Zoeken
Generic filters
Exact matches only

De zoektocht naar de juiste fokker

24 januari
x
Wat is dit?

Oktober 2015 – Toen Nacho ongeveer 1 jaar oud was leek het ons wel leuk om er een ‘broertje’ voor hem bij te nemen. Hij vindt het altijd leuk om met soortgenoten te spelen, en als wij dan een paar uurtjes moeten werken (want tja er moet natuurlijk ook geld verdiend worden om zo verwend te blijven) dan is hij niet zo alleen.

Zonder erfelijke gebreken

Aangezien Franse bullen niet echt bekend staan om het gezondste ras begint er voor ons een flinke zoektocht naar een goede fokker, want voor ons is het belangrijkste dat ons nieuwe gezinslid een actief leven kan lijden zonder erfelijke gebreken. We zijn onze zoektocht gewoon simpel begonnen op het internet, lang leve Google ? Daar kwam helaas weinig uit want je wordt direct doorgestuurd naar de rasvereniging, en die lijst is niet helemaal up-to-date en als er een actieve fokker tussen staat deelde deze onze visie niet met betrekking tot het fokken van gezonde pups.

Franse Bulldog pagina

Dan gaan we maar wat verder zoeken op Facebook, wellicht vinden we daar wat meer info? En dan is het uiteindelijk raak, op 1 van de vele Franse Bulldog pagina’s kwamen er af en toe wat berichtjes van Chantal van Kruining voorbij waarin ze liet weten dat haar teefje Yara uitgebreid getest ging worden ter voorbereiding van een eventueel nestje. Yara heeft een wat langere neus, goede bouw en de testen die Chantal laat doen spreken ons erg aan want dit zijn er meer dan gemiddeld (13!)

Hawbucks Franse Bulldog Kennel

We stuurde Chantal een privé bericht dat als zij ooit een nestje verwacht dat wij dan graag op de wachtlijst willen, zij vindt dit een goed plan en stelde voor om een keertje langs te komen om met elkaar kennis te maken. Zodoende zitten we een paar weken later met Nacho in de auto richting Spijkenisse, en zodra wij gastvrij onthaald werden was het feest! Yara en Nacho braken samen de tent af en het klikte meteen ook tussen ons en Chantal en Krijn, wat niet geheel onbelangrijk is want als fokker zit je het hele leven van de pup aan de pupkopers vast en andersom.

Drachtig

November 2016 – En dan is het na een tijdje zover Yara is drachtig! Maar door persoonlijke omstandigheden (onze bruiloft haha) moesten wij even de komst van een pup uitstellen, wij zouden doorschuiven naar het eerstvolgende nestje en dit betekende dus geduld…Tussendoor werden wij op de hoogte gehouden van verschillende updates en er bleek een teefje bij te komen genaamd Lucy, een prachtig gestroomd teefje die net zoals Yara uitgebreid getest ging worden.

Januari 2017 – Nadat alle tests positief bleken zijn, werd er voor Lucy een bijpassende reu gezocht die net zo goed getest is om de kans op erfelijke gebreken zo klein mogelijk te maken. Uiteindelijk viel de keus op Marley, de broer van Yara! Deze heeft alle tests positief doorstaan en is een prachtige reu om te zien en nadat de dekking is gelukt was het wederom weer geduld hebben.

De pups zijn geboren

13 Maart 2018 06.45.. Het rommelt al een tijdje in de buik van Lucy en via de webcam kunnen we samen met de andere kandidaten voor een pup Lucy in de gaten houden, bij de bevalling van Yara heb ik ook alles gevolgd maar nu er misschien een pup voor onszelf bijzit is het extra spannend

07.14 Daar is meneer nummer 1! een prachtige bonte reu, dit is echt super bijzonder om mee te maken en in de paar uur daarop worden er nog 3 heren en 2 dames geboren, ze zijn in totaal dus met z’n zessen en wat zijn ze ontzettend schattig.

De aankomende weken zullen wij minimaal 1x per week afreizen naar Spijkenisse om de pups te bewonderen, en als ze 7 weken oud zijn zal er een keus gemaakt worden samen met Chantal welke pup er het beste bij ons en bij Nacho past.

Het blijft dus nog even spannend welke reu ons komt vergezellen, voor foto’s en tussentijdse updates kan je ons ook volgen op Instagram!

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nacho & Chester

Met een reactieve hond op zoek naar een hobby Geef koekje! x

Met een reactieve hond op zoek naar een hobby

12 december Door: Nacho & Chester

Zoals jullie vast wel eerder gelezen hebben ga ik regelmatig met Nacho en Chester naar de hondenschool, wij hebben inmiddels al de puppy, junioren + junioren vervolg cursussen met ...

Lees het hele artikel
Het leven met een Franse bulldog (of 2) Geef koekje! x

Het leven met een Franse bulldog (of 2)

12 april Door: Nacho & Chester

Het leven met een Franse bulldog… Nooit saai Is nooit saai, elke dag doen ze wel iets grappigs of stoms. Ze zijn altijd druk, staan bijna altijd aan. Alhoewel ...

Lees het hele artikel
Wortelsoep tegen diarree bij de hond Geef koekje! x

Wortelsoep tegen diarree bij de hond

16 februari Door: Nacho & Chester

Wortelsoep tegen diarree bij de hond. Standaard zie je dat als een hond diarree heeft, dat het advies gegeven wordt om kip met rijst te geven. Dit is een ...

Lees het hele artikel
De kantoorhond! Geef koekje! x

De kantoorhond!

29 januari Door: Nacho & Chester

Het thuiswerken is inmiddels niet meer weg te denken in het dagelijks leven, al bijna 2 jaar werken wij (of in ieder geval ik) thuis. Wat vooral ook voor ...

Lees het hele artikel