Zoeken
Generic filters
Exact matches only

6x onze favoriete snuffelkleden

21 May
x
Wat is dit?

Zoals je misschien wel weet is Poes dol op snuffelen. Als we een wandeling maken loopt ze vaak met haar neus over de grond, op zoek naar alles wat zo lekker ruikt. En zeker nu het gras zo lang is, zijn we haar best wel eens kwijt omdat ze achtergebleven is om een holletje uit te graven.

Niet alleen in de natuur maar ook binnen in huis snuffelt Poes graag. Maar dan in een snuffelmat of snuffelkleed. We schreven er al eerder over. Hier lees je bijvoorbeeld alles over de voordelen van snuffelen en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een snuffelkleed. Vandaag laten we je onze 6 favoriete snuffelkleden zien. Kijk je mee?

#1 Snuffelmat voor puppy’s

Favoriete snuffelmat nummer 1

Hoe schattig is deze pastelkleurige snuffelmat voor puppy’s? Ik smelt! Ideaal als cadeautje voor een nieuwe pup in je vrienden- of familiekring. Deze snuffelmat is van Beeztees en je shopt hem bij Medpets.nl voor €17,75 (22×22 cm).

#2 De slow feeder

Favoriete snuffelmat nummer 2

Deze snuffelmat is ideaal om als voerbak voor je hond te gebruiken. Je kunt de rand van de mat omhoog laten zodat het echt een soort bakje is. Eet jouw hond slecht of schrokt hij juist? Een snuffelmat geeft je hond plezier in het eten en zorgt ervoor dat hij niet kan schrokken. Ideaal! Deze slow feeder is uitgevouwen 48×48 cm. Door eenvoudig het touwtje aan te trekken vouw je de mat op tot een pakketje van 26×26 cm. Je koopt deze mat voor €26,95 bij Bol.com.

#3 Snuffelmat 2.0

Favoriete snuffelkleed nummer 3

Het snuffelkleed met fleece slierten kennen we inmiddels allemaal wel (niks mis mee hoor, hartstikke leuk!). Maar dit snuffelkleed gaat toch net een stapje verder. Naast de welbekende sliertjes zitten er op dit kleed ook andere vakjes, bakjes en flapjes. Poes heeft een kleed dat lijkt op deze en vindt het fantastisch! Zodra het kleed op de grond ligt, steekt ze haar snuit in de vakjes! Ook dit kleed koop je voor €29,99 bij Bol.com. Het snuffelkleed is 75x50cm.

#4 Snuffelmat 2.0 mét piep

Dit snuffelkleed lijkt een beetje op de vorige, maar heeft de vorm van een botje. Super leuk! En daarnaast zitten er piepjes in dit kleed verstopt! Dit zal (bijna) elke hond fantastisch vinden! Dit kleed kost €29,99 bij Bol.com.

#5 Een snuffeldoos

Voor als je hond helemaal uitgekleed is met de snuffelkleden en snuffelmatten is er de snuffeldoos! (of voor als je dat gewoon leuk vindt natuurlijk 😊). Deze snuffeldoos of snuffelbox ziet er vrolijk en interessant uit. Hij is ongeveer 30x30x30 cm en kost €79,90 bij Alsa-nature.nl.

#6 Hartjesmat

Deze hartjes snuffelmat is vast speciaal voor hele lieve hondjes! Ik vind deze snuffelmat origineel en leuk en ik denk dat de meeste honden ook wel enthousiast worden van de sliertjes en vakjes! Deze mat van 80×75 cm koop je ook bij Alsa-nature.nl, voor €74,90.

Dit zijn onze favoriete snuffelkleden en snuffelmatten! Heb jij zelf al een of meerdere snuffelmatten in huis? Welke is favoriet bij jouw hond? Laat het me weten, ik ben benieuwd!

PS. Lijkt het je leuk om zelf een snuffelmat te maken voor je hond? Dat is heel eenvoudig! Ik schreef er een uitgebreide blog over. Klik hier om te lezen hoe je zelf een snuffelmat maakt.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Poes de Hond

De leukste guilty dog video's Geef koekje! x

De leukste guilty dog video's

5 January Door: Poes de Hond

Januari is voor veel mensen een sombere maand. De feestdagen zijn voorbij, het geld en lekkere eten is op en buiten is het koud en guur. Tel daar dit ...

Lees het hele artikel
Dier op Papier: een portret van jouw huisdier Geef koekje! x

Dier op Papier: een portret van jouw huisdier

19 December Door: Poes de Hond

Een portret van jouw huisdier Jouw hond heeft een bijzonder plekje in je leven. Dat blije snoetje als je thuiskomt na een vermoeiende dag werken, het warme dierenlijfje aan ...

Lees het hele artikel
5x kerstcadeaus voor je hond Geef koekje! x

5x kerstcadeaus voor je hond

12 November Door: Poes de Hond

Het duurt natuurlijk nog even, maar wat mij betreft kan het niet snel genoeg komen: kerst! In deze nare tijden kunnen we allemaal wel wat gezelligheid en warmte gebruiken. ...

Lees het hele artikel
Snuffelkleden en snuffelmatten voor honden Geef koekje! x

Snuffelkleden en snuffelmatten voor honden

21 May Door: Poes de Hond

Weet je nog dat ik vorig jaar een snuffelmat voor Poes maakte? Nog steeds is deze mat favoriet. Waar Poes bijna niks geeft om tennisballen en er niks van ...

Lees het hele artikel