Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Evi test de KONG AirDog Squeaker Bone!

26 July
x
Wat is dit?

Evi is een Leonberger van rond de 65 kilo. Je kunt je voorstellen dat ze veel kracht en flinke tanden heeft. Ondanks dat ze geen sloper is met betrekking tot onze spullen, zijn de hondenspeeltjes hier in huis helaas geen lang leven beschoren.

Evi is een kieskeurige dame. Dat geldt voor eten, maar ook voor speeltjes. Niet al het speelgoed krijgt haar goedkeuring, het meeste laat ze links liggen, dus we hebben al best wat gespendeerd aan verschillende soorten speeltjes om te kijken wat ze wel en niet leuk vindt en wat ook nog heel blijft.

Conclusie, als het piept, soepel is en bij voorkeur ook nog stuitert, dan is het helemaal fantastisch. Balletjes (die meegeven) hebben haar absolute voorkeur, daar doet ze alles voor., maar deze zijn meestal binnen een dag kapot, op 1 bal na! Toen de Kong AirDog Squeaker Bone, maat L voorbij kwam om te testen voor The Dog Pen, lieten we die kans uiteraard niet onbenut! Onze trigger, de stof lijkt op die van een tennisbal en het piept!

Wat is het?
De Kong AirDog Squeaker Bone lijkt qua materiaal op een tennisbal, maar dan in de vorm van een  flink bot. Het is een stevig speeltje, maar toch ook soepel. Hij geeft mee als de hond erin bijt en hij piept natuurlijk! Hij is te verkrijgen in drie maten, namelijk:
S (11,5cm)
M (16 cm) en
L (23,5 cm).

De prijzen verschillen nogal per website. De kosten liggen tussen de €8 en de €14 euro. Bij Medpets is hij te verkrijgen in de maat S en M (op dit moment tijdelijk uitverkocht). Maat L is te verkrijgen bij de dierenapotheker en petsonline.

Reactie van Evi
Bij het uitpakken van het pakketje duwde Evi haar snuit al in de box, alsof ze wist dat er iets voor haar in zat. Met verpakking en al pakte ze het bot uit de doos en nam hem mee naar haar mand (geduld is niet haar beste kwaliteit).

Na het verwijderen van de verpakking, wist ik niet wat ik meemaakte. Ik heb Evi nog NOOIT, maar dan ook NOOIT, op deze manier zien reageren op een speeltje. Zie hier Evi haar reactie 

Evi neemt de Kong AirDog overal mee naartoe en gooit hem voor je neer om hem weg te gooien (dat doet ze met geen enkel speeltje). Ook probeert ze hem te verstoppen, zodat we hem niet weg kunnen nemen, omdat ze weet dat ze hem alleen onder toezicht krijgt.

OOPS!
Speeltjes waarvan we weten dat er iets los kan raken of dat het kapot gekauwd kan worden, geven wij alleen onder toezicht, zo ook dit speeltje. Helaas liet de stof van de Airdog Squeaker Bone al snel los. Inmiddels hebben we de stof er van 1 kant afgehaald, zodat ze het niet binnen kan krijgen. Het zal niet lang duren voordat de andere kant ook los zal laten, want we zien al een klein los stukje zitten.

Conclusie
Evi vindt het een fantastisch speeltje. Wij vinden wel dat de stof snel los laat. We zijn dan ook benieuwd hoe lang het speeltje heel blijft, onze verwachting is niet heel erg lang. Het is dus een leuk speeltje, maar wel voor even. En we raden aan, net zoals bij ander speelgoed, om je hond er nooit alleen mee te laten. We vonden het heel leuk om te testen, maar zullen hem zelf niet meer aanschaffen.

Voordelen:
1. Mooi formaat voor een grote hond.
2. De stof schijnt anders te zijn dan dat van een tennisbal, minder schadelijk voor de tanden.
3. Blijft drijven in water.
4. Heeft een subtiele piep.
5. Is soepel.

Nadelen:
1. Wordt snel vies.
2. Stof laat snel los.
3. Als je de stof eraf haalt, moet je eigenlijk de pieper ook eruit halen, want die zit aan de oppervlakte en kunnen ze er behendig uithalen.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Evi

Een nieuwe (poep)plek Geef koekje! x

Een nieuwe (poep)plek

2 December Door: Evi

Aan het einde van de afgelopen zomer vertelde ik jullie dat het iets rustiger was (online) en overigens nog steeds. Dit had onder andere te maken met de verhuis- ...

Lees het hele artikel
Neem maar vast afscheid, want ze heeft niet lang meer Geef koekje! x

Neem maar vast afscheid, want ze heeft niet lang meer

30 September Door: Evi

Dat is niet een zin die je wilt horen, maar wel de zin die wij te horen kregen toen Evi net 1 jaar was. Wij waren in alle staten ...

Lees het hele artikel
Het zit niet altijd mee Geef koekje! x

Het zit niet altijd mee

2 September Door: Evi

Het is de laatste tijd wat rustiger rondom Evi, op zowel hier bij The Dog Pen pagina als op haar Instagram pagina. Niets ernstigs, maar jullie kennen het (misschien) ...

Lees het hele artikel
Wat kost een Leonberger per maand? Geef koekje! x

Wat kost een Leonberger per maand?

12 July Door: Evi

Daar is geen eenvoudig antwoord op. De maandelijkse kosten verschillen namelijk erg per hond en de keuzes die je zelf maakt. Dan is er ook nog verschil in de ...

Lees het hele artikel