie te bekijken maar om een monstertje te nemen. Bij het vragen of Fender bij ome dokter op bezoek wilde sprong hij al in de auto. We gingen er naartoe en vrolijk huppelde hij naar binnen. Even aanmelden en wegen, 62kg schoon aan de haak. En toen eventjes wachten.

Gelukkig waren we snel aan de beurt en kwamen we bij onze vertrouwde dierenarts. Eerst met een lange wattenstaaf een monstertje nemen, dit wordt opgestuurd en op kweek gezet om te kijken welke bacterie Fender zijn oren aan het pesten is. Op die manier kunnen we de bacterie en dus ook de ontsteking gerichter te lijf gaan. Verder heeft hij nog in beide oren Osurnia gekregen; een zalf waar we nu drie weekjes niets aan hoeven te doen. Fijn voor Fender en dus ook voor ons!

Voor nu is het helaas nog eventjes afwachten of de Osurnia aanslaat en wat de testen gaan zeggen.

Op hoop van zegen dan maar!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Fender

De meest gestelde vragen over Newfoundlanders Geef koekje! x

De meest gestelde vragen over Newfoundlanders

1 maart Door: Bumper & Fender

Iedereen die een Newfoundlander heeft zal het bekend voorkomen: de starende blikken wanneer je ergens loopt, het geroezemoes om je heen en de welbekende vragen natuurlijk. Soms lijkt het ...

Lees het hele artikel
Ons eerste weekend weg met de hondjes Geef koekje! x

Ons eerste weekend weg met de hondjes

29 januari Door: Bumper & Fender

Wat zijn we blij! We hebben namelijk de Facebook-winactie van De Dierenoppas gewonnen! Reuzeleuk natuurlijk, wij mogen namelijk een viertal dagen gaan doorbrengen op Droomparken: De Zanding in Otterlo. Dit ...

Lees het hele artikel
Wij zijn gestart met canicross! Geef koekje! x

Wij zijn gestart met canicross!

20 januari Door: Bumper & Fender

In de maanden april tot en met oktober zijn we actief bezig met waterwerken. Hiervoor trainen we twee keer per maand op de Betuwe. In de overige maanden had ...

Lees het hele artikel
Plog: onze hoogtepunten van 2018 Geef koekje! x

Plog: onze hoogtepunten van 2018

5 januari Door: Bumper & Fender

En dan is het alweer zo ver: 2018 is voorbij en 2019 volop aan de gang. Toch willen we graag nog even terugblikken op vorig jaar, een jaar wat ...

Lees het hele artikel