Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Fenders oortjes - part 2

29 maart
x
Wat is dit?

Daar zijn we weer! Dit keer met een nieuw deel over Fenders oortjes, helaas. Het arme ventje blijft er last van houden, en we hebben jammer genoeg weer een redelijk flinke ontsteking te pakken.

Dierenartsdrama’s

De bezoekjes aan de dierenarts lossen het op, maar helaas elke keer voor korte duur. Door de uitslag van van een kweekje weten we inmiddels wel welke bacterie Fender zo aan het pesten is. De bacterie, met een veel te moeilijke naam die ik natuurlijk alweer heel snel vergeten was, blijft terugkomen, of we de oortjes nu schoonhouden met vloeistoffen of juist droog houden met poeders. En die arme Fender, die heeft maar pijn…

Het toedienen van de antibioticazalf is ook al een geweldig succes. Fender vindt het echt niet leuk, wat natuurlijk heel normaal is. Hij heeft pijn, en ik moet hem in zijn oren zitten te pesten met tubes zalf. Zodra de tube op is, is de ontsteking ook vaak over, al komt er soms nog een tweede tube aan te pas. Het grote nadeel is wel dat Fender erna weer ontzettend angstig en wantrouwig is naar mij toe, wat mij ook erg pijn doet.

Proberen

Toen Fender weer last kreeg, zat ik me erg af te vragen wat ik zou gaan doen. Terug naar de dierenarts, of toch iets anders proberen? Via Instagram kwam ik in contact met NML Health. Zij wezen mij op de Puur Auris druppels en de Ear Care Wipes van Espree. Met deze doekjes kon ik de oren dagelijks schoonmaken. Daarna 2 maal daags de druppels van Puur in de oren. Dit zou er voor zorgen dat de ontsteking wegging en de oren goed schoon werden. Ik had zelf al diverse producten van Espree in huis, waaronder de Ear Care Cleaner. Hiermee heb ik het ergste vuil de eerste dagen uit de oren gespoeld, en daarna ben ik begonnen met de druppels van Puur.

De wipes zijn zachte doekjes met Aloë Vera erin. Fender laat verrassend genoeg zijn oren hier goed mee schoonmaken. Hij gromt zelfs niet meer wanneer het poetsen aan de beurt is, wat hij voorheen echt wel deed! Op een gevoelig plekje komt er af en toe nog wel eens een kreun uit, maar er is absoluut verbetering te merken.

De druppels van Puur kun je op twee manieren toedienen; er is namelijk een pipet en een doseerdopje toegevoegd in de verpakking. Ikzelf heb direct gekozen voor het pipet, aangezien ik hier de druppels veel gerichter mee kan toedienen in de gehoorgang. Twee keer per dag geef ik hem vijf druppels met het pipet. Daarna masseer ik de oortjes even zodat ze goed verspreid worden. Enkele keren per week gebruiken we daarnaast de Ear Cleaner van Espree nog om de oortjes schoon te houden en vuil en oorsmeer eruit te spoelen.

De oplossing?

Voor nu lijkt het erg goed te gaan op deze manier. Ik had het gebruik van de Ear Cleaner van Espree al eens besproken met onze dierenarts, en hij vond het een prima middel om de oren mee te spoelen. Maar het allerfijnste en belangrijkste voor mij is dat Fender geen pijn meer lijkt te hebben en zijn druppels goed laat toedienen. Natuurlijk, leuk is anders, maar hij komt erna weer heel vrolijk zijn koekjes halen. Voor elk oortje een! Hij kwispelt vrolijk en wantrouwt mij niet meer na het toedienen. Voorheen kon ik met koekjes staan springen, maar meneer vertikte het om naar me toe te komen.

Ik hoop absoluut dat we met deze drie middelen de oplossing hebben gevonden voor Fenders ontstekingen en pijn. Mocht het toch weer doorzetten, dan zullen we weer naar de dierenarts gaan, maar voor nu… gaat het super!

Deze producten kun je online bestellen bij EKO4petz of bij Medpets. Medpets heeft de Ear Care Wipes en de Puur Auris wel in hun assortiment, alleen de Espree Ear Cleaner niet. Bij EKO4petz hebben ze alle drie de producten in het assortiment en de verzending is vanaf 29 euro gratis (bij Medpets vanaf 49 euro).

Hebben jullie honden ook wel eens last van oorontstekingen? Of andere terugkomende kwaaltjes? En wat gebruiken jullie hier voor?

 

Liefs, The Newfy brothers
Bumper & Fender

Let op: worden de klachten van je hond erger, blijf dan niet proberen maar ga naar de dierenarts!

 

 

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Fender

Animal Event: Met of zonder hond? Geef koekje! x

Animal Event: Met of zonder hond?

13 mei Door: Bumper & Fender

Afgelopen weekend was het zo ver, of eigenlijk moet ik zeggen; was het eindelijk zo ver! Het was namelijk tijd voor het weekend van Animal Event, een festival speciaal ...

Lees het hele artikel
Wandelen in Limburg - Connecterra Geef koekje! x

Wandelen in Limburg - Connecterra

18 april Door: Bumper & Fender

Het moment dat een vriendin uit Drenthe je vertelt wat voor een prachtige omgeving je vlak naast de deur hebt en je er zelf helemaal geen idee van hebt. ...

Lees het hele artikel
Terugblik op waterwerkseizoen 2018 Geef koekje! x

Terugblik op waterwerkseizoen 2018

8 april Door: Bumper & Fender

Nog een kleine week en dan is het zo ver, het nieuwe waterwerkseizoen gaat van start! Vanaf 14 april 2019 zullen wij weer (om de week) mogen gaan trainen ...

Lees het hele artikel
De meest gestelde vragen over Newfoundlanders Geef koekje! x

De meest gestelde vragen over Newfoundlanders

1 maart Door: Bumper & Fender

Iedereen die een Newfoundlander heeft zal het bekend voorkomen: de starende blikken wanneer je ergens loopt, het geroezemoes om je heen en de welbekende vragen natuurlijk. Soms lijkt het ...

Lees het hele artikel