Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Bark in the Park

20 August
x
Wat is dit?

Laatst hoorde ik mijn baasjes praten over een hondenevenement vlakbij ons in de buurt.
Nou dat leek mij wel wat. Zullen we gaan vrouwtje?

Wel of niet mee

In Baarn bij Kasteel Groeneveld bleek er een hondenevenement te komen. Dat had mijn vrouwtje gelezen op Facebook.
Het leek haar leuk om daar heen te gaan en ze besprak dit met het baasje.
Maar wat hoorde ik… Ze twijfelden of ze mij mee moesten nemen. Hallo, een hondenevenement en daar dan heen gaan zonder mij? Ik vond het grote onzin. Mijn vrouwtje zei dat het te maken had met dat ik andere honden ontmoeten aan de lijn nog al moeilijk vind waardoor het voor mij hoogstwaarschijnlijk veel te druk zou zijn. Nou je snapt dat ik flink baalde.

Uiteindelijk besloten mijn baasjes dat ik toch mee mocht. Joepie!
Want dit evenement is lekker dichtbij dus mocht het toch niet gaan zouden we zo thuis zijn en mijn vrouwtje won ook nog eens entree kaarten.
Daarnaast zou het een goede training zijn omdat ik al veel oefen op straat samen met de baasjes met het passeren van honden aan de lijn. Dat gaat gelukkig steeds beter.

Bark in the Park

Dit hondenevenement werd gehouden op 17 en 18 augustus bij Kasteel Groeneveld in Baarn.
Op zaterdag de Vive la Frenchie voor de Franse en Engelse buldogs en op zondag Dogtastic voor alle honden.
Het Kasteel ligt op een landgoed met veel water, mooie natuur en bomen. De omgeving is dan ook heerlijk om te wandelen met de hond. In het weekend is het hier altijd druk met wandelaars en honden. Ook mag de hond los op het landgoed maar natuurlijk niet bij het evenement.
Tijdens het evenement werden demonstraties gehouden van schapen drijven tot waterwerk maar ook kon je workshops volgen zoals hoopers en dogfrisbee. Daarnaast waren er ruim 50 kraampjes met heel veel speeltjes,voer, halsbanden, manden, toffe bandanas en wat te eten voor de baasjes.

Op pad

Aangezien ik geen buldog ben gingen wij er die zondag heen. Duimen dat het droog zou zijn want er was veel regen voorspeld.
De baasjes besloten op tijd te gaan zodat het nog niet te druk zou zijn. Omdat we er vlakbij wonen, hoefden we maar een kwartier te rijden.
Voor dat we naar binnen gingen liepen we eerst even een stukje naast het kasteel zodat ik even los kon lopen en mijn behoefte kon doen.

Toen we naar de ingang liepen zag ik heel veel honden. Jee wat spannend en ik wilde er gelijk naar toe. Maar nee, dat mocht natuurlijk niet. Omdat wij kaartjes hadden gewonnen moesten we ons even melden en konden toen naar binnen. Met de baasjes even kijken, observeren en aan de wandel. Ik merkte dat mijn baasjes het ook wel spannend vonden voor mij. De baas liep met mij zodat mijn vrouwtje haar handen vrij had. De paden waren hier en daar vrij breed zodat we ruim konden passeren.
bark in the park 2019

We liepen eerst een rondje zodat we een eerste indruk op konden doen van de omgeving. Tussendoor zochten we even een rustig plekje zodat ik even alles kon laten bezinken maar ik deed echt heel goed mijn best om niet naar alle honden te gaan.

Bark in the park 2019
We kwamen een collega tegen van mijn baasje met diens vrouw en hun honden. En zo gezellig. We kwamen ook mede bloggers tegen! Sennah, Fender en Mila. Het lukte zelfs om een foto te maken.

We kwamen ook het vrouwtje van Lady Rebel tegen met haar kraampje Rebel and Moon met onder andere super toffe bandanas en teken halsbanden. Rebel zelf was niet mee, wat wel jammer was want wij hebben verkering samen.

Even rondneuzen

We deden nog een tweede rondje waarbij mijn vrouwtje nog wat lekkers voor mij kocht.
Omdat de baasjes het toch wel pittig voor mij vonden hebben we geen workshops gevolgd en weinig demonstraties gezien. Hier alleen al aanwezig zijn was genoeg voor mij. Mijn baasjes waren echt super blij dat ik niet naar elk hondje vloog en ik zelfs gewoon naast sommige honden kon zitten zonder heel druk te worden. Natuurlijk vond ik het wel lastig als een hond opeens naar mij toe kwam, of van die bazen die hun hond aan een rollijn hadden die dan overal tussendoor liepen zodat wij bijna ons nek braken en de baas totaal niet oplette. Zucht…
Ik kon het ook niet laten om regelmatig een hap te zetten in het gras wat kletsnat was van de dag daarvoor. Dat vind ik zo lekker.
Nou hebben wij het zelf op wat spetters na wel droog gehouden. De hondjes die er de dag daarvoor waren hadden minder geluk.

Mooi geweest

Na zo’n tweeënhalf uur vonden mijn baasjes het voor mij mooi geweest. Zo veel indrukken, zo veel prikkels. Nog langer blijven leek ze niet zo verstandig. Wel jammer maar ik was echt wel heel moe.

Wie weet mag ik als ik goed mijn best blijf doen dan volgend jaar wel mee naar Animal Event.

Volgens mij waren mijn baasjes wel trots op mij dat ik op soms wat getrek en gespring na mij zo goed heb gedragen. Ik vond het heus soms wel moeilijk maar dat is ook wel logisch met al die geuren en honden.
Ga jij ook wel eens naar een hondenevenement en hoe vindt jij dat dan?

Tot de volgende keer, poot van Guus.

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Voor het eerst logeren Geef koekje! x

Voor het eerst logeren

17 October Door: Goldendoodle Guus

Sinds ik bij mijn baasjes woon (alweer bijna 6 jaar) zijn we nog nooit zonder elkaar weggeweest. Elke vakantie ben ik mee geweest en mijn baasjes zijn zelden een ...

Lees het hele artikel
Guus houdt niet van vuurwerk Geef koekje! x

Guus houdt niet van vuurwerk

18 December Door: Goldendoodle Guus

Geen groter veel besproken onderwerp onder huisdieren eigenaren is vuurwerk. You love it or hate it. Nou ik zit er precies tussenin. Ergens een knalletje in de verte doet ...

Lees het hele artikel
Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event Geef koekje! x

Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event

16 May Door: Goldendoodle Guus

Degenen die mij kennen en mij al even volgen zullen zich nu wel achter hun oren krabben. ”Huh Guus, jij bent toch een prikkelgevoelige hond? Dan ga je toch ...

Lees het hele artikel
Guus zijn vrouwtje is vegan Geef koekje! x

Guus zijn vrouwtje is vegan

17 March Door: Goldendoodle Guus

Tijd voor een nieuw blog waarbij ik mijn vrouwtje maar weer eens aan het woord laat. Ze wil graag wat vertellen over vegan zijn met een hond in huis. ...

Lees het hele artikel