Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Review: ChuckIt! Erratic ball XXL

22 August
x
Wat is dit?

ChuckIt! Erratic ball extra extra large

In ons welkoms pakket zat de Erratic bal XXL van ChuckIt! Zodra ik deze zag was ikzelf direct al enthousiast, ik heb al een aantal dummy’s en balletjes van ChuckIt! en deze slaan eigenlijk altijd goed aan. De Erratic bal was voor mij nieuw, maar door zijn formaat zeker wenselijk. Eindelijk een lekker grote bal voor de jongens.

Nu hopen dat hij ook nog even blijft leven..

De eerste indruk

De ChuckIt! Erratic bal heeft een ietwat lomp uiterlijk, hij valt ook totaal niet samen met het andere assortiment van ChuckIt! wat normaliter de oranje blauwe kleuren heeft. Deze bal is van een soort hard groen rubber wat ongeveer 1cm dik is. Er zitten twee gaten in waar je eventueel lekkers in zou kunnen doen. En is vooral nogal hoekig. Hierdoor zou hij goed kunnen stuiteren. Tevens past hij qua formaat prima in mijn hand.

Ik ben benieuwd!

Bumper en zijn ballen

Bumper is he-le-maal gek van ballen, het is en blijft ongelooflijk maar voor een bal laat hij veel liggen. Net ongeveer zoiets als Fender heeft met eten zullen we maar zeggen. Dus vandaar dat Bumper de ChuckIt! Erratic bal als eerste mag proberen.

Het moment van de waarheid

Ondertussen dat ik het karton eraf ben aan het halen staat Bumper al naast mij te stuiteren en te kwispelen. Hij weet precies hoe laat het is.

Zodra ik hem weggooi vliegt hij er al achteraan, de bal stuitert op de grond en vliegt echt alle kanten op. Het hoekige design doet echt perfect zijn werk. Bumper stuitert er lekker achteraan en vliegt door de woonkamer heen. Hij haalt hem netjes op en knaagt er eens goed aan, als ik hem afpak kan ik eigenlijk geen sporen van gebruik zien. Hij ziet er nog top uit! Dit verbaast mij wel want meestal is het hap en kapot.

Test, test en nog eens test

Laten we het nog eens even een paar dagen aankijken, want als we dan iets uitproberen doen we het ook direct goed.

We zijn nog even naar het veld toe gegaan, het stuiter effect is op een zachtere ondergrond wel beduidend minder. Waar hij in huis alle kanten op vliegt, blijft hij buiten na een a twee keer stuiteren liggen. Daarbij heb ik nog wat lekkers in de gaten geduwd, maar doordat deze recht boven elkaar zitten valt al het snoepgoed er direct uit. Of de gaten dan daad werkelijk een functie hebben? Ik heb geen idee, op internet kan ik er weinig over vinden dus ik vermoed dat het design is. Een pluspunt is wel dat hij echt super makkelijk schoon te maken is, even afspoelen, afdrogen en hij is weer schoon.

Het eindoordeel

Deze ChuckIt! Erratic bal XXL krijgt hier zeker weten een dikke 10! Hij doet absoluut niet onder voor ander stevig speelgoed en kan goed tegen een stootje of een zware kauwer zoals Bumper. Mijn enige puntje is dat zijn lompe uiterlijk mij niet direct aansprak, al dacht Bumper daar duidelijk anders over. Daarbij maakt de groene kleur het niet erg makkelijk om hem terug te vinden als je ermee speelt in het gras.

Hebben jullie ook een ChuckIt! Erratic bal? Dan zijn wij benieuwd wat jullie ervan vonden. We zouden het ontzettend leuk vinden als je jouw mening wil toevoegen in een reactie op ons blog!

 

Like what you’ve read? Bones up! ????

???? Bumper & Fender.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Novi

Riverwood Bite Box hondensnacks Geef koekje! x

Riverwood Bite Box hondensnacks

12 April Door: Bumper & Novi

De Riverwood Bite Box is een doos vol met verschillende natuurlijke hondensnacks. Vaak sta ik urenlang te kiezen in een winkel of verschillende websites af te struinen naar de ...

Lees het hele artikel
De beste grote broer Geef koekje! x

De beste grote broer

11 March Door: Bumper & Novi

Novi was een lichtpuntje in een hele donkere tijd voor ons gezin, met zowel mij als Bumper ging het niet goed na het overlijden van Fender. Bumper was niet ...

Lees het hele artikel
Oh, wat een jaar! Geef koekje! x

Oh, wat een jaar!

30 December Door: Bumper & Novi

Ik denk dat ik het netjes uitdruk als ik zeg dat 2021 een bewogen jaar was voor iedereen, zo ook voor ons. Nu 2021 bijna is afgelopen wil ik ...

Lees het hele artikel
Wij zijn gestart met canicross! Geef koekje! x

Wij zijn gestart met canicross!

24 December Door: Bumper & Novi

Wij zijn begonnen met canicross. In de maanden april tot en met oktober zijn we actief bezig met waterwerken. Hiervoor trainen we twee keer per maand op de Betuwe. ...

Lees het hele artikel