Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Het zit niet altijd mee

2 September
x
Wat is dit?

Het is de laatste tijd wat rustiger rondom Evi, op zowel hier bij The Dog Pen pagina als op haar Instagram pagina. Niets ernstigs, maar jullie kennen het (misschien) wel, ze krijgen ergens last van, vervolgens krijgen ze ergens anders last van en voor je het weet jongleer je met je werk, je huishouden, je geliefde hondje een verhuizing die eraan komt en de ‘rest’. In dat soort periodes schakelen wij thuis terug naar het noodzakelijke. Noodzakelijk is voor ons alles wat zich fysiek afspeelt en niet online.

Hydrotherapie

Evi heeft toen ze nog geen 1 jaar was een blessure opgelopen aan haar poot/schouder. Ik zal hier in een andere blog een keer op terugkomen, want het is een heel uitgebreid, lang en pijnlijk verhaal. Inmiddels is ze drie jaar oud en hebben we van alles geprobeerd om haar poot en schouder sterker te maken. Van zwemmen in een verwarmd bad tot aan kynomassage. De laatste tijd merkte we dat ze zich soms verstapte, waarbij bij mij direct alle alarmbellen weer afgaan. In goed overleg zijn we gestart met Hydrotherapie. Hydrotherapie is heel plat gezegd therapie in het water. Evi staat dan in een doorzichtige bak die langzaam gevuld wordt met verwarmd water. In de bak zit een loopband, waarbij de intensiteit en duur per sessie langzaam opgebouwd wordt. Hierdoor moet ze met weerstand (water) lopen in het water wat heel intensief is, maar minder belastend voor gewrichten en spieren. Ze heeft na een aantal sessies haar poten al wat rechter staan en ze verstapt zich minder vaak. Ze heeft inmiddels vier sessies gehad en toen? Toen werd ze loops. Bij loopsheid mogen ze (logisch) geen hydrotherapie doen vanwege hygiënische regels en haar geur zal de andere hondjes extreem afleiden.

Loops

Een aantal weken geleden werd Evi loops, iets wat ze twee keer per jaar is. We rekenen voor het hele proces altijd 4 weken, dus in totaal 8 weken per jaar. Zij vind er niks aan, ze moet namelijk ineens continue aan de lijn lopen terwijl ze normaal altijd los loopt, we gaan tijdelijk niet naar plekken waar veel honden zijn, geen hydrotherapie en ze is moe, heel moe. Evi vindt andere honden zo leuk! Hier in de buurt zijn er een aantal waar ze echt gek van is, en 1 mannetjes hond in het bijzonder, een border collie! We vermoeden dat die twee stiekem verliefd op elkaar zijn, dus je kunt je voorstellen hoe erg die verliefdheid is als Evi loops is. In de tweede week van haar loopsheid liepen we in de buurt van het huis van Mats, en we zagen hem een aanloopje nemen en hij vloog zo over het hek om naar Evi toe te kunnen komen. Gelukkig had zijn baasje het ook gezien, dus die kwam hem snel weer ophalen.

Hotspot

Evi is een fanatiek poetser tijdens haar loopsheid, maar dit keer was ze iets te fanatiek. Ze heeft dit keer namelijk ook onder haar staart gepoetst, en flink ook. Evi heeft veel en lang haar, zeker bij haar staart, dus echt bij toeval kwamen we erachter dat haar gepoets voor een hotspot heeft gezorgd. Hotspot is een vochtige rode jeukende plek die snel erger en groter wordt. We hebben direct een afspraak gemaakt bij de dierenarts, waar we die avond nog terecht konden. Gezien haar verleden heeft Evi het niet zo op behandelkamers bij dierenartsen, we hebben van alles geprobeerd, maar de paniek bij haar wordt niet minder. Om goed bij de wond te kunnen, moest de onderkant van haar staart geschoren worden. Het was net of we met meerdere mensen een rodeostier in bedwang moesten houden, maar het is uiteindelijk gelukt. We hebben een creme meegekregen die we 2 a 3 keer per dag op moesten smeren (wat ook niet helemaal soepel ging). Maaaar, uiteindelijk is ze helemaal van haar Hotspot af.

Hitte

Een hotspot mag niet nat worden, want dan kan het niet genezen. Hierdoor konden we Evi niet de verkoeling geven die ze normaal zo fijn vindt, namelijk, haar eigen badje. Ze had het echt heel erg slecht met de hitte. Om toch enigszins voor verkoeling te zorgen, hebben we een grote koelmat gekocht, een koel-halsband en heeft ze haar waterspel wel kunnen gebruiken. Het huis op slot, extra verduistering en de airco aan. Alleen naar buiten voor de hoognodige plasjes, en geen lange wandelingen.

Thuis werken en verhuizen

Momenteel werk ik nog erg veel thuis en ben ik slechts af en toe eventjes weg. Mijn man werkt gewoon op locatie, omdat dat niet anders kan. Hoeveel we ook ons best doen om het toch gescheiden te houden, zodat Evi er niet aan went dat we veel thuis zijn, lukt dat niet helemaal. Ze weet dat ik boven zit en wil gewoon heel graag overal bij zijn. Ze kon voor COVID-19 goed alleen zijn, ze sliep dan vrijwel altijd als we weg waren (dat konden we zien en horen op de camera). Nu heeft ze het daar wel iets moeilijker mee, dus dat wordt weer oefenen en opbouwen straks!

In de tussentijd zijn we thuis aan het inpakken, omdat we over een paar weken gaan verhuizen. Waar ze al onrustig wordt als we een koffer inpakken voor vakantie, kun je misschien al raden wat het met haar doet dat we alles in verhuisdozen aan het stoppen zijn.

We hebben Evi al meegenomen naar de nieuwe omgeving, zodat deze straks niet nieuw is voor haar. Ook nieuwe meubels hebben we al eerder besteld en in ons huidige huis neergezet, zodat deze bekend voor haar zijn als we gaan verhuizen. Het zal wel even wennen zijn voor haar, want Evi is echt een huismus en een “thuispoeper”, altijd op dezelfde en vaste plek.

Toekomst

We vinden het vervelend dat het wat stiller is rondom Evi, maar we hopen dat jullie het begrijpen. De komende periode zal dit ook nog eventjes zo blijven, i.v.m. verbouwingen en het verhuizen. We proberen wel tussendoor wat tijd te maken om iets te plaatsen, maar dit lukt niet altijd. Eind oktober is alles weer wat rustiger en zijn we als het goed is helemaal over. Ik zal jullie dan meenemen in hoe de verhuizing is gegaan met Evi!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Evi

Een nieuwe (poep)plek Geef koekje! x

Een nieuwe (poep)plek

2 December Door: Evi

Aan het einde van de afgelopen zomer vertelde ik jullie dat het iets rustiger was (online) en overigens nog steeds. Dit had onder andere te maken met de verhuis- ...

Lees het hele artikel
Neem maar vast afscheid, want ze heeft niet lang meer Geef koekje! x

Neem maar vast afscheid, want ze heeft niet lang meer

30 September Door: Evi

Dat is niet een zin die je wilt horen, maar wel de zin die wij te horen kregen toen Evi net 1 jaar was. Wij waren in alle staten ...

Lees het hele artikel
Evi test de KONG AirDog Squeaker Bone! Geef koekje! x

Evi test de KONG AirDog Squeaker Bone!

26 July Door: Evi

Evi is een Leonberger van rond de 65 kilo. Je kunt je voorstellen dat ze veel kracht en flinke tanden heeft. Ondanks dat ze geen sloper is met betrekking ...

Lees het hele artikel
Wat kost een Leonberger per maand? Geef koekje! x

Wat kost een Leonberger per maand?

12 July Door: Evi

Daar is geen eenvoudig antwoord op. De maandelijkse kosten verschillen namelijk erg per hond en de keuzes die je zelf maakt. Dan is er ook nog verschil in de ...

Lees het hele artikel