Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Boekreview: Je hond liefdevol opvoeden en begeleiden

20 October
x
Wat is dit?

Woof,

Mijn vrouwtje heeft een boekje gelezen: Je hond liefdevol opvoeden en begeleiden van Lisanne van ‘t Hoog.

Ze zal hieronder schrijven wat ze ervan vindt.

—————-

Uiterlijk van het boekje 

Wat mij direct opviel aan het boekje is de mooie Golden Retriever die op de omslag staat. Het boekje heeft een heel zachte kaft, goed formaat en is niet te dik. Het deed mij denken aan een informatieboekje, waardoor het uitnodigt om snel te gaan lezen.

Het voorwoord is heel prettig geschreven en geeft mij ontzettend veel zin om het boekje te gaan lezen, want meer inzicht in het gedrag van Lady Rebel en een nog betere band samen is toch alles wat ik wil.

Eenmaal aan het boekje  begonnen, waar ontzettend leuke en mooie foto’s in staan, merkte ik dat ik de opbouw van de hoofdstukken een beetje apart vond en dan  vooral de opbouw van alinea’s binnen de hoofdstukken. Dit maakte het voor mij wat lastiger om in een keer uit te lezen. Ik heb een aantal keer terug- en doorgebladerd omdat ik dacht dat ik die bladzijde al had gelezen. De informatie die in het boekje staat is echt interessant, al heeft het bij mij ook wel één grote vraag opgewekt.

Doe ik het wel goed?

Deze vraag blijft door mijn hoofd spoken. Wij hebben een enorm blije, puberende, soms onzekere Golden Retriever van nu 1,5 jaar oud. Ik ben absoluut van de ‘nieuwe’ manier opvoeden, wat inhoudt om positief gedrag te belonen, ruimte te geven voor de eigen ontwikkeling, in te zien als de hond ergens bang voor is. Ik weet dat ik nog heel veel kan leren.

Ik kreeg alleen bij het lezen het gevoel dat ik het niet goed doe! Ik gooi wel eens een balletje, heb haar commando’s aangeleerd, zeg ook echt wel eens ‘nee’. Ik geef het aan als ze echt stout is, ze slaapt in de eetkamer beneden en niet boven bij ons in de slaapkamer. En hoewel ze echt heel regelmatig mag kiezen waar ze heen gaat en ze alle tijd krijgt om te snuffelen, loop ik de andere kant op als ze aan de lijn trekt.

Dat vind ik persoonlijk jammer, en ik weet bijna zeker dat het niet de bedoeling is van de schrijfster. Er staan namelijk echt interessante onderwerpen in het boekje, onder andere slaap, anders naar gedrag kijken, dominantie, stress.

Alleen het gevoel ‘ik doe het niet goed’ blijft bij mij een beetje de boventoon voeren, waar ik had gehoopt op echt nog meer tips om een nóg betere band samen te krijgen.

Persoonlijke mening

Uiteraard betekent het niet dat mijn mening ook jouw mening is. Ik zou zeker het boekje lezen en ik ben heel erg benieuwd wat jij ervan vindt. Misschien kunnen we nog wel tips uitwisselen.

X Simone en een poot van Lady Rebel

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lady Rebel

Dog Influencer Geef koekje! x

Dog Influencer

21 March Door: Lady Rebel

Een dog influencer? Wat is dat? Ik ga het je in deze blog vertellen. Anderhalf jaar geleden heeft mijn vrouwtje mijn eigen Instagram account aangemaakt: @ladyrebelsmit  Instagram account hond ...

Lees het hele artikel
Rebel van de klas Geef koekje! x

Rebel van de klas

10 May Door: Lady Rebel

Woef, Toen ik een kleine pup was van 10 weken ben ik voor het eerst naar school gegaan. Omdat ik een Golden Retriever ben, dachten mijn mensen dat een ...

Lees het hele artikel
Date met Guus Geef koekje! x

Date met Guus

30 December Door: Lady Rebel

Woof Op zondag 10 november ben ik met mijn vriendje Guus gaan spelen op het hondenstrand in Noordwijk aan Zee. We moesten even naar een parkeerplek zoeken (het was ...

Lees het hele artikel
Lachende Lady Rebel Geef koekje! x

Lachende Lady Rebel

7 September Door: Lady Rebel

Woof Mensen en honden zijn al heel lang met elkaar verbonden, er is aangetoond dat dit al langer is dan 5000 jaar. Door de jaren heen is de mens ...

Lees het hele artikel