Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Review: Pure Meatsnax JointAid+ en Meatsnax Sprinkles

9 September
x
Wat is dit?

Bumper & Fender mochten de Pure Meatsnax JointAid+ en Sprinkles uitproberen van Meatsnax Benelux! Dingen uitproberen is altijd leuk, maar als het dan ook nog eens te maken heeft met eten… Tja, dan staan er hier twee te kwispelen! Laten we eens kijken wat de jongens ervan vonden.

Meatsnax review - the dog pen

Pure Meatsnax JointAid+

De Meatsnax JointAid+ zijn natuurlijke snacks gemaakt van Ierse bief en zalm, glucosamine, groenlipmossel, zeewier en diverse kruiden.
Glucosamine is een natuurlijke aminosuiker die de kraakbeenstofwisseling zou normaliseren, kraakbeen herstelt en (lichte) ontstekingsremmende eigenschappen zou bevatten. De kruiden die erin zitten zijn fenegriek, paardenbloem, brandnetel, yucca, rozemarijn, tijm, venkel, kurkuma en citrus-bioflavonoïden (anti-oxidanten). Zo op het eerste gezicht een erg gezonde snack dus!

Per dag is de maximale voedingshoeveelheid voor een grote hond 2 sticks, een medium hond 1 stick en een kleine hond 0.5 sticks.
Hoewel er de site niet bij staat wat er nou precies wordt verstaan onder een grote hond, mogen we er denk ik wel vanuit gaan dat de jongens onder de grote honden vallen. Het pakje gaat open. De geur die eruit komt is redelijk heftig, maar het ruikt wel lekker. Zelf heb ik een beetje moeite om hem te plaatsen.  In de verpakking zitten zeven snacks, deze zijn plusminus 20cm lang en 1cm dik. Ze zijn gemakkelijk te breken, handig om eventueel te gebruiken als trainers dus.

Meatsnax Joint Aid+ review - The Dog Pen

Laten we eens proeven!

Bumper mag als eerste proeven. Hij is gek op snackjes, maar wel altijd een beetje terughoudend.
Na de stick eerst even grondig te besnuffelen en eraan te likken, lijkt hij hem goed te keuren en knabbelt hij hem snel op!
De snacks zijn niet hard en hebben dus een groot hap, slik, weg-effect. Dat is op zich wel jammer. Als hij er een minuut op heeft geknabbeld is het veel.

Review meatsnax - The Dog Pen

Fender mag natuurlijk ook proeven! In eerste instantie gaat hij er fijn met de verpakking vandoor. Er stond al een Malamute klaar om hem uit te dagen en te spelen, maar meneertje heeft alleen maar aandacht voor zijn snackjes.

Meatsnax de verpakking is al interessant
Helemaal geobsedeerd door de verpakking, mag hij dan toch maar eens voorzichtig gaan proeven. In één woord: goedgekeurd! Maar ook bij Fender in één hap weg!

Meatsnax review test geslaagd - The Dog Pen

Het oordeel: De Meatsnax JointAid + snack is een heerlijk ruikende snack waar de jongens zeker aan zouden kunnen wennen. Wel is het jammer dat het een  hap, slik, weg-snack is. De jongens worden niet uitgedaagd om er even goed aan te knabbelen en de snack te onderzoeken. Zelf zou ik ze ook kopen, maar ik zou ze wel klein maken en gebruiken als trainers. Fender had opeens manieren én oren gekregen. Ik kreeg opeens tien pootjes achter elkaar, met andere woorden: SCHIET NOU OP! Kijk die bruine oogjes maar eens smeken.

review meatsnax - the dog Pen goedgekeurd

 

Pure Meatsnax Sprinkles

De Pure Meatsnax Sprinkles is een zakje met een soort poeder erin en een handig schepje. Als je de hoeveelheid van dit schepje aanhoudt, zou je ongeveer 150 schepjes uit een verpakking kunnen halen. Als ik kijk naar het formaat van het schepje vs. de hoeveelheid in het zakje zou het mij niet verbazen als je er zelfs meer uit kan halen. In vergelijking met de Joint Aid+ snacks staat er hier wel een duidelijke hoeveelheid ten opzichte van het gewicht op de verpakking.
Honden tot 10kg krijgen een half lepeltje, honden van 10 tot 25kg krijgen een lepeltje en honden boven de 25 kg krijgen twee lepels op een voerbak.
Hier krijgen de jongens drie keer per dag eten, dus dat zou inhouden zes lepeltjes per dag.

De ingrediënten van de Sprinkles zijn als volgt: groen, bruin en rood zeewier uit de Ierse wateren, Ierse bief, wilde cichorei (wegenwachter), mariadistel, gember, paardenbloem, fenegriek, orgegano, rozebottel, yucca (palmlelie), rozemarijn, tijm, venkel, kurkuma, meidoorn, zoethoutwortels en zwarte peper.  Net als bij de JointAid + snacks een aardig aanbod aan kruiden en planten. Het ruikt er ook heerlijk naar!

De sprinkles zijn bedoeld als een topping bovenop het normale eten van je hond. Het maakt hierbij niet uit of je hond een geperste of geëxtrudeerde brok eet of dat je rauw voert. De sprinkles zijn niet alleen bedoeld als gezonde topping, maar ook voor honden die niet makkelijk zijn met eten.
Let op: honden die een behandeling ondergaan voor een overactieve schildklier mogen deze sprinkles niet eten!

Meatsnax Sprinkles - The Dog Pen

Etenstijd!

Bumper is niet altijd even makkelijk met eten. Hij laat zijn eten graag liggen, speelt er wat mee en eet alleen wanneer hij er zin in heeft. Nu de teefjes weer loops zijn hier in de omgeving, wordt zijn eetgedrag er niet bepaald beter op.. Elke dag is het weer een gezeur om voldoende eten bij hem naar binnen te krijgen. Daarbij komt dat hij ook nog eens erg gevoelige darmen heeft en dus niet alle brokken kan verdragen. Het is overigens niet zo dat hij zijn eten niet lekker vindt, want wanneer hij de kans krijgt zou hij ook zo de voerton leeg eten.  We geven een geperste brok en rauw vlees, meestal 5 dagen brok en 2 dagen vlees.

Aangezien deze Sprinkles er ook voor zouden dienen om moeilijk etende honden te verleiden tot eten, zou het bijna perfect moeten zijn voor Bumper. Helaas klinkt het perfecter dan het is. Hij ruikt niet meer of minder aan zijn bak dan normaal, draait zich om en gaat weer in de badkamer liggen. De badkamer is zijn favoriete plek hier in huis met lekker koele tegels. Zoals elke dag wandel ik hem nog maar eens achterna om hem zijn bak te brengen, anders is de inhoud ervan namelijk voor je het weet in het buikje van Fender terechtgekomen. Met tegenzin eet hij uiteindelijk wel zijn bak leeg, maar helaas zijn de Sprinkles niet in staat om Bumper te verleiden.

Fender is qua eten echt het tegenovergestelde van Bumper, een verschil van dag en nacht. Deze jongen houdt van eten, en dat is nog zacht uitgedrukt. Alles van eten waar hij ook maar bij kan komen, dat zit heel erg snel in zijn buikje. Kleine steelbeer! Fender ruikt nog niet eens extra aan zijn bak vanwege de Sprinkles maar eet fijn zijn (anti-schrok)bakje leeg.

Meatsnax Sprinkles - The DOg Pen

Het oordeel: Hoe lekker ik de Sprinkles ook vind ruiken, kopen zou ik ze niet. De jongens lijken er totaal niet om te geven of de Sprinkles nu wel of niet over hun eten liggen. Een pluspunt is wel dat Bumper ze goed kan verdragen, ondanks zijn gevoelige darmen. Ik was namelijk bang dat hij eventueel weer aan de diarree zou raken, maar dat is gelukkig niet gebeurd.

Wellicht dat de dosering op de verpakking, 2 lepels bij 25kg+, niet geheel past bij een Newfoundlander en dat er misschien meer op zou moeten? Ik heb besloten dit niet zomaar uit te gaan proberen en me netjes aan de dosering te houden. We willen tenslotte geen zieke of misselijke hondjes. Dus het antwoord op deze vraag moet ik jullie helaas schuldig blijven.

Like what you’ve read? Bones up!

Bumper & Fender

Deze review is geschreven in samenwerking met Meatsnax Nederland. Natuurlijk objectief zoals altijd.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Novi

Riverwood Bite Box hondensnacks Geef koekje! x

Riverwood Bite Box hondensnacks

12 April Door: Bumper & Novi

De Riverwood Bite Box is een doos vol met verschillende natuurlijke hondensnacks. Vaak sta ik urenlang te kiezen in een winkel of verschillende websites af te struinen naar de ...

Lees het hele artikel
De beste grote broer Geef koekje! x

De beste grote broer

11 March Door: Bumper & Novi

Novi was een lichtpuntje in een hele donkere tijd voor ons gezin, met zowel mij als Bumper ging het niet goed na het overlijden van Fender. Bumper was niet ...

Lees het hele artikel
Oh, wat een jaar! Geef koekje! x

Oh, wat een jaar!

30 December Door: Bumper & Novi

Ik denk dat ik het netjes uitdruk als ik zeg dat 2021 een bewogen jaar was voor iedereen, zo ook voor ons. Nu 2021 bijna is afgelopen wil ik ...

Lees het hele artikel
Wij zijn gestart met canicross! Geef koekje! x

Wij zijn gestart met canicross!

24 December Door: Bumper & Novi

Wij zijn begonnen met canicross. In de maanden april tot en met oktober zijn we actief bezig met waterwerken. Hiervoor trainen we twee keer per maand op de Betuwe. ...

Lees het hele artikel