Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Onze wandelroutine

21 augustus
x
Wat is dit?

Iedereen die ons volgt, weet dat wij van wandelen houden. Als je geen tuin hebt, zul je ook wel moeten. Vaak wandelen betekent niet dat je veel wandelt, dus ik vond het leuk onze wandelroutine eens onder de loep te nemen!

wandelroutine

Puppytijd

Het begint natuurlijk allemaal met zindelijkheidstraining. Je leert je pup buiten te plassen, vaak kost dit heel veel moeite. Er wordt gezegd dat de Franse Bulldog bekend staat als moeilijk zindelijk te krijgen hond. Bewijs hiervan kan ik niet vinden, maar voor Jolie geldt dit zeker weten! Jaeda kwam als herplaatser al zindelijk bij ons, dus dat scheelde.

Buitenhonden

Jolie is echt een buitenhond, ze vond het als pup al heerlijk om buiten te zijn. Dat is gelukkig niet veranderd. En dan niet alleen om te wandelen maar ook gewoon om lekker op het balkon te chillen (nu met Jaeda erbij).

buitenhonden Jolie & Jaeda

Toen vs nu

Voordat Jaeda erbij kwam, wandelden Jolie en ik 5 x per dag. Ja, 5 keer. Mijn dagen bestonden dus uit wandelen, wandelen en nog eens wandelen. Vond ik niet erg, ik koos er zelf voor en bovendien had Jolie veel energie, kampte ze met chronische blaasproblemen en zoals ik al zei ze houdt van wandelen.

Nu Mina in ons gezinnetje erbij gekomen is, is onze wandelroutine veranderd. We wandelen minder (lang) dan voorheen, maar nog altijd meer dan de gemiddelde hond. Uitzondering zijn natuurlijk warme dagen, bij 23 graden of warmer lopen we geen grote rondes.

Onze routine

Jolie en Jaeda houden van uitslapen en bepalen zelf wanneer hun dag begint. Ergens tussen 9 en 10u worden ze langzaam wakker. Meestal zit Mina dan aan haar fruit tussendoortje of is ze net klaar, afhankelijk daarvan gaan we meteen aan de wandel. Om de dag een lange wandeling; de ene dag 20 min en de andere dag 60-90 min. We wonen in een groenrijke omgeving dus wandelen elke keer een andere route.

Daarop volgen 3 wandelingen van 20 min, rond 15.00 uur, rond 19.00 uur en voordat we naar bed gaan, rond 00.00 uur.

Vergeleken met voorheen is dit weinig, maar meer is met een baby erbij bijna onmogelijk. Er zijn ook honden die niet verder dan de achtertuin komen, dus slecht hebben deze twee dames het zeker niet!

Wandelen jullie ook veel, of juist niet? Ik ben benieuwd naar jullie wandelroutine!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Jolie & Jaeda

Een zusje voor Jolie en Jaeda! Geef koekje! x

Een zusje voor Jolie en Jaeda!

16 mei Door: Jolie & Jaeda

Het zal jullie niet ontgaan zijn. Begin dit jaar hebben wij er een zusje bij gekregen! Na 4 maanden maken we de balans op; wat vinden we er nu ...

Lees het hele artikel
Nieuwe tuigjes voor Jolie en Jaeda! Geef koekje! x

Nieuwe tuigjes voor Jolie en Jaeda!

18 maart Door: Jolie & Jaeda

Onlangs ontvingen wij twee tuigjes van MEOLA. Over dit lederen handwerk schreven wij de volgende blog ? Mail! Of er bloggers waren die een op maat gemaakt tuigje van ...

Lees het hele artikel
Plog: Smoofl Muffins en Cookies bakken op Jaeda’s verjaardag! Geef koekje! x

Plog: Smoofl Muffins en Cookies bakken op Jaeda’s verjaardag!

7 januari Door: Jolie & Jaeda

Hoera! Jaeda wordt 3 jaar! Dat moet gevierd worden.? Samen bakken we Smoofl muffins en koekjes. Voordat we deze plog beginnen, nemen we jullie nog even mee terug in ...

Lees het hele artikel
Plog: Kerst met Jolie en Jaeda Geef koekje! x

Plog: Kerst met Jolie en Jaeda

28 december Door: Jolie & Jaeda

Het is maandag 24 december, het kerstfeest kan beginnen! We nemen jullie mee tijdens het unboxen van onze kerstcadeaus, ons kerstdiner en er moet natuurlijk ook gewoon gewandeld worden? ...

Lees het hele artikel