Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Bark in the Park

20 augustus
x
Wat is dit?

Laatst hoorde ik mijn baasjes praten over een hondenevenement vlakbij ons in de buurt.
Nou dat leek mij wel wat. Zullen we gaan vrouwtje?

Wel of niet mee

In Baarn bij Kasteel Groeneveld bleek er een hondenevenement te komen. Dat had mijn vrouwtje gelezen op Facebook.
Het leek haar leuk om daar heen te gaan en ze besprak dit met het baasje.
Maar wat hoorde ik… Ze twijfelden of ze mij mee moesten nemen. Hallo, een hondenevenement en daar dan heen gaan zonder mij? Ik vond het grote onzin. Mijn vrouwtje zei dat het te maken had met dat ik andere honden ontmoeten aan de lijn nog al moeilijk vind waardoor het voor mij hoogstwaarschijnlijk veel te druk zou zijn. Nou je snapt dat ik flink baalde.

Uiteindelijk besloten mijn baasjes dat ik toch mee mocht. Joepie!
Want dit evenement is lekker dichtbij dus mocht het toch niet gaan zouden we zo thuis zijn en mijn vrouwtje won ook nog eens entree kaarten.
Daarnaast zou het een goede training zijn omdat ik al veel oefen op straat samen met de baasjes met het passeren van honden aan de lijn. Dat gaat gelukkig steeds beter.

Bark in the Park

Dit hondenevenement werd gehouden op 17 en 18 augustus bij Kasteel Groeneveld in Baarn.
Op zaterdag de Vive la Frenchie voor de Franse en Engelse buldogs en op zondag Dogtastic voor alle honden.
Het Kasteel ligt op een landgoed met veel water, mooie natuur en bomen. De omgeving is dan ook heerlijk om te wandelen met de hond. In het weekend is het hier altijd druk met wandelaars en honden. Ook mag de hond los op het landgoed maar natuurlijk niet bij het evenement.
Tijdens het evenement werden demonstraties gehouden van schapen drijven tot waterwerk maar ook kon je workshops volgen zoals hoopers en dogfrisbee. Daarnaast waren er ruim 50 kraampjes met heel veel speeltjes,voer, halsbanden, manden, toffe bandanas en wat te eten voor de baasjes.

Op pad

Aangezien ik geen buldog ben gingen wij er die zondag heen. Duimen dat het droog zou zijn want er was veel regen voorspeld.
De baasjes besloten op tijd te gaan zodat het nog niet te druk zou zijn. Omdat we er vlakbij wonen, hoefden we maar een kwartier te rijden.
Voor dat we naar binnen gingen liepen we eerst even een stukje naast het kasteel zodat ik even los kon lopen en mijn behoefte kon doen.

Toen we naar de ingang liepen zag ik heel veel honden. Jee wat spannend en ik wilde er gelijk naar toe. Maar nee, dat mocht natuurlijk niet. Omdat wij kaartjes hadden gewonnen moesten we ons even melden en konden toen naar binnen. Met de baasjes even kijken, observeren en aan de wandel. Ik merkte dat mijn baasjes het ook wel spannend vonden voor mij. De baas liep met mij zodat mijn vrouwtje haar handen vrij had. De paden waren hier en daar vrij breed zodat we ruim konden passeren.
bark in the park 2019

We liepen eerst een rondje zodat we een eerste indruk op konden doen van de omgeving. Tussendoor zochten we even een rustig plekje zodat ik even alles kon laten bezinken maar ik deed echt heel goed mijn best om niet naar alle honden te gaan.

Bark in the park 2019
We kwamen een collega tegen van mijn baasje met diens vrouw en hun honden. En zo gezellig. We kwamen ook mede bloggers tegen! Sennah, Fender en Mila. Het lukte zelfs om een foto te maken.

We kwamen ook het vrouwtje van Lady Rebel tegen met haar kraampje Rebel and Moon met onder andere super toffe bandanas en teken halsbanden. Rebel zelf was niet mee, wat wel jammer was want wij hebben verkering samen.

Even rondneuzen

We deden nog een tweede rondje waarbij mijn vrouwtje nog wat lekkers voor mij kocht.
Omdat de baasjes het toch wel pittig voor mij vonden hebben we geen workshops gevolgd en weinig demonstraties gezien. Hier alleen al aanwezig zijn was genoeg voor mij. Mijn baasjes waren echt super blij dat ik niet naar elk hondje vloog en ik zelfs gewoon naast sommige honden kon zitten zonder heel druk te worden. Natuurlijk vond ik het wel lastig als een hond opeens naar mij toe kwam, of van die bazen die hun hond aan een rollijn hadden die dan overal tussendoor liepen zodat wij bijna ons nek braken en de baas totaal niet oplette. Zucht…
Ik kon het ook niet laten om regelmatig een hap te zetten in het gras wat kletsnat was van de dag daarvoor. Dat vind ik zo lekker.
Nou hebben wij het zelf op wat spetters na wel droog gehouden. De hondjes die er de dag daarvoor waren hadden minder geluk.

Mooi geweest

Na zo’n tweeënhalf uur vonden mijn baasjes het voor mij mooi geweest. Zo veel indrukken, zo veel prikkels. Nog langer blijven leek ze niet zo verstandig. Wel jammer maar ik was echt wel heel moe.

Wie weet mag ik als ik goed mijn best blijf doen dan volgend jaar wel mee naar Animal Event.

Volgens mij waren mijn baasjes wel trots op mij dat ik op soms wat getrek en gespring na mij zo goed heb gedragen. Ik vond het heus soms wel moeilijk maar dat is ook wel logisch met al die geuren en honden.
Ga jij ook wel eens naar een hondenevenement en hoe vindt jij dat dan?

Tot de volgende keer, poot van Guus.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Guus zet zijn speurneus op Geef koekje! x

Guus zet zijn speurneus op

15 november Door: Goldendoodle Guus

Als je zoals ik prikkelgevoelig bent zijn hondenscholen best een uitdaging. Alle geuren van het gras, andere honden, baasjes. Probeer dan maar eens om aandacht te hebben en wat ...

Lees het hele artikel
Een nieuwe huisgenoot Geef koekje! x

Een nieuwe huisgenoot

25 augustus Door: Goldendoodle Guus

Toen ik drieënhalf jaar geleden bij mijn baasjes kwam wonen, woonden er ook drie katten. Banjer, Kyra en Sofie. Als pup vond ik dat best spannend en wennen. Soms ...

Lees het hele artikel
Varen met Guus Geef koekje! x

Varen met Guus

28 juni Door: Goldendoodle Guus

Net als elk jaar is juni de maand dat ik samen met de baasjes op vakantie ga met onze boot. Helaas is poes Kyra afgelopen december overleden dus poes ...

Lees het hele artikel
Guus is een prikkelgevoelige hond Geef koekje! x

Guus is een prikkelgevoelige hond

23 april Door: Goldendoodle Guus

Wist je dat wij honden de hele dag door prikkels opdoen? We horen ruiken en zien van alles. Dat slaan wij allemaal op. Door bijvoorbeeld te rusten of te ...

Lees het hele artikel