Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Reizen met de hond

29 september
x
Wat is dit?

Reizen jullie ook wel eens met de trein? Met de auto? Met de bus? Vinden jullie reizen leuk?

Ik vind reizen dus echt geweldig! Tijdens het reizen krijg je zoveel aandacht van iedereen.

Hond mee op reis openbaar vervoer

In de trein

Soms vinden mensen mij ook een beetje eng, want ik ben een grote jongen met een zwart masker. Maar gelukkig vindt de meerderheid mij wel leuk. Wat ook fijn is, is dat de trein tijdens het rijden rustig heen en weer schommelt. Daardoor kan ik zo lekker slapen. Ik slaap dan ook zo diep, dat mijn bazen me gewoon opzij kunnen schuiven, zonder dat ik daar wakker van word. Dat vinden veel reizigers wel grappig om te zien. Nadat ik wakker ben geworden moet ik bij iedereen om mij heen even aandacht vragen. Dat is zo leuk. De mensen praten dan altijd over mij met mijn bazen. Ik. Heb geen idee wat ze dan zeggen. Maar meestal klinkt het als leuke gesprekken over mij.

Even uitproberen

Toen mijn bazen me net hadden geadopteerd, wilden ze al snel met mij in de trein. Mijn bazin vond dat heel spannend zei ze. Mijn bazen hadden namelijk geen idee of ik dat wel leuk zou vinden. Kon ik wel goed de trein in klimmen? Zou ik niet in paniek raken? Mijn bazen hadden zoveel vragen. Maar ze hadden al snel antwoord. Mijn bazin en ik gingen voor het eerst met de trein. Ik was zo enthousiast! Jeej, we gaan wat leuks doen! Eerst even een hondenkaartje kopen en inchecken. Het was zo ver, de trein in stappen. Niks aan de hand… Ik liep zo naar binnen. Mijn bazin was zo trots. Even een geschikt plekje zoeken waar ik gestrekt op de grond kon liggen.

Beer slapend in de trein

Laten wennen

Sommige honden vinden die richel tussen het perron en de trein een beetje spannend om overheen te stappen. Als je daartussen komt te zitten kan het best pijn doen. Om daar zonder angst overheen te stappen, moet je baas zelf rustig blijven. Als de baas geen angst voelt, hoeven wij ook geen angst te voelen! Als je niet durft, is het fijn als je baas je lief aanmoedigt. De baas kan wat snacks mee nemen om je te lokken en belonen. Als je echt niet durft is het fijn als je baas je een duwtje in de rug geeft, of even over die enge richel tilt. Het is belangrijk dat je baas (wanneer je in de trein bent) gelijk beloont! Op de manier die voor jou en baas je werkt natuurlijk. Bijvoorbeeld snacks en/of aandacht. Daardoor onthoud je de positieve ervaring van het in de trein stappen. Als jij en je baas genoeg tijd hebben (en de trein natuurlijk) kunnen jullie een paar keer proberen in en uit te stappen. Dan wen je eraan en zal je zien dat die richel helemaal niet eng is.

Mijn bazen hebben mij geadopteerde, dus ze hadden geen idee hoe ik op deze situatie zou reageren. Maar mijn vorige baas heeft mij aan heel veel verschillende situaties laten wennen. Daardoor ben ik dit gewend en is het alleen maar leuker om dit soort uitstapjes te doen.

 

Een poot van Beer!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Beer de Akita

Yiska Geef koekje! x

Yiska

18 maart Door: Beer de Akita

Hallo maatjes, We zijn weer een week verder, en Yiska valt best mee. Ze heeft nu door dat ik vaak gewoon lekker wil slapen. Soms wil zij doorspelen, maar ...

Lees het hele artikel
Ik heb een zusje Geef koekje! x

Ik heb een zusje

8 maart Door: Beer de Akita

Hallo maatjes! Ik ben terug van weggeweest. Mijn bazin had het zo gruwelijk druk de laatste tijd. Dat had zo zijn redenen. Één daarvan was haar proefwerkweek. Vervolgens kwam ...

Lees het hele artikel
Sneeuwpoten Geef koekje! x

Sneeuwpoten

24 januari Door: Beer de Akita

Hallo maatjes. Eindelijk, sneeuw in Nederland! Zoals jullie bazen vast weten moet er extra aan onze pootjes (in mijn geval POTEN) worden gedacht deze dagen. Want sneeuw is ontzettend ...

Lees het hele artikel
Op vakantie! Geef koekje! x

Op vakantie!

5 januari Door: Beer de Akita

Hallo maatjes! Allereerst: Gelukkig Nieuwjaar! Mijn bazen hebben mij het mooiste cadeau ooit gegeven. Een vakantie naar de sneeuw! Om precies te zijn, naar Adelboden, en dat ligt in ...

Lees het hele artikel