Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Fenders oortjes - part 2

29 maart
x
Wat is dit?

Daar zijn we weer! Dit keer met een nieuw deel over Fenders oortjes, helaas. Het arme ventje blijft er last van houden, en we hebben jammer genoeg weer een redelijk flinke ontsteking te pakken.

Dierenartsdrama’s

De bezoekjes aan de dierenarts lossen het op, maar helaas elke keer voor korte duur. Door de uitslag van van een kweekje weten we inmiddels wel welke bacterie Fender zo aan het pesten is. De bacterie, met een veel te moeilijke naam die ik natuurlijk alweer heel snel vergeten was, blijft terugkomen, of we de oortjes nu schoonhouden met vloeistoffen of juist droog houden met poeders. En die arme Fender, die heeft maar pijn…

Het toedienen van de antibioticazalf is ook al een geweldig succes. Fender vindt het echt niet leuk, wat natuurlijk heel normaal is. Hij heeft pijn, en ik moet hem in zijn oren zitten te pesten met tubes zalf. Zodra de tube op is, is de ontsteking ook vaak over, al komt er soms nog een tweede tube aan te pas. Het grote nadeel is wel dat Fender erna weer ontzettend angstig en wantrouwig is naar mij toe, wat mij ook erg pijn doet.

Proberen

Toen Fender weer last kreeg, zat ik me erg af te vragen wat ik zou gaan doen. Terug naar de dierenarts, of toch iets anders proberen? Via Instagram kwam ik in contact met NML Health. Zij wezen mij op de Puur Auris druppels en de Ear Care Wipes van Espree. Met deze doekjes kon ik de oren dagelijks schoonmaken. Daarna 2 maal daags de druppels van Puur in de oren. Dit zou er voor zorgen dat de ontsteking wegging en de oren goed schoon werden. Ik had zelf al diverse producten van Espree in huis, waaronder de Ear Care Cleaner. Hiermee heb ik het ergste vuil de eerste dagen uit de oren gespoeld, en daarna ben ik begonnen met de druppels van Puur.

De wipes zijn zachte doekjes met Aloë Vera erin. Fender laat verrassend genoeg zijn oren hier goed mee schoonmaken. Hij gromt zelfs niet meer wanneer het poetsen aan de beurt is, wat hij voorheen echt wel deed! Op een gevoelig plekje komt er af en toe nog wel eens een kreun uit, maar er is absoluut verbetering te merken.

De druppels van Puur kun je op twee manieren toedienen; er is namelijk een pipet en een doseerdopje toegevoegd in de verpakking. Ikzelf heb direct gekozen voor het pipet, aangezien ik hier de druppels veel gerichter mee kan toedienen in de gehoorgang. Twee keer per dag geef ik hem vijf druppels met het pipet. Daarna masseer ik de oortjes even zodat ze goed verspreid worden. Enkele keren per week gebruiken we daarnaast de Ear Cleaner van Espree nog om de oortjes schoon te houden en vuil en oorsmeer eruit te spoelen.

De oplossing?

Voor nu lijkt het erg goed te gaan op deze manier. Ik had het gebruik van de Ear Cleaner van Espree al eens besproken met onze dierenarts, en hij vond het een prima middel om de oren mee te spoelen. Maar het allerfijnste en belangrijkste voor mij is dat Fender geen pijn meer lijkt te hebben en zijn druppels goed laat toedienen. Natuurlijk, leuk is anders, maar hij komt erna weer heel vrolijk zijn koekjes halen. Voor elk oortje een! Hij kwispelt vrolijk en wantrouwt mij niet meer na het toedienen. Voorheen kon ik met koekjes staan springen, maar meneer vertikte het om naar me toe te komen.

Ik hoop absoluut dat we met deze drie middelen de oplossing hebben gevonden voor Fenders ontstekingen en pijn. Mocht het toch weer doorzetten, dan zullen we weer naar de dierenarts gaan, maar voor nu… gaat het super!

Deze producten kun je online bestellen bij EKO4petz of bij Medpets. Medpets heeft de Ear Care Wipes en de Puur Auris wel in hun assortiment, alleen de Espree Ear Cleaner niet. Bij EKO4petz hebben ze alle drie de producten in het assortiment en de verzending is vanaf 29 euro gratis (bij Medpets vanaf 49 euro).

Hebben jullie honden ook wel eens last van oorontstekingen? Of andere terugkomende kwaaltjes? En wat gebruiken jullie hier voor?

 

Liefs, The Newfy brothers
Bumper & Fender

Let op: worden de klachten van je hond erger, blijf dan niet proberen maar ga naar de dierenarts!

 

 

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Fender

Valentine swap op Instagram Geef koekje! x

Valentine swap op Instagram

15 februari Door: Bumper & Fender

Cadeautjes geven is leuk, cadeautjes krijgen nog veel leuker! Daarom organiseer ik samen met @hardaily nu voor de derde keer een Instagram swap, ditmaal met het thema Valentijn! Nieuwsgierig ...

Lees het hele artikel
Onze eerste dog survival Geef koekje! x

Onze eerste dog survival

5 november Door: Bumper & Fender

Dog survival; een parcour van 5km afleggen met ongeveer 15 hindernissen en dat samen met je hond! Je hond die voor je uit holt aan een elastische lijn die ...

Lees het hele artikel
Hotspot drama Geef koekje! x

Hotspot drama

6 september Door: Bumper & Fender

Eens in de zoveel tijd dan is het hier weer zover, een hotspot drama: en dan bedoel ik niet dat leuke ding wat voor WiFi zorgt maar een vieze ...

Lees het hele artikel
Bark in the Park! Geef koekje! x

Bark in the Park!

22 augustus Door: Bumper & Fender

Na Animal Event hebben wij de smaak van de hondenevenementen goed te pakken! Twee vriendinnetjes van mij attendeerden mij op Bark in the Park; dit evenement wordt gehouden op ...

Lees het hele artikel