Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Buiten spelen in de tuin

23 August
x
Wat is dit?

Woof,

Stokjes, stenen, houtblokken, plantjes……. Whoohoo Je kan me niet blijer maken. Ik vind het echt fantastisch om hierop te kauwen.

Van mijn baasjes (vooral van het vrouwtje) mag ik dit niet. Ze ziet namelijk overal gevaar in.

Nieuwe tuin:

Mijn baasjes hebben een oud huis gekocht waar veel in is verbouwd en veranderd. Hierdoor is er even geen tijd voor de tuin. Toen ik net thuis kwam wonen stond er al bijna niets meer in, alleen 5 grote bomen en verder 26 meter lang zand en aarde….. dat vond ik natuurlijk echt fantastisch. Ik als kleine pup van ‘wat zal het zijn; 30 cm groot’  in zo’n grote tuin met zand; het leek wel de Sahara.

We zijn nu een jaar verder en gelukkig(nou ja; zo denk ik erover)  is de tuin niet echt veranderd.

Zoals je begrijpt speel ik dus lekker veel buiten. Voetballen, knuffels en botjes begraven, zoomies maken, noem maar op. Wat ik misschien nog wel het allerleukst vind, is stenen opgraven, onkruidplantjes uit de tuin trekken en stokjes zoeken, er staat nu een hele coole schutting van wilgentenen met heeeeel veel stokjes erin  ;-),

Bezorgd vrouwtje:

Tsja, ik kan wel zeggen dat mijn vrouwtje écht bezorgd is, heb ik eindelijk een grote steen opgegraven in de tuin, komt ze het wéér afpakken, ieder keer hetzelfde liedje…. Daar baal ik echt zo van…. Ook als ik de dunne takjes uit de wilgentenen schutting weghaal, is het niet goed. “Maar vrouwtje, ik wil alléén maar helpen; jullie zijn een hele dag bezig geweest om die kleine takjes weg te knippen, dus waarom mag ik de vergeten stukjes dan niet weghalen?”

‘Lieve Rebel’ zegt mijn vrouwtje; het kan gevaarlijk zijn, weet je nog?  de dag dat:

  • je naar me toe kwam en er 2 korte stokjes achter in je keel vast zaten en ik deze eruit moest halen?
  • je het ijsje inclusief stokje van het kleine buurjongetje hebt opgegeten en dat we direct naar de spoed-dierenarts moesten waar ze je gelukkig een prikje hebben gegeven waardoor je bent gaan braken en het stokje er direct uit gekomen in.

O ja….. dat was ik even vergeten… daarom is het vrouwtje natuurlijk zo bezorgd… tsja…. Maar vrouwtje, het blijft tóch leuk om te doen…

Gelukkig heb ik met mijn baasjes nu afgesproken dat ik heel voorzichtig ben en dat ze altijd op me blijven letten als ik in de tuin aan het spelen ben. Ik heb nu 3 ballen, waarvan 1 met pootjes, (lees mijn andere blog) 2 knuffels en 2 andere dingen in de tuin liggen waarmee ik kan spelen. Alle stenen en grote stokken zijn weggehaald.

Uiteraard blijf ik graven (wordt nog wat als de echte tuin klaar is) en stokjes pikken, maar dit doe ik dan maar gewoon als er niemand kijkt 😉

ik heb ook nog een tip voor alle andere baasjes; vertrouwen is goed, maar controleren is altijd beter 😉

Woof

Lady Rebel

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lady Rebel

Dog Influencer Geef koekje! x

Dog Influencer

21 March Door: Lady Rebel

Een dog influencer? Wat is dat? Ik ga het je in deze blog vertellen. Anderhalf jaar geleden heeft mijn vrouwtje mijn eigen Instagram account aangemaakt: @ladyrebelsmit  Instagram account hond ...

Lees het hele artikel
Rebel van de klas Geef koekje! x

Rebel van de klas

10 May Door: Lady Rebel

Woef, Toen ik een kleine pup was van 10 weken ben ik voor het eerst naar school gegaan. Omdat ik een Golden Retriever ben, dachten mijn mensen dat een ...

Lees het hele artikel
Date met Guus Geef koekje! x

Date met Guus

30 December Door: Lady Rebel

Woof Op zondag 10 november ben ik met mijn vriendje Guus gaan spelen op het hondenstrand in Noordwijk aan Zee. We moesten even naar een parkeerplek zoeken (het was ...

Lees het hele artikel
Lachende Lady Rebel Geef koekje! x

Lachende Lady Rebel

7 September Door: Lady Rebel

Woof Mensen en honden zijn al heel lang met elkaar verbonden, er is aangetoond dat dit al langer is dan 5000 jaar. Door de jaren heen is de mens ...

Lees het hele artikel