Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Wandelen in Limburg

30 July
x
Wat is dit?

 

Zoals sommige van jullie misschien al weten komen wij uit Zuid Limburg. Korte en lange wandelroutes door heuvelachtig, groen natuurgebied. We gaan onze top 3 met jullie delen!

 

3. Roode Beek, Brunssummerheide, Brunssum NL

Op nummer 3 staat de Roode Beek, gelegen op de Brunssummerheide in Brunssum. De naam zegt het al, deze beek kleurt rood. Dit vanwege het ijzerhoudende grondwater. Op een zomerse dag loop je via een in de schaduw gelegen bospad naar de beek waar jouw hond(en) lekker kan ravotten en jij op een bankje kunt toekijken. Het is een populair gebied voor baasjes en hun hond dus vrijwel altijd druk, houd daar rekening mee.

Gratis parkeren + route via bospad:

Ouverbergstraat 2

6445 PC Brunssum

(De Roode Beek is natuurlijk ook bereikbaar via de Brunssummerheide. Reken op zo’n 35 minuten wandelen via de kortste route).

Roode Beek LImburg

2. Connecterra, Maasmechelen BE

In België vind je onze nummer 2: Connecterra, gelegen in Nationaal Park Hoge Kempen. Starten doe je aan 1 van de 6 toegangspoorten, hier vind je telkens een ander wandelgebied van 3 km tot 14 km. Ons favoriete plekje is toch wel het panoramapunt ‘Lange Terril’. Het is even klimmen maar dan heb je ook wat, op 60 meter hoogte kijk je uit over o.a. de Maasvallei. Honden mogen los op speciale hondenzones. Zwemmen (voor mens en hond) is helaas verboden.

Gratis parkeren:

Zetellaan 

3630 Maasmechelen

1. TerWorm, Heerlen NL

Dit rustige wandelgebied langs het historische landgoed van TerWorm is onze nummer 1! Geniet van een heerlijke wandeling tussen landbouwgebied, bloemrijke graslanden en fruitboomgaarden. Er zijn verschillende wandelroutes tussen de 4 en 10 kilometer en daarna is er tijd voor een drankje op het terras van Kasteel TerWorm. Dit terras is dit jaar opnieuw gekozen als het beste terras van Limburg en 2e beste terras van Nederland. Honden zijn welkom en daarom staat deze wandellocatie bij ons met stip op nummer 1; genieten voor hond en baas!

Gratis parkeren:

TerWorm 5 

6411 RV Heerlen

Heb je een vraag over één van deze wandelgebieden, stel deze dan gerust via Instagram!

In onze volgende blog geven we je tips die ervoor zorgen dat jouw Instagram feed zich onderscheidt van de rest. Tot dan!

XOXO

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Jolie & Jaeda

Jolie en Jaeda testen de Kong Biscuit Ball! Geef koekje! x

Jolie en Jaeda testen de Kong Biscuit Ball!

18 July Door: Jolie & Jaeda

Wij kregen de Kong Biscuit Ball en mochten deze testen. Lezen jullie mee?  Om te beginnen even wat praktische info. Wij kregen maat Large, geschikt voor honden tussen de ...

Lees het hele artikel
Grasaren en grassprieten: opgepast! Geef koekje! x

Grasaren en grassprieten: opgepast!

30 June Door: Jolie & Jaeda

Wij wandelen de komende weken zoveel mogelijk in onze woonwijk ipv door de natuur. Waarom? Dat schrijven we in deze blog! Histiocytoom, splinter of grasaar? Niet alleen in het ...

Lees het hele artikel
Jolie en Jaeda blikken terug op 2019! Geef koekje! x

Jolie en Jaeda blikken terug op 2019!

6 January Door: Jolie & Jaeda

Jolie en Jaeda blikken terug op 2019 en vertellen hun goede voornemens voor 2020! Wij startten afgelopen jaar vol spanning! Rond 2 januari zou ons mensen zusje ter wereld ...

Lees het hele artikel
Jolie en Jaeda vieren Dierendag! Geef koekje! x

Jolie en Jaeda vieren Dierendag!

4 October Door: Jolie & Jaeda

Ook dit jaar een Dierendag Plog! Nu Jolie en Jaeda de aandacht moeten delen met hun zusje, mogen ze zeker op Dierendag niet vergeten worden💗 We beginnen de ...

Lees het hele artikel