Zoeken
Generic filters
Exact matches only

De Kong Marathon

19 August
x
Wat is dit?

‘Wil je wat lekkers?’ Ik denk dat dit Sennahs favoriete zin is! Ik heb de zin vaak nog niet eens helemaal uitgesproken of Sennah loopt al naar de kast waar al het lekkers word bewaard. Het lekkers wat deze keer uit de kast kwam was de Kong Marathon! Dit is een snack speciaal ontwikkeld voor om de Kong.

Kong

Kong is een merk die verschillende hondenspeeltjes maakt. De meest bekende is de Kong. Een speeltje waar de hond (mits je de goede maat gebruikt!) flink op kan kauwen. Het is erg belangrijk om te kijken welke Kong er bij jou hond past. Er zijn namelijk verschillende soorten en maten.

Kong Puppy
 • Kleur licht blauw of licht roze
 • Beginnende kauwers
 • Ontwikkeld voor puppy tanden
 • Zacht rubber
Kong Senior
 • Kleur paars
 • Lichte kauwers
 • Ontwikkeld voor ouder wordende tanden
 • Zacht rubber
Kong Classic
 • Kleur rood
 • Gevorderde kauwers
 • Ontwikkeld voor de meeste volwassen honden
 • Duurzaam rubber
Kong Extreem
 • Kleur Zwart
 • Kracht kauwers
 • Ontwikkeld voor extreme kauwers
 • Meest duurzaam rubber

Sennah heeft de Kong Classic in de maat large. De maat large is geschikt voor honden tussen de 13 en 30 kilo.

Kong kauwsnack

De Kong Marathon is een kauwsnack voor om de Kong. Een leuke en lekkere aanvulling. De Kong Marathon zit in een hersluitbare verpakking. Dit is erg fijn want in 1 verpakking zitten 2 kauwsnacks. Let op dat je goed kijkt naar de maat op de verpakking van de Kong Marathon en dat deze overeenkomt met de Kong die je erbij wilt gebruiken. Mocht je per ongeluk toch de verkeerde maat hebben dan heeft Toller Joy ontdekt dat de Kong Marathon ook los een lekkere snack is!

Snacken!

Het was tijd om de Kong Marathon om de Kong Classic te draaien. De Kong Marathon heeft de ronde vorm van de Kong en in het midden een verdikking die precies in de opening van de Kong past. De Kong Marathon sluit heel mooi aan op de Kong.

Sennah begon eerst aan de Kong Marathon te likken maar daarna begon het kauwen! Sennah kreeg zijn tanden aardig om de Kong Marathon heen, hierdoor brokkelde het stukje voor stukje los. Aan de buitenkant was al snel niks meer te zien van de Kong Marathon. Sennah had hem al helemaal opgegeten. Aan de binnenkant rammelde er nog wel wat, dat was het stukje wat in de opening van de Kong gaat. Ook Sennah had door dat er nog wat in de Kong zat. De Kong werd dan ook meerdere keren op de grond gegooid, maar dit had niet het gewenste effect het stukje kwam er niet uit. Sennah heeft nog geprobeerd het stukje eruit te likken, maar ook dit lukte niet. Dit zorgde voor  frustratie bij Sennah daarom besloot ik het stukje er voor Sennah uit te halen.

Echt heel lang is Sennah niet bezig met de Kong Marathon. Hij heeft hem redelijk snel van de Kong afgegeten. Wat een leuke bijkomstigheid is is dat Sennah de Kong Classic opnieuw ontdekt heeft! De Kong lag heel lang onderop in de speelgoedmand, maar sinds ik de Kong Marathon regelmatig om de Kong draai pakt Sennah hem zelf ook om er mee te spelen en op te kauwen.

De Kong Marathon is wat ons betreft dus echt een leuke (en lekkere) afwisseling en verrijking van de Kong!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Sennah

Hersenwerken met je hond Geef koekje! x

Hersenwerken met je hond

8 April Door: Sennah

Hersenwerken met je hond. Sennah doet aan Hersenwerken. Een leuk en uitdagende manier van werken met je hond. Maar wat is dat nou eigenlijk, Hersenwerk voor honden? En hoe ...

Lees het hele artikel
Van houten puzzels naar Hersenwerken Geef koekje! x

Van houten puzzels naar Hersenwerken

1 March Door: Sennah

Sennah is De Blije Braverd als het gaat om de manier van Hersenwerken. Maar waren wij wel echt aan het Hersenwerken? Wat is Hersenwerken? En wat is een Blije ...

Lees het hele artikel
Djairo had een levershunt Geef koekje! x

Djairo had een levershunt

21 December Door: Sennah

Dit keer geen blog over Sennah maar over onze vorige hond Djairo. Een hondje met een speciaal plekje in mijn hart. Djairo heeft op jonge leeftijd en in een ...

Lees het hele artikel
Vuurwerk, het is weer zover Geef koekje! x

Vuurwerk, het is weer zover

25 November Door: Sennah

Hoe is het dit jaar met Sennah en zijn vuurwerk angst? Tijdens de jaarwisseling van 2018 -2019 bleek Sennah heel angstig. Met wat hulpmiddelen kwamen we de maanden door. ...

Lees het hele artikel