Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Puppy uitzet voor kleine rassen

17 januari
x
Wat is dit?

Toen we wisten dat Tommy bij ons zou komen wonen, moesten we natuurlijk spullen voor hem aanschaffen. Maar wat hadden we allemaal nodig? En waarom kozen we voor deze producten? Je leest het hieronder.Tommy in zijn Karlie Flamingo Dreambay Hondenmand

Een fijne mand

Op internet lees je vaak dat een pup de zogenaamde donutmand erg fijn vindt omdat het op het nest lijkt. We kochten deze mand voor Tommy, maar hij speelde er alleen maar mee en trok ‘m de hele kamer door. Ook kon deze mand niet in de was, wat toch wel erg fijn is als je pup nog niet zindelijk is. Daarom kozen we onderstaande mand. Deze kan in de wasmachine en Tommy vindt het fijn om zijn koppie op de rand te leggen:

Tommy in de bench

Bench

Ook een bench kon niet ontbreken. De meningen zijn hierover verdeeld, maar Tommy vindt echt zijn rust in de bench. We hebben hem ’s nachts wel eens buiten de bench laten slapen, maar dan wordt hij onrustig en gaat hij blaffen. Een vetbed in de bench wordt vaak geadviseerd, maar na één keer wassen was die erg pluizig en als Tommy er per ongeluk op plaste was het enorm nat, dus deze hebben we maar één dag gebruikt. In plaats daarvan ligt Tommy in de bench op een fleecemat en een opgevouwen fleecekleed waar hij zijn koppie op kan leggen, lekker zacht en hij slaapt hier heerlijk op. Wij hebben de bench van 76 cm, zodat hij zich ook goed kan bewegen in de bench.

Puppypads

Puppypads hebben we eigenlijk alleen ’s nachts in de bench gebruikt omdat Tommy het meer als speelgoed zag dan als plasmat. Maar voor ’s nachts waren ze de eerste paar weken onmisbaar.

Eet- en drinkbak

Daar zijn heel veel verschillende keuzes in. Wil je rvs, keramiek of plastic? Wij zijn gegaan voor rvs omdat dat makkelijk schoon te maken is en dus erg hygiënisch. Ook zijn het sterke bakken die lang meegaan.

Halsband en lijn

En dan de keuze tussen een halsband en een tuigje. De eerste weken hebben we een halsband gebruikt, Tommy ging toch alleen maar naar buiten om te plassen en te poepen. Spelen deed hij tot hij 12 weken oud was binnen, omdat hij nog niet alle vaccinaties had gehad. Bij de halsband gebruikten we de eerste weken een lijn van 1 meter, maar ik zou 1.30 meter aanraden, dan heeft je pup iets meer speling.

Tommy en zijn Kong Squeakair Ball

Speelgoed

Niet onbelangrijk: speelgoed! Er is heel veel keuze dus zorg voor afwisselend speelgoed. Balletjes zijn leuk om achteraan te rennen (wel voorzichtig, een pup mag niet overbelast worden omdat hij in de groei is), knuffels om mee te slepen door de kamer en kauwspeeltjes omdat pups last hebben van de tandjes. Dit waren Tommy’s favorieten als pup:

Tommy en zijn D&D Corduroy emmy nijlpaard knuffel

Beloningssnoepjes

Beloningssnoepjes zijn heel belangrijk om je pup te kunnen trainen. Veel snoepjes mogen pups nog niet hebben, zijn nog te hard of zijn ongezond. Daarom kreeg Tommy de beloningssnoepjes van It’s My Dog. Deze vond en vindt hij nog steeds erg lekker en hij doet er erg zijn best voor.

Gebitsverzorging

Gelijk aan laten wennen: tandenpoetsen. Je hebt verschillende borstels, vingerborstels of een gewone tandenborstel, bij Tommy blijft het een uitdaging, maar met de gewone tandenborstel gaat het het beste. Gebruik altijd een speciale tandpasta voor honden.

Tommy in zijn 4PETS CAREE BOX COOL GREY

Veilig in de auto

En dan de duurste, maar ook zeker één van de beste aankopen die we voor Tommy gedaan hebben: de autobench. De meeste gordels en mandjes voor honden in auto’s zijn niet veilig. Ik heb crashtesten op YouTube gezien waar ik behoorlijk van geschrokken ben. Omdat wij een Sedan hebben kan er geen bench in de achterbak van de auto dus we moesten op zoek naar een andere oplossing. En die hebben we gevonden. De autobench van 4Pets komt goed door de crashtest en Tommy kan er ook niet zelf uit springen. Verder is het voor hem fijn dat hij niet vast zit aan een gordeltje. Hij voelt zich ook echt veilig in de bench en is door het dolle heen als hij merkt dat we met de auto weggaan. Echt een aanrader dus: 4Pets Caree box

Verder is het handig om voldoende keukenrollen in huis te hebben voor als je pup in huis plast en poepzakjes voor buiten. Maar wat je pup het meeste nodig heeft is natuurlijk voldoende liefde, aandacht en structuur. Geniet!

Wanneer je via 1 van de links in deze blog iets koopt, ontvangen wij een klein percentage van jouw aankoop. Zo help jij ons hondenbloggersplatform online te houden en jij betaalt natuurlijk niets extra’s.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Tommy

Na 10 maanden zindelijk! Geef koekje! x

Na 10 maanden zindelijk!

13 februari Door: Tommy

10 maanden heeft het geduurd voordat Tommy volledig zindelijk was. Is dat lang? Ja, dat denk ik wel, maar sommige honden hebben nou eenmaal wat meer tijd nodig. Voorbereiding ...

Lees het hele artikel
De zoektocht naar het juiste voer Geef koekje! x

De zoektocht naar het juiste voer

18 december Door: Tommy

Eten is vanaf dag 1 een uitdaging bij Tommy. De eerste dag dat hij bij ons was at hij niets. Logisch natuurlijk, weg bij z’n moeder en broertjes en ...

Lees het hele artikel
Tommy socialiseren Geef koekje! x

Tommy socialiseren

22 november Door: Tommy

Één van de belangrijkste dingen om gelijk met je pup te doen is socialiseren. Met andere honden spelen kan je het beste laten doen na de derde vaccinatie om ...

Lees het hele artikel
Signalen herkennen Geef koekje! x

Signalen herkennen

29 oktober Door: Tommy

Een goede vriendin van me zei dat ze pups heel leuk vindt, maar blij is dat haar honden nu volwassen zijn. Nu de puppytijd van Tommy voorbij is, snap ...

Lees het hele artikel