Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Rebel of Tukkel?

5 May
x
Wat is dit?

Woof

Ik vind het heerlijk om te spelen, te rennen, te zwemmen maar slapen is toch wel mijn meest favoriete bezigheid. Ik kan dit ook erg goed. Soms noemt mijn vrouwtje mij ook Tukkel, omdat ik zo lekker kan tukkelen 🙂

Ochtendritueel

Meestal hoor ik mijn baasjes al als ze wakker zijn, wij wonen in een oud huis uit 1873 en dit is best wel gehorig. Als ze de trap af komen ga ik op zoek naar Guus, Muis of mijn knuffelbotje en ga voor de deur zitten om ze toe te zingen en mijn knuffel te geven; tenminste…. als ze op een schappelijke tijd beneden komen, en dan bedoel ik dus niet vóór 7.30 uur want dat vind ik dus echt veel te vroeg.

Slaapplek

Als mijn baasjes vroeg zijn, blijf ik lekker liggen. Ik vertik het om eruit te komen en mijn baasjes te begroeten, ik lig veel te lekker. Ik heb 1 slaapplek en 1 chillplek in huis, (bij opa & oma in het onderhuis en de tuin ook maar dat tel ik even niet mee).

Mijn slaapplek (plaats) is groot, ik heb een mand van 100cmx120 cm met een groot orthopedisch kussen van Petlando erin. Hier hebben mijn baasjes voor gekozen zodat ik lekker languit kan liggen als ik daar zin in heb. Ik slaap in de eetkamer waar vroeger mijn bench ook stond. Dit is een rustig plekje in huis waar ik mezelf altijd kan terugtrekken. Ik heb wel eens geprobeerd om mijn ‘plaats’ naar de andere kamer te verhuizen als verrassing voor mijn baasjes. Dit is helaas niet helemaal goed gegaan, er stonden stoelen en bloemen in de weg…Vrouwtje vond de verrassing niet zo leuk toen ze thuiskwam en o.a. een gescheurde kussenhoes zag…

Chillplek

Naast mijn slaapplek heb ik ook een chillplek (mand). Deze ligt in de woonkamer en meestal ga ik hier in liggen als ik overdag lekker wil slapen. Deze mand is minder groot, hier kan ik mezelf lekker in oprollen, al lig ik daar meestal op de gekste manieren in. Sinds kort heb ik ook nog een heel lekker kleedje waar ik ‘s avonds vaak op ga liggen bij mijn baasjes in de buurt & ik heb zelfs een keertje tegen het baasje aan geslapen op de bank. Hij lag toen te slapen en ik ben er stiekem tegen aan gekropen 🙂

Slaapie slaapie

Mijn baasjes zijn eens gaan opzoeken hoeveel een hond gemiddeld slaapt, dit is dus best veel.

  • Een pup slaapt 18-20 uur per etmaal
  • Een volwassen hond 12-14 uur per etmaal
  • Een senior hond 14-16 uur per etmaal.

Ik droom ook in mijn slaap, en ik heb net als mensen, verschillende fasen van slaap. Zo heb ik een diepere slaap (SWS) en een rapid eye movement (REM) slaap.

Soms trek ik met mijn pootjes (wat soms op graven of hardlopen lijkt) tril ik of maak ik geluid tijdens mijn slaap. Dan ben ik aan het dromen. Ik ben dan alle gebeurtenissen van de dag aan het verwerken. Net als bij mensen mag je mij niet abrupt wakker maken, het kan zomaar zijn dat ik niet weet waar ik ben en kan instinctief reageren.

Ik vind het heerlijk om buiten te spelen en hele dagen in de tuin te ravotten, meestal vergeet ik dan mijn middagdutje. Dat haal ik in de avond wel weer in en blijf ik de volgende ochtend een uurtje langer liggen. Mijn baasjes merken dat ik na een drukke dag meer droom dan na een rustige dag.

Droom jij ook wel eens? Vragen jouw baasjes dan ook aan je waar je over gedroomd hebt?

Woof

Lady Rebel

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lady Rebel

Dog Influencer Geef koekje! x

Dog Influencer

21 March Door: Lady Rebel

Een dog influencer? Wat is dat? Ik ga het je in deze blog vertellen. Anderhalf jaar geleden heeft mijn vrouwtje mijn eigen Instagram account aangemaakt: @ladyrebelsmit  Instagram account hond ...

Lees het hele artikel
Rebel van de klas Geef koekje! x

Rebel van de klas

10 May Door: Lady Rebel

Woef, Toen ik een kleine pup was van 10 weken ben ik voor het eerst naar school gegaan. Omdat ik een Golden Retriever ben, dachten mijn mensen dat een ...

Lees het hele artikel
Date met Guus Geef koekje! x

Date met Guus

30 December Door: Lady Rebel

Woof Op zondag 10 november ben ik met mijn vriendje Guus gaan spelen op het hondenstrand in Noordwijk aan Zee. We moesten even naar een parkeerplek zoeken (het was ...

Lees het hele artikel
Lachende Lady Rebel Geef koekje! x

Lachende Lady Rebel

7 September Door: Lady Rebel

Woof Mensen en honden zijn al heel lang met elkaar verbonden, er is aangetoond dat dit al langer is dan 5000 jaar. Door de jaren heen is de mens ...

Lees het hele artikel