Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Zelf snacks drogen voor jouw hond

13 June
x
Wat is dit?

Al een hele tijd stond er al een voedseldroger op mijn verlanglijstje, maar omdat ik er weinig vanaf wist en het avontuur dan niet zo goed aan durfde te gaan was het er niet eerder van gekomen. Vandaar deze blog zodat er toch een kleine beknopte beginnershandleiding zelf hondensnacks drogen is.

Pure hondensnacks op maat

Waar ik namelijk best vaak tegenaan liep is dat de snacks die je in de winkel kunt kopen allerlei ingrediënten bevatten die er normaal niet in horen te zitten, plus zijn ze vaak taai en/of te klein. Na wat informatie te hebben gevonden werd ik lid van een Facebookgroep waarin mede drogers zaten, wat een mogelijkheden! Van vis tot vlees en zelfs fruit en groenten kan er gedroogd worden, en toen ik zelfs verschillende droogtijden tegen kwam ben ik dat op gaan schrijven in een klein notitieboekje zodat ik de informatie terug kon vinden.

De juiste voedseldroger voor hondensnacks

Toen moest ik op zoek naar een voedseldroger, daar is een heel scala aan te krijgen in zoveel soorten en maten. Let op dat de droogoven die je uitzoekt op 70 graden kan drogen, dit is namelijk de temperatuur waarop je de meeste snacks droogt. Er zijn ronde drogers met plastic schalen, vierkante met roestvrijstalen trays en dat in verschillende prijsklassen van 32,- tot 300,- er is dus voor elk budget wel iets. Zelf had ik het idee om ook pensplaten te gaan drogen dus moest de droger wel vierkant zijn zodat ik meer oppervlakte heb om te drogen, en ook voor de vleesstrips leek het mij handig om deze recht neer te kunnen leggen.

Droogtijden

Voor mij is het de Hendi 6 geworden, de 6 staat overigens voor de hoeveelheid trays die erin zitten. Je hebt ook nog de Hendi 9 en je raadt het al, daar zitten 9 droogtrays in. Dit is vooral handig als je meerdere honden hebt of veel droogt, ik heb er aan 6 voorlopig genoeg 😉 En dan de droogtijden. Schrik daar namelijk niet van, een gemiddelde kabeljauwhuid vlecht droogt zo’n 20 uur en een konijnenoor gemiddeld 27 uur! Vandaar mijn notitieboekje, zodat ik kan noteren na elk droog avontuur hoelang het erin heeft gezeten en op welke temperatuur.

Zelf hondensnacks drogen vissenhuiden

Allergische hond

Maar wat je daarna overhoudt is een pure snack zonder toegevoegde chemicaliën en vooral als je een allergische hond hebt is het een uitkomst, Nacho is allergisch voor rund en kip dus er valt super veel af zoals runderkophuid of pensstaafjes (lamspens ligt namelijk niet overal)

Vissenhuiden drogen

En dan het werk, kijk een snack in de winkel kopen.. dat koop je en je bent klaar. Maar met dit ben je wel even bezig en dat doe je dus niet zomaar in een uurtje, daar heb ik me dus de eerste keer in vergist 🙂 ik had 2 kilo vissenhuiden bij de visboer besteld en dacht dat wel even te doen maar helaas. Daar ben je wel een paar uurtjes mee zoet, als eerst ben je aan het uitzoeken welke vorm het best is om te maken. Ik had het idee om roosjes en vlechten maken en daarvoor moet je de huid even halveren, dus dit moet met een scherp mes gedaan worden en daarna in vorm gebracht. hier moet je dus echt handigheid in krijgen want de eerste keer zat alles onder, het zat nog net niet tegen mijn plafond 😉 de 2de keer ging het al een stuk sneller dus geef niet op! De vlechten hebben in totaal 20 uur in de droger gezeten op 70 graden.

vissenhuid klaarmaken

Hondensnacks drogen als hobby

Ik heb er dus weer een hobby bij, het leuke is struinen naar verschillende soorten die je kunt drogen en dat weer uitproberen en daar dan weer helemaal blij van worden als het gelukt. ik heb namelijk inmiddels al van alles gedroogd:
  1. Mosselen Gedroogde hondensnacks mosselen
  2. Vishuiden in roosjes en vlechten
  3. Viskoekjes (vis kvv in plakken snijden) zalm kvv in voedseldroger voor de hond
  4. Konijnenniertjes
  5. Lamspens
  6. Appel (geen succes, wordt niet krokant)
  7. Banaan
Weer een reden om creatief bezig te zijn en Nacho en Chester kunnen gezond snacken! heb jij wel eens snacks voor jouw hond gedroogd?

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nacho & Chester

Product review: stijlvolle leren tuigjes voor Nacho en Chester Geef koekje! x

Product review: stijlvolle leren tuigjes voor Nacho en Chester

21 October Door: Nacho & Chester

Als trotse hondenbezitter wil je natuurlijk alleen het beste voor je trouwe viervoeter. Naast voeding, training en liefde, is het belangrijk om ook te investeren in kwalitatieve hondentuigen. Als ...

Lees het hele artikel
Rally-O workshop op Animal Event 2023 Geef koekje! x

Rally-O workshop op Animal Event 2023

12 May Door: Nacho & Chester

Afgelopen 7 mei was het dan eindelijk weer zover: hét Animal Event in de Beekse Bergen! Voor hondenbezitters is dit wat mij betreft een evenement dat je niet mag ...

Lees het hele artikel
Met een reactieve hond op zoek naar een hobby Geef koekje! x

Met een reactieve hond op zoek naar een hobby

12 December Door: Nacho & Chester

Zoals jullie vast wel eerder gelezen hebben ga ik regelmatig met Nacho en Chester naar de hondenschool, wij hebben inmiddels al de puppy, junioren + junioren vervolg cursussen met ...

Lees het hele artikel
Het leven met een Franse bulldog (of 2) Geef koekje! x

Het leven met een Franse bulldog (of 2)

12 April Door: Nacho & Chester

Het leven met een Franse bulldog… Nooit saai Is nooit saai, elke dag doen ze wel iets grappigs of stoms. Ze zijn altijd druk, staan bijna altijd aan. Alhoewel ...

Lees het hele artikel