Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Een dag uit Sennahs life

31 oktober
x
Wat is dit?

Zoals jullie in de eerste blog hebben kunnen lezen woont Sennah in een gezin van vier. Vader, moeder en twee kinderen. Mijn vader, moeder en ik werken doordeweeks en mijn broertje zit in zijn laatste schooljaar van het MBO. Ieder heeft zijn eigen werk/schooltijden, en Sennahs dagritme passen wij hier op aan.

Hoe Sennahs dag er ongeveer uit ziet? Nou zo!

 

A day of Sennahs Life

+- 5:00 – Sennahs dag begint. De baas vertrekt naar zijn werk en Sennah gaat even mee naar buiten voor een plasje. Geen lange wandeling, even doen wat je moet doen en weer naar binnen.

Ondertussen is het vrouwtje ook al wakker. Zij maakt zich klaar om naar haar werk te gaan. Jas aan, schoenen aan. Dat is het teken voor Sennah om op zijn plaats te gaan liggen en te wachten op zijn koekje! ‘Goed oppassen Sennah, tot vanmiddag!’

 

6:30/7:00 – De volgende baas komt naar beneden en smeert zijn brood. Even een knuffel en de deur uit op weg naar stage.

 

8:00 – Het laatste vrouwtje wordt wakker. Tijd voor de ochtendwandeling! Lekker een rondje door het bos. Eerst aan de lijn en als we in het bos zijn mag Sennah loslopen. Lekker snuffelen en struinen door de bladeren. Thuis moet Sennah wachten op het kleed bij de deur en als het heeft geregend drogen we even de pootjes.

 

8:45 – Tijd om Sennahs eten klaar te maken. Sennah krijgt, sinds kort, vers vlees van het merk Duck. Dit is in plakken verpakt van 100g en komt uit de diepvries. Een dag van tevoren zijn de plakken al in porties in de koelkast gelegd. ’s Morgens krijgt Sennah vier plakken die in zijn voerbak nog even worden geprakt. Ook krijgt hij vers water.

‘Alsjeblieft Sennah, toe maar’.

Als hij de helft heeft opgegeten, gaat hij zitten voor zijn voerbak. Even zijn voerbak draaien of met een vork het voer weer verdelen en hij eet weer verder. Sennah heeft aparte eetgewoontes… ?

Na het eten is het eventjes tijd om te knuffelen en spelen, soms spelen we met de puzzels van Karlie Flamingo. Ook gaan we wel eens naar de dierenwinkel om voer of speeltjes te halen.

 

12:00/13:00 – Tijd voor de middagwandeling! ‘Kom Sennah, we gaan plassen’. Tussen de middag gaan we vaak naar het uitlaatveld of we pakken de auto naar de Soesterduinen of het Zeisterbos.

 

13:30 – Tijd voor het vrouwtje om ook naar haar werk te gaan. Jas aan, schoenen aan, tas op de rug en een koekje pakken voor Sennah, die uiteraard alweer netjes op zijn plaats ligt. ‘Goed oppassen Sennah, tot vanavond!’. Sennah is nu een paar uurtjes alleen thuis.

 

+- 16:00 – Het eerste vrouwtje komt weer terug van haar werk. Het vrouwtje zet haar spullen weg en pakt de riem. ‘Kom Sennah, tijd om te plassen’.

Soms is de baas al terug van zijn werk als Sennah terugkomt van de wandeling en wordt de baas enthousiast begroet. Sennah snuffelt altijd aan zijn werkbroek, daar zitten altijd zoveel geurtjes aan.

Als de baas thuis is smeert hij zijn brood voor de volgende dag. Sennah zit altijd strak naast zijn voeten te wachten op een stukje kaas. Als de baas klaar is met smeren krijgt Sennah altijd een plakje.

 

18:00 Sennahs eten wordt klaar gemaakt. ’s Avonds krijgt Sennah 3 plakken Duck, deze plakken worden weer geprakt in zijn voerbak. Ook krijgt Sennah weer vers water. Daarna wordt het vlees voor morgen uit de vriezer gehaald en in porties in de koelkast gezet.

 

+- 19:00 – Het baasje komt thuis van stage en het vrouwtje van haar werk! Beiden worden door Sennah begroet en vaak wordt er even gespeeld en geknuffeld.

 

19:30/20:00 – Tijd voor het avondrondje met de baas. Als het al donker is krijgt Sennah zijn halsband met lampjes om en lopen we op verlichte paden. Als het nog licht is gaan we nog een rondje door het bos.

 

21:00/ 22:00 – Sennah heeft vaak en paar dolle minuten en komt dan allemaal speelgoed brengen om mee te spelen.  Maar vaak gaat hij ook languit voor de achterdeur liggen. Als hij dan slaapt begint hij vaak te dromen.

 

22:30/23:00 – Tijd voor een kleine plas buiten, even gauw voor de nacht. Daarna gaan de lampen uit en gaat Sennah op zijn kleed liggen, waar hij dan nog een koekje krijgt. ‘Welterusten, Sennah!’

 

Dit is dus hoe Sennahs dagen er doordeweeks ongeveer uitzien, zo’n 3 à 4x per week. De andere doordeweekse dagen en in het weekend is er altijd wel iemand vrij en dus thuis bij Sennah.

Sommige dingen komen in een dag meerdere keren terug, zoals het koekje geven voordat wij weggaan.  Doe jij dat ook? Geef jij ook een koekje of snack voordat je weggaat? En hoe lang is hij/zij dan alleen? Ik ben benieuwd hoe andere hondenbaasjes dat doen, laat het vooral weten in de reacties!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Sennah

Sennahs speelgoedmand Geef koekje! x

Sennahs speelgoedmand

2 juni Door: Sennah

Sennah heeft heel veel speelgoed. Maar wat zit er in zijn speelgoedmand? Wat is zijn favoriet en wat kan ik beter niet voor hem kopen. In deze blog krijgen ...

Lees het hele artikel
Bend to Assent®, de laatste loodjes Geef koekje! x

Bend to Assent®, de laatste loodjes

1 mei Door: Sennah

In een vorig blog, Bend to Assent® de eerste praktijklessen beschreef ik hoe onze eerste lessen zijn gegaan. In deze blog kijk ik terug op de afgelopen periode. En ...

Lees het hele artikel
Zon, Zee, Strand! Geef koekje! x

Zon, Zee, Strand!

10 april Door: Sennah

Op een zonnige zondagmorgen gingen wij op weg naar Noordwijk. Onze oude hondenschool organiseerde een strandwandeling, en wij als oud-cursisten mochten mee. Tijd voor een ochtendje zon, zee en ...

Lees het hele artikel
Bend to Assent®, de eerste praktijklessen Geef koekje! x

Bend to Assent®, de eerste praktijklessen

25 maart Door: Sennah

In een vorig blog, Bend to Assent®: de start van een nieuwe cursus, beschreef ik de voorbereidingen van ons nieuwe leertraject. In deze blog kijk ik terug op de ...

Lees het hele artikel