Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Wandelen bij de Posbank met je hond

11 February
x
Wat is dit?

Als je een hond hebt, is het simpel: er moeten elke dag meerdere wandelingen gemaakt worden. Voor de één voelt dit echt als een moetje en is het een nadeel van het hebben van een hond. De ander geniet juist enorm van deze dagelijkse wandelingetjes en is blij dat hij een stok achter de deur heeft.

Onder welke categorie jij jezelf ook schaart, het is altijd leuk om eens in een andere omgeving te wandelen dan gebruikelijk! Afgelopen weekend hebben wij een wandeling gemaakt bij de Posbank. Dit natuurgebied stond al een jaar op ons lijstje, maar het kwam er nooit van. Tot aan afgelopen weekend dus! In dit blog vertel ik je over onze ervaringen.

De Posbank

De Posbank is een heuvelachtig heidegebied vlakbij Arnhem. Eigenlijk heet dit gebied het Herikhuizerveld, maar in de volksmond wordt dit de Posbank genoemd, naar een monumentale bank in het gebied. Als je op Google Maps navigeert naar de Posbank rijd je via het dorpje Rheden naar het bezoekerscentrum van het gebied. Er is een grote parkeerplaats waar je je auto gratis kunt parkeren.

Bij het bezoekerscentrum starten diverse wandelingen. Verder vind je er een restaurant voor een lekker kopje koffie na de wandeling, een educatieve tuin, een VVV-punt, een speeltuintje en meer.

De heide van de Posbank wordt begraasd door een kudde schapen. Hierdoor blijft de heide groeien en bloeien. Je kunt ook even een kijkje nemen bij de schaapskooi.

Wandelroutes bij de Posbank

Je kunt diverse routes lopen bij de Posbank. Bij het bezoekerscentrum staan er drie aangegeven op een bord. Wij kozen één van deze routes. Maar je kunt ook van tevoren online een route opzoeken en die volgen! Dit is aan te raden als je met een kinderwagen of rolstoel gaat wandelen, want niet elke route is hier geschikt voor.

Wij liepen de zwarte route van ruim 5 km. Volgens het informatiebord is dit een pittige route met klimmen en dalen. Zodra we de route begonnen, waren we gelijk enthousiast. Want wow, wat een uitzicht!

We wisten dat het mooi zou zijn, maar dit hadden we niet verwacht! Daarnaast hadden we erg geluk met het weer zoals je ziet 😊.

De routes staan netjes aangegeven met paaltjes. De zwarte route loopt eerst door de heide, en na ongeveer 1,5 km (schat ik) gaat de route verder door het bos. Onderweg kwamen we oude huisjes tegen en aan de afdrukken in de grond te zien kun je ook koeien en paarden tegenkomen. Na het bos slingert de route weer terug de heide op en ben je alweer aan het einde van de route. We hebben echt genoten van alles wat we zagen en willen zeker nog eens terug om een van de andere routes te lopen!

Honden bij de Posbank

Natuurlijk waren we niet alleen, ook Poes en Deeks wandelden met ons mee. De wandeling begon goed: Poes was zo enthousiast dat ze haar lijn kapot trok. Niet zo handig, aangezien honden aangelijnd moeten zijn bij de Posbank. Gelukkig konden we de lijn weer aan elkaar knopen. Niet ideaal maar goed genoeg! (En gelijk een goede reden om op de terugweg een bezoekje aan Zoo&Zo te brengen 😊).

In het stukje bos mogen de honden ook lekker loslopen. We kwamen weinig andere mensen en honden tegen, maar dat ligt misschien ook aan het tijdstip waarop we liepen. Op de hekjes staat steeds netjes aangegeven of de honden aan de lijn moeten. De bezoekers die we tegenkwamen hielden zich hier ook netjes aan, wel zo fijn! Het wandelgebied is echt hondvriendelijk. Als ik een minpunt moet noemen, zou dat zijn dat er onderweg geen prullenbakken staan. Dus als jouw hond midden op het pad poept, loop je de rest van de route met een zakje in je hand.

Niet alleen wij, ook de honden hadden het reuze naar hun zin tijdens de wandeling!

Zoals gezegd, wij willen absoluut nog eens bij de Posbank wandelen! Ben jij hier al weleens geweest? Of heb je misschien andere tips voor een mooie wandeling? We horen het graag!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Poes de Hond

De leukste guilty dog video's Geef koekje! x

De leukste guilty dog video's

5 January Door: Poes de Hond

Januari is voor veel mensen een sombere maand. De feestdagen zijn voorbij, het geld en lekkere eten is op en buiten is het koud en guur. Tel daar dit ...

Lees het hele artikel
Dier op Papier: een portret van jouw huisdier Geef koekje! x

Dier op Papier: een portret van jouw huisdier

19 December Door: Poes de Hond

Een portret van jouw huisdier Jouw hond heeft een bijzonder plekje in je leven. Dat blije snoetje als je thuiskomt na een vermoeiende dag werken, het warme dierenlijfje aan ...

Lees het hele artikel
5x kerstcadeaus voor je hond Geef koekje! x

5x kerstcadeaus voor je hond

12 November Door: Poes de Hond

Het duurt natuurlijk nog even, maar wat mij betreft kan het niet snel genoeg komen: kerst! In deze nare tijden kunnen we allemaal wel wat gezelligheid en warmte gebruiken. ...

Lees het hele artikel
6x onze favoriete snuffelkleden Geef koekje! x

6x onze favoriete snuffelkleden

21 May Door: Poes de Hond

Zoals je misschien wel weet is Poes dol op snuffelen. Als we een wandeling maken loopt ze vaak met haar neus over de grond, op zoek naar alles wat ...

Lees het hele artikel