Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Essential Foods Stamina - Review

1 September
x
Wat is dit?

Wat een geluksvogel is Wiske, ze mag twee varianten Essential Foods hondenvoer testen, zodat wij die kunnen reviewen.  Dit review gaat over de variant Stamina, een brok speciaal voor zeer actieve honden, zoals sport-of werkhonden. Wiske heeft de afgelopen maanden deze brok gekregen, hoe dat is bevallen lees je hier!

Wiske Essential Foods review
Essential Foods

Essential Foods maakt hoogwaardig voer met een hoog vleesgehalte en weinig koolhydraten.
Het is 100% graan- en glutenvrij en er zitten geen onbekende dierlijke bijproducten in de brokken. 90% van de ingrediënten komen uit het Verenigd Koninkrijk en het vlees is van scharrel- of vrije-uitloop dieren. De voeding is bereid op een lage temperatuur, zodat de voedingsstoffen optimaal blijven en niet verloren gaan in het bereidingsproces.  Tevens is het voer rijk aan glucosamine, chondritine en MSM uit natuurlijke bronnen, wat van groot belang is voor het bewegingsapparaat van de hond.

Essential Foods maakt ‘Gedrags Geoptimaliseerd Voer’(GGV). Wat dit inhoudt is dat ze brokvoeding hebben ontwikkeld die dicht bij het natuurlijke dieet van honden komt. Het voer heeft een hoog vleesaandeel en geen ‘snelle’ koolhydraten. Dit zorgt ervoor dat de hond een stabiele bloedsuikerspiegel heeft wat positief effect geeft op het gedrag van de hond.

Essential Foods Stamina

Essential Foods Stamina

Essential Foods Stamina is een brok hoge energiewaarde, specifiek ontwikkeld voor zeer actieve honden. Werk- en sporthonden met een zeer veeleisende levensstijl hebben gemiddeld zo’n 4000 kcal/kg nodig om in hun energiebehoefte te voorzien. Stamina levert precies die hoeveelheid energie zonder hierdoor aan kwaliteit te verliezen. De brokken komen in 2 formaten. De grote verpakking heeft een formaat brok die perfect is voor grote honden. De kleine verpakking heeft een formaat brok voor kleinere honden. Voor medium hondjes, zoals Wiske, zijn beide prima.

Wat zit er in?

Essential Foods Stamina is een brok op basis van 88% verse en gedroogde scharrelkip en vrije-uitloopeend, verantwoord gekweekte zalm en Salisbury forel en eieren. De resterende 12% bestaat uit zoete aardappel, aardappel, groente, kruiden, bessen, vitaminen en mineralen. Belangrijk voor een zeer actieve hond is dat het voer genoeg eiwitten en vet bevat, daar haalt de hond energie uit. Stamina bevat 34% eiwit en 24% vet. Daarnaast bevat het fytonutriënten, zoals onder andere gember en groene thee. Dit heeft een ondersteunende werking voor de gezondheid van de hond voor en na het leveren van inspanning. De fytonutriënten in Stamina helpen bijvoorbeeld met de vetverbranding en spieropbouw en hebben een ontstekingsremmende werking.

Wil je precies zien wat er in aflopende volgorde van hoeveelheid aan ingrediënten in Stamina zit? Of wil je het hele overzicht van analytische bestanddelen? Klik dan hier.

Wiske & Essential Foods Stamina

Wiske is een hond die een vreemd soort kieskeurig is. Ze houdt van eendenpoep en takjes, rauwe vis en pens. Smakelijk… Verder laat ze KVV staan en brokken vindt ze zelden echt lekker. Tel daar bij op dat het een actief hondje is met een hoge energiebehoefte die niet goed tegen extreem hoge eiwitgehaltes of te veel granen kan! Je zal begrijpen dat het vinden van het juiste voer nogal een zoektocht is geweest. We hebben erg veel soorten en merken voer uitgeprobeerd, hierdoor wisten we precies wat wel en niet goed valt bij Wiske.

Wij kwamen zelf uit bij Essential Foods omdat we zochten naar een brok die aan alle eisen voldoet waarvan we weten dat ze voor Wiske van belang zijn.

De eisen op een rij:
-Hoog vleesaandeel
-Rond de 4000 kcal/kg mits het eiwit gehalte niet boven de 34% uit komt – Of;
– Een eiwitpercentage rond de 30% met minstens 3700 kcal/kg en een zeer goede verteerbaarheid waardoor meer voeren geen probleem vormt
-Geen graan
-Iets wat Wiske lust zonder olie toe te voegen

Zo kwamen wij uit bij Essential Foods Stamina. Wiske krijgt dit voer nu een aantal maanden en we zijn zeer tevreden. Naast dat het voer aan ons eisenlijstje voldoet hebben wij veel voordelen bemerkt en maar 1 minpunt.

Voordelen:
– De vacht is er enorm op vooruit gegaan, het ziet er weer uit als voordat ze werd gesteriliseerd
– Ze ruikt lekkerder
– Weinig ontlasting
– Minder pieken in energie en daardoor stabieler
– Betere bespiering
– Geen behoefte aan toevoegen van extra vet

Minpunt:
– Ze blijft nog steeds lastig op gewicht op de juiste hoeveelheid voer. Meer voeren geeft een iets minder stevige ontlasting. Dit is een probleem wat Wiske op alle voeding heeft gehad, maar wat op Stamina het minst erg is.

Kortom

Wij zijn enorm tevreden! Het ene kleine nadeel weegt voor ons niet op tegen de vele voordelen. We zijn wel benieuwd of dat ene minpuntje verholpen kan worden door Essential Foods Superior Living te geven, wat iets minder eiwitten bevat en wat minder energie levert. Daarover volgt op den duur nog een review!

Deze product review is mede mogelijk gemaakt door Essential Foods Benelux, Wiske was al fan van dit merk hondenvoeding. De product review is zoals altijd objectief

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Wiske Working Cocker

Mijn top 5 opvoedingsfouten hond Geef koekje! x

Mijn top 5 opvoedingsfouten hond

13 February Door: Wiske Working Cocker

Mijn top 5 opvoedingsfouten van mijn hond. Wiske is ondertussen alweer tweeënhalf jaar en de laatste tijd begin ik echt te merken dat ze volwassen wordt. We zijn de ...

Lees het hele artikel
Showlijn en werklijn honden Geef koekje! x

Showlijn en werklijn honden

3 February Door: Wiske Working Cocker

Showlijn en werklijn honden. Zoals je misschien al hebt gelezen is Wiske een Engelse Cocker Spaniel uit een werklijn. Maar wat houdt dat nu precies in, een werklijn? Showlijn ...

Lees het hele artikel
Misverstanden over positief trainen Geef koekje! x

Misverstanden over positief trainen

19 January Door: Wiske Working Cocker

Misverstanden over positief trainen. Positief trainen is een term die te pas en te onpas wordt gebruikt. Het woord positief is synoniem voor goed en aangenaam en op die ...

Lees het hele artikel
De beste hondenvoeding? Geef koekje! x

De beste hondenvoeding?

8 January Door: Wiske Working Cocker

Wat is nu de beste hondenvoeding? Was het maar zo’n feest dat één type voer goed was voor elke hond. Het zou de zoektocht wegnemen, de discussies, de concurrentie ...

Lees het hele artikel