Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Plint gaat bloggen!

30 July
x
Wat is dit?

Althans, Plint gaat niet zelf bloggen natuurlijk.
Dat doe ik, haar baasje, Lonneke. Ze mag dan wel een slimme teckel wezen, maar van computers snapt ze bar weinig.

Ik vind het onwijs leuk dat ik je vanaf nu mag gaan voorzien van leesvoer over mijn gekke, ondeugende teckel en de avonturen die we meemaken met z’n allen. Ook zal ik producten gaan reviewen en proberen over zo veel mogelijk uiteenlopende onderwerpen te schrijven. Tips over onderwerpen waarover je graag wilt lezen of vragen over teckels? Laat ze achter in de comments!

Maar. Voordat we beginnen met de ‘serious business’ zal ik Plint eerst eens aan je voorstellen.

WIE IS PLINT?

Plint is een black & tan dwergteckelteefje, geboren op 11 maart 2018. Op het moment is ze dus 4,5 maand oud. Nadat onze vorige teckel in september 2017 overleed, wilden we toch wel weer heel graag een nieuw hondje en daarom kwam daar op 7 mei deze dondersteen bij ons in huis. Nu wonen we – mijn vriend Dennis, zijn twee kinderen, Plint en ikzelf – dus met zijn vijven in ons fijne huis in Krommenie.

WAAROM PLINT?!

Tsja, wie noemt z’n hond in vredesnaam Plint?
Via welke omweg we er precies op kwamen weet ik niet eens meer. Er zijn namelijk wel 381 namen de revue gepasseerd denk ik. Maar één ding was zeker; we wilden geen standaard hondennaam. Daarbij bleek het enorm moeilijk om een toffe, stoere naam voor een teefje te verzinnen. Uiteindelijk, na de zoveelste brainstormsessie, werd het dan toch echt Plint. Lang, smal en laag bij de grond. Duidelijk toch?

PLINT IN EEN NOTENDOP

Plint heeft ons de eerste 4 weken flink wakker gehouden ’s nachts kan ik je zeggen. Nu ben ik zelf geen moeder, maar ik gok dat ik ondertussen een heel klein beetje weet hoe een kersverse moeder zich voelt! Man, man man. Stonden we daar weer, nacht in, nacht uit, in onze ochtendjas, buiten op het grasveldje om 3 uur ’s nachts. Na een maand hingen de wallen zowat op m’n knieën en werd ik bijna labiel van het slaaptekort, maar ineens…van de een op de andere dag sliep mevrouwtje door totdat één van ons rond een uurtje of half 8 ’s ochtends beneden kwam. DE EUFORIE!

Anyway, ondertussen is ze al weer bijna 3 maanden bij ons. Ze is ontzettend lief, superondeugend, en sinds ze haar tandjes aan het wisselen is, kauwt ze de ganse dag op alles wat ze kan vinden. Uiteraard zorgen we ervoor dat ze ons interieur met rust laat.
Plint is gek op knuffelen, snuffelen, slapen, chillen in je broek tijdens je wc-bezoek, gedroogde runderoren, spelen en eten OP je voeten, en trekspelletjes. Verder houdt ze, zoals het een echte teckel betaamt, niet enorm van water en is ze een supersloper. Het welkomstcadeautje dat ze van The Dog Pen kreeg was dan ook binnen 1 dag verwoest (daarover meer in de volgende blog).

Tot nu toe leren we haar alles zelf met behulp van youtube* en dat gaat heel goed, maar we gaan na de zomervakantie wel een basiscursus doen om nog wat puntjes op de i te krijgen. Teckels hebben namelijk het label ‘eigenwijs’ met koeienletters op hun voorhoofd staan, dus hier en daar valt nog wel wat te halen!

Wil je tussen de blogs door weten hoe het Plint vergaat? Volg haar dan op instagram > @plintstagram

Tot gauw!
Lonneke

* Zoek op youtube eens op Zak George of klik op de LINKDeze Amerikaan maakt echt te gekke en superhandige filmpjes over alles wat met je hond te maken heeft. Tips, trucs, omgaan met gedragsproblemen; alles komt voorbij. Je moet even door z’n maniertjes heen, maar ik ben fan!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Plint de Teckel

Er kan er maar één de baas zijn! Geef koekje! x

Er kan er maar één de baas zijn!

23 October Door: Plint de Teckel

Tsja, toen er aan de bloggers van The Dog Pen gevraagd werd of er iemand was die een boekreview wilde schrijven over een boek dat vanuit teckelperspectief verteld wordt, ...

Lees het hele artikel
Product review: Plint de Teckel test een handgemaakt tuigje Geef koekje! x

Product review: Plint de Teckel test een handgemaakt tuigje

21 October Door: Plint de Teckel

Ruim 4 jaar geleden mocht ik voor The Dog Pen deze op maat gemaakte, leren halsband testen van Meola Leather Dogs. Hij kwam erg goed uit de test en ...

Lees het hele artikel
Product review: Healthy Heads supplementen voor de hond Geef koekje! x

Product review: Healthy Heads supplementen voor de hond

17 August Door: Plint de Teckel

Product review Healthy Heads 100% natuurlijke supplementen voor honden. Ik wil zelf altijd graag goed, lekker en gezond eten. Daarnaast gebruik ik af en aan verschillende supplementen om mijn ...

Lees het hele artikel
To Steriliseer Or Not To Steriliseer... That's The Question! Geef koekje! x

To Steriliseer Or Not To Steriliseer... That's The Question!

20 May Door: Plint de Teckel

Na 4 jaar twijfelen moest het er dan toch helaas echt van komen… Definitief geen kans meer op mini Plintjes. Want we hebben besloten haar te laten steriliseren. Voor ...

Lees het hele artikel