Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Review! Braaaf

27 June
x
Wat is dit?

Via The Dog Pen kreeg Sennah een pakket met snacks van Braaaf opgestuurd om uit te proberen! Wat Sennah van de snacks vind lees je in deze review.

Braaaf

Braaaf was een onbekend merk voor mij. Ik had nog niet eerder van dit merk gehoord. Nadat wij het pakket met snacks hadden ontvangen heb ik eerst eens een kijkje genomen op de website. Braaaf staat voor smakelijke en verantwoorde kauwsnacks. Maar naast kauwsnacks heeft Braaaf ook Dog Food sauce om het voer van je hond nog smakelijker te maken en zalmolie en schapenvet bonbons voor een glanzende vacht.

Naast dat op de website natuurlijk de artikelen staan die Braaaf in het assortiment heeft stonden er ook leuke weetjes op de site. Zo ben ik te weten gekomen dat een goede kluif er voor zorgt dat een hond minder uit zijn bek stinkt en dat een hond die regelmatig kauwt minder kans heeft op overgewicht. Goede redenen om Sennah eens wat vaker te laten kluiven!

Braaaf product review

Kauwsnacks

Braaaf heeft verschillende kauwsnacks. Deze snacks zijn verdeeld in verschillende categorieën Vis, Buffelhuid en Slacht. Elke categorie bevat meerdere snacks.

Vis:
De vissnacks zijn goed voor honden met gevoelige darmen. Ook heeft Braaaf het eerste kauwkluif van 100% vis. Deze is ook geschikt voor honden met een allergie.

Buffelhuid:
Naast de visproducten heeft Braaaf ook meerdere snacks met als basis buffelhuid zoals geperste staven of buffelhuid met eend.

Slacht:
Zoals de naam van deze categorie al doet vermoeden zijn dit slachtproducten. Runderbotten, bullenpezen en varkensoren zijn voorbeelden van snacks die onder deze categorie vallen.

Sennahs pakket

In het pakket van Sennah zitten 3 snacks uit de Seafood lijn en 4 snacks van buffelhuid.

Braaaf pakket

Braaaf Sea Food hondensnacks

Van de Sea food lijn kregen wij de Zalm strips, Zalm flakes en de geperste zalmhuid. Sennah krijgt eigenlijk niet zo vaak vis. Des te leuker om eens te kijk wat Sennah daar van zou vinden. De geperste zalmhuid (het ‘bot’) gebruikt Sennah eerst als speelgoed. Hij loopt er mee rond, gooit het in de lucht en rolt er over heen. Hij kan er heel druk mee zijn nog voor hij er ook maar een stukje van heeft gegeten. Heel leuk om te zien! Speel en snack plezier in één!

De zalm strips daarin tegen, daar zet Sennah zo zijn tanden in! Als Sennah deze krijgt gunt hij zichzelf net de tijd om er mee naar zijn plaats te lopen om daar lekker te gaan liggen knabbelen. Maar het liefst eet hij deze gewoon direct op zodat hij er gelijk nog één kan bietsen.

De zalm flakes zijn mooie kleine zachte stukjes om mee te nemen! Hap, slik, weg snackjes. Wat dus perfect is voor een wandeling of training, waar je wel wil belonen maar niet minuten wil wachten totdat je hond is uitgegeten. Deze gaan we zeker afwisselen met onze andere trainingsbeloning!

Braaaf vissnacks

Braaaf buffelhuid snacks

Van de Buffelhuid snacks kregen wij de geperste staaf 15mm, Twister vlecht klein, Roll sticks met eend en geperst been met kip. Als eerst gaf ik Sennah een roll stick met eend. Een fijne snack voor tussendoor. Hier gaat Sennah rustig mee liggen en er lekker op kluiven.

Met de Twister vlecht, het geperste been en het geperste staaf gaat Sennah, net zoals met de geperste zalm, eerst spelen voordat hij er op gaat kluiven. Hij loopt er mee door het huis met een hele trotse houding. Het is echt zijn buit. Hij rent er mee, kluift er op, gooit het in de lucht. Het kan zo een avond vullend programma zijn voor Sennah 😊 En heel vermakelijk voor ons!

Omdat Sennah zo druk kan zijn met de kluiven werkt het ook goed als afleiding! Sennah is bang voor vuurwerk, maar ook onweer. Toen er laatst een onweersbui overtrok hebben we Sennah een geperst been met kip gegeven. Hiermee ging hij liggen op zijn kleed en begon de stukjes kip van de buffelhuid te knabbelen. Ondertussen was het buiten aan het rommelen en in plaats van angstig om zich heen te kijken, gaf Sennah nu, naast het alert luisteren, geen reactie! Hij was dus zo druk met zijn snack dat hij mindere heftig op het onweer reageerde.

Braaaf hondensnacks ervaringen

Enthousiast

Sennah kan de snacks van Braaaf wel waarderen! Hij kan er heerlijk op kluiven, speelt er mee en kan heel trots rond lopen met zijn kluif in zijn bek. Als hij de verpakking hoort is hij direct alert. Je ziet in zijn houding veranderen. Krijg ik wat?! Dat is altijd een goed teken, dan valt het bij Sennah in de smaak.

Ik zelf ben ook erg enthousiast. De snacks zitten in een fijne verpakking, zijn makkelijk te openen en sommige zijn hersluitbaar (zalm strips en zalm flakes). Wat ook erg prettig is is dat je de geuren van de kluif niet door de verpakking heen ruikt! Ze zijn heel goed afgesloten en zo komt de geur je niet tegemoet als je de kast opent waar de snacks in liggen. Enkel als de verpakking open is ruik je de geur van de kluif, maar dit is natuurlijk te begrijpen!

Braaaf winactie

Wat ik erg fijn vind is dat Sennah zo druk kan zijn met de kluiven. Als hij wat energie overheeft aan het eind van de dag en ik geef hem een kluif kan hij zich daar helemaal op storten! Het is voor ons ook leuk om te zien dat Sennah er zo lekker druk mee kan zijn. Gooien, rennen soms weet Sennah van gekkigheid niet meer wat die moet doen!

Ik ben zeer tevreden over de snacks die wij van Braaaf hebben ontvangen. Ben jij nou ook nieuwsgierig geworden naar de snacks en wil je ze zelf ook eens proberen? Doe dan mee aan de winactie!

Winactie

De winnaars zijn inmiddels bekend gemaakt!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Sennah

Hersenwerken met je hond Geef koekje! x

Hersenwerken met je hond

8 April Door: Sennah

Hersenwerken met je hond. Sennah doet aan Hersenwerken. Een leuk en uitdagende manier van werken met je hond. Maar wat is dat nou eigenlijk, Hersenwerk voor honden? En hoe ...

Lees het hele artikel
Van houten puzzels naar Hersenwerken Geef koekje! x

Van houten puzzels naar Hersenwerken

1 March Door: Sennah

Sennah is De Blije Braverd als het gaat om de manier van Hersenwerken. Maar waren wij wel echt aan het Hersenwerken? Wat is Hersenwerken? En wat is een Blije ...

Lees het hele artikel
Djairo had een levershunt Geef koekje! x

Djairo had een levershunt

21 December Door: Sennah

Dit keer geen blog over Sennah maar over onze vorige hond Djairo. Een hondje met een speciaal plekje in mijn hart. Djairo heeft op jonge leeftijd en in een ...

Lees het hele artikel
Vuurwerk, het is weer zover Geef koekje! x

Vuurwerk, het is weer zover

25 November Door: Sennah

Hoe is het dit jaar met Sennah en zijn vuurwerk angst? Tijdens de jaarwisseling van 2018 -2019 bleek Sennah heel angstig. Met wat hulpmiddelen kwamen we de maanden door. ...

Lees het hele artikel