Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Chester's 1ste jaar!

20 mei
x
Wat is dit?

13 Maart 2018 5.40 ik weet het nog als de dag van gisteren.

De geboorte

We zagen in de puppy app groep dat Lucy was begonnen met hijgen, mijn wekker was net gegaan en via de live puppy cam konden wij alles volgen. Ik zat nog even in bed en haalde nog het slaapzand uit mijn ogen ? en ja hoor rond 6 uur kwam daar de eerste, een bonte reu! ik maakte nog een vreugde dansje want er was een reutje geboren! na een kort rondje met Nacho buiten zat ik weer gekluisterd aan mijn telefoon. Ontbijt, tandenpoetsen allemaal met 1 hand want ik moest natuurlijk alles goed volgen, snel op de fiets naar het werk en meteen een onbeperkte data bundel voor 1 dag afgesloten zodat ik alles goed kon volgen, en verspreid over de hele dag zijn de rest van de pups geboren.

Foto 1 Chester's eerste jaar

Meteen in het weekend mochten wij langskomen, alle pups 1 voor 1 geknuffeld. maar die gekke bonte reu was eigenlijk meteen al favoriet. Elk weekend kwamen bij bij Chantal en Krijn op bezoek en elke week weer super hard gegroeid! tot de dag na 7 weken kwam van de foto’s en dus de koppeling van de baasjes aan de pups.

Chester

Er werden foto’s verstuurd met daarbij de namen die de pups zouden krijgen, en daar was hij de bonte pup genaamd ‘Chester’. Wist je dat Chester is vernoemd naar de pas overleden Chester Bennington lead zanger van Linkin Park?  Daar was het moment na 9 weken, Chester werd thuisgebracht. Na een drukke ontmoeting met Nacho was het tijd voor de fokker om naar huis te gaan en Chester een kleine power nap te laten doen in de bench.  Daar was hij het uiteraard niet mee een! Na een hoop herrie heb ik maar een dekentje over de bench gelegd en ben ik er voor gaan liggen. Ze weten als pups niet wat de bedoeling is en vinden de omgeving veel te interessant om een dutje te gaan doen.

Uiteindelijk heeft Chester heerlijk een uurtje geslapen, daarna zijn we meteen onze eerste “wandeling” samen gaan doen. Dat was eerlijk gezegd een fiasco, Nacho wou doorlopen maar voor Chester was alles nieuw en spannend. Na dik 3 kwartier kwamen we alle 3 moe thuis en na een kleine 5 minuten spelen heeft chester weer een lekker dutje gedaan.

Hondenschool

In de eerste week zijn we ook meteen naar puppycursus gegaan want dit is super belangrijk voor de socialisatie! Chester heeft deze met vlag en wimpel gehaald. Ook is de algemene socialisatie erg belangrijk, van naar de markt gaan naar observeren van een schoolplein.. alles is aan bod gekomen in de eerste maanden van Chester bij ons. Inmiddels is hij al een grote jongen en volgen we nu een wat intensievere cursus op de hondenschool, hier wordt er echt gelet op het gehoorzamen en spel. Ik merk dat Chester in zijn puberale pieken wat slecht zijn concentratie kan bewaren maar dat komt in de toekomst zeker goed, als zijn hersens meedenken luistert hij super goed en voert de commando’s prima uit.

Voor in de toekomst willen we een sport gaan doen die Chester leuk vindt, Met Nacho heb ik Hoopers gedaan en dat willen we het volgend seizoen weer gaan oppakken. Misschien wordt het ook wel Hoopers maar misschien ook wel behendigheid.. we gaan het zien ?

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nacho & Chester

Flexi.. Handig of prul?? Geef koekje! x

Flexi.. Handig of prul??

29 juli Door: Nacho & Chester

Iedereen kent ze wel, de Flexi lijnen. De een is er helemaal weg van en de ander vindt het meuk, een maak het of kraak het situatie 🙂. Nu ...

Lees het hele artikel
Snacking time! Geef koekje! x

Snacking time!

13 juni Door: Nacho & Chester

Al een hele tijd stond er al een voedseldroger op mijn lijstje, maar omdat ik er weinig vanaf wist en het avontuur dan niet zo goed aan durf te ...

Lees het hele artikel
Nacho en Chester's favo speeltjes Geef koekje! x

Nacho en Chester's favo speeltjes

20 april Door: Nacho & Chester

Nu we bijna allemaal in quarantaine zitten en zoveel mogelijk thuis moeten blijven, had ik het geniale idee om eens te laten zien wat nou echt de favoriete hondenspeeltjes ...

Lees het hele artikel
Chester 2 jaar! Geef koekje! x

Chester 2 jaar!

27 maart Door: Nacho & Chester

Op 13 Maart is het al weer 2 jaar geleden dat Chester geboren werd! Buiten het bijzondere feit dat ik hem geboren heb zien worden, blijft het altijd ...

Lees het hele artikel