Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Grasaren en grassprieten: opgepast!

30 June
x
Wat is dit?

Wij wandelen de komende weken zoveel mogelijk in onze woonwijk ipv door de natuur. Waarom? Dat schrijven we in deze blog!

Histiocytoom, splinter of grasaar?

Niet alleen in het voorjaar maar ook in de zomer lees je om de haverklap de waarschuwingen op Facebook om op te letten met grasaren en je hond(en). Ook langs onze wandelroutes schieten deze vervelende kruipers van de een op andere dag ineens uit de grond. Aan de lijn probeer ik Jolie en Jaeda zoveel mogelijk erbij weg te houden. Als ze los lopen gaat dit natuurlijk niet en daarnaast staan er ook genoeg verdwaalde grasaren verstopt tussen hoog gras etc.

Grasaar

Even terug naar waarom ik de grasaar een vervelende kruiper (en dat is nog licht uitgedrukt) noem en terug naar vorige zomer. Ik ontdekte een serieuze bult op Jolie’s teen. Dezelfde teen waar zich als pup een Histiocytoom ontwikkeld had en toen operatief verwijderd moest worden. Ik wist het bijna zeker, dit was alweer een Histiocytoom! Omdat ik het verloop hiervan ken, wilde ik niet direct naar de dierenarts stappen om uit te proberen op welke antibiotica de tumor zou reageren. Ik begon diezelfde dag nog met het weken van Jolie’s poot in Biotex, dit poeder bestaat uit biologische enzymen die vuil afbreken. 1 eetlepel laten oplossen in een kommetje warm water; altijd handig om in huis te hebben! De volgende dag, na de tweede keer in een Biotex ‘badje’ gestaan te hebben, zag ik de zwelling minderen. Ook begon er een soort velletje los te hangen; ik dacht dat de tumor aan het krimpen was. Toen ik die avond na het derde badje zag dat er geen velletje los hing, maar een splinter, heb ik de pincet erbij gepakt om deze eruit te halen. Het was geen splinter en al helemaal geen Histiocytoom, maar ik trok een grasaar van zo’n 3 cm uit Jolie’s teen!

Het is voor mij een raadsel wanneer en hoe zo’n lang iets zich in haar teen heeft kunnen wurmen, vandaar de benaming vervelende kruiper.

Grasspriet!

Eerder deze week werd ik tijdens het wandelen opgeschrikt door een bloedneus bij Jaeda. Dit had ik nog nooit meegemaakt dus was best even eng! Ze had ook veel slijmvorming in haar keel en had moeite met ademhalen. We hebben even gerust en zijn toen rustig naar huis gelopen.

3 kwartier later zaten we bij de dierenarts en kwamen tot de conclusie dat we dit al eens eerder mee hebben gemaakt, alleen dan zonder bloedneus. In de afgelopen 2 jaar heeft er bij Jaeda al 3 keer een grasspriet tussen haar neus en keelholte gehangen, heel vervelend wat zo’n klein sprietje kan aanrichten. Het geeft namelijk een contstante irritatie wat een normale ademhaling bellemmerd. Ze wordt er moe van, speelt niet en wil alleen even maar buiten om te plassen en poepen.

Trek hem er dan zelf uit zou je misschien denken, maar zo makkelijk is het niet. Je komt er zelf niet aan en alleen een dierenarts met speciale apparatuur kan dit, onder narcose, doen. De vorige keren heeft het tussen de 3 en 6 dagen geduurd voordat de grasspriet zijn weg naar buiten vond, 2 keer via haar neus en 1 keer via haar keel.

Duimen jullie mee dat, dat deze keer weer gebeurd en er geen kijkoperatie nodig is? 🤞🏼

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Jolie & Jaeda

Jolie en Jaeda testen de Kong Biscuit Ball! Geef koekje! x

Jolie en Jaeda testen de Kong Biscuit Ball!

18 July Door: Jolie & Jaeda

Wij kregen de Kong Biscuit Ball en mochten deze testen. Lezen jullie mee?  Om te beginnen even wat praktische info. Wij kregen maat Large, geschikt voor honden tussen de ...

Lees het hele artikel
Jolie en Jaeda blikken terug op 2019! Geef koekje! x

Jolie en Jaeda blikken terug op 2019!

6 January Door: Jolie & Jaeda

Jolie en Jaeda blikken terug op 2019 en vertellen hun goede voornemens voor 2020! Wij startten afgelopen jaar vol spanning! Rond 2 januari zou ons mensen zusje ter wereld ...

Lees het hele artikel
Jolie en Jaeda vieren Dierendag! Geef koekje! x

Jolie en Jaeda vieren Dierendag!

4 October Door: Jolie & Jaeda

Ook dit jaar een Dierendag Plog! Nu Jolie en Jaeda de aandacht moeten delen met hun zusje, mogen ze zeker op Dierendag niet vergeten worden💗 We beginnen de ...

Lees het hele artikel
Onze wandelroutine Geef koekje! x

Onze wandelroutine

21 August Door: Jolie & Jaeda

Iedereen die ons volgt, weet dat wij van wandelen houden. Als je geen tuin hebt, zul je ook wel moeten. Vaak wandelen betekent niet dat je veel wandelt, dus ...

Lees het hele artikel