Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Onze wandelroutine

21 August
x
Wat is dit?

Iedereen die ons volgt, weet dat wij van wandelen houden. Als je geen tuin hebt, zul je ook wel moeten. Vaak wandelen betekent niet dat je veel wandelt, dus ik vond het leuk onze wandelroutine eens onder de loep te nemen!

wandelroutine

Puppytijd

Het begint natuurlijk allemaal met zindelijkheidstraining. Je leert je pup buiten te plassen, vaak kost dit heel veel moeite. Er wordt gezegd dat de Franse Bulldog bekend staat als moeilijk zindelijk te krijgen hond. Bewijs hiervan kan ik niet vinden, maar voor Jolie geldt dit zeker weten! Jaeda kwam als herplaatser al zindelijk bij ons, dus dat scheelde.

Buitenhonden

Jolie is echt een buitenhond, ze vond het als pup al heerlijk om buiten te zijn. Dat is gelukkig niet veranderd. En dan niet alleen om te wandelen maar ook gewoon om lekker op het balkon te chillen (nu met Jaeda erbij).

buitenhonden Jolie & Jaeda

Toen vs nu

Voordat Jaeda erbij kwam, wandelden Jolie en ik 5 x per dag. Ja, 5 keer. Mijn dagen bestonden dus uit wandelen, wandelen en nog eens wandelen. Vond ik niet erg, ik koos er zelf voor en bovendien had Jolie veel energie, kampte ze met chronische blaasproblemen en zoals ik al zei ze houdt van wandelen.

Nu Mina in ons gezinnetje erbij gekomen is, is onze wandelroutine veranderd. We wandelen minder (lang) dan voorheen, maar nog altijd meer dan de gemiddelde hond. Uitzondering zijn natuurlijk warme dagen, bij 23 graden of warmer lopen we geen grote rondes.

Onze routine

Jolie en Jaeda houden van uitslapen en bepalen zelf wanneer hun dag begint. Ergens tussen 9 en 10u worden ze langzaam wakker. Meestal zit Mina dan aan haar fruit tussendoortje of is ze net klaar, afhankelijk daarvan gaan we meteen aan de wandel. Om de dag een lange wandeling; de ene dag 20 min en de andere dag 60-90 min. We wonen in een groenrijke omgeving dus wandelen elke keer een andere route.

Daarop volgen 3 wandelingen van 20 min, rond 15.00 uur, rond 19.00 uur en voordat we naar bed gaan, rond 00.00 uur.

Vergeleken met voorheen is dit weinig, maar meer is met een baby erbij bijna onmogelijk. Er zijn ook honden die niet verder dan de achtertuin komen, dus slecht hebben deze twee dames het zeker niet!

Wandelen jullie ook veel, of juist niet? Ik ben benieuwd naar jullie wandelroutine!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Jolie & Jaeda

Jolie en Jaeda testen de Kong Biscuit Ball! Geef koekje! x

Jolie en Jaeda testen de Kong Biscuit Ball!

18 July Door: Jolie & Jaeda

Wij kregen de Kong Biscuit Ball en mochten deze testen. Lezen jullie mee?  Om te beginnen even wat praktische info. Wij kregen maat Large, geschikt voor honden tussen de ...

Lees het hele artikel
Grasaren en grassprieten: opgepast! Geef koekje! x

Grasaren en grassprieten: opgepast!

30 June Door: Jolie & Jaeda

Wij wandelen de komende weken zoveel mogelijk in onze woonwijk ipv door de natuur. Waarom? Dat schrijven we in deze blog! Histiocytoom, splinter of grasaar? Niet alleen in het ...

Lees het hele artikel
Jolie en Jaeda blikken terug op 2019! Geef koekje! x

Jolie en Jaeda blikken terug op 2019!

6 January Door: Jolie & Jaeda

Jolie en Jaeda blikken terug op 2019 en vertellen hun goede voornemens voor 2020! Wij startten afgelopen jaar vol spanning! Rond 2 januari zou ons mensen zusje ter wereld ...

Lees het hele artikel
Jolie en Jaeda vieren Dierendag! Geef koekje! x

Jolie en Jaeda vieren Dierendag!

4 October Door: Jolie & Jaeda

Ook dit jaar een Dierendag Plog! Nu Jolie en Jaeda de aandacht moeten delen met hun zusje, mogen ze zeker op Dierendag niet vergeten worden💗 We beginnen de ...

Lees het hele artikel