Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Onze vakantie op de Veluwe

26 september
x
Wat is dit?

Deze zomer zijn Beau, Plum en ik naar de Veluwe gegaan. We zaten hier op het Bospark Dennenrhode in ons eigen kleine chaletje! Dit ligt dichtbij Doornspijk en Nunspeet.

Zandverstuiving De Haere Doornspijk

De zandverstuiving is niet te missen wanneer je door dit mooie gebied loopt! Het natuurgebied de Haere was vroeger de overgang tussen de onvruchtbare heide van de Veluwe en de akkerbouw dichtbij de Wessinge.

De zandverstuiving in dit gebied is gemaakt door de mens. Dit kwam door intensief gebruik van de heide waardoor het zich niet meer kon herstellen. Nu is het een populair gebied om foto’s te maken, te wandelen met de hond of om met je paard overheen te racen!

Wandelen… wandelen… en…? Wandelen!

Deze vakantie heb ik echt gepland op de behoeften van Beau! Beau is een ontzettend energieke hond en de hoeveelheid lichaamsbeweging die hij kon krijgen was precies wat hij nodig had.

Onze eerste dag hebben we 7km gewandeld via een zogeheten Klompenpad. Dit pad is officieel 21 km lang maar het werd al snel ontzettend warm. Later kwamen we erachter dat het volgen van de volledige route ook verboden is met honden doordat dit pad via particulier terrein loopt.

Gelukkig waren er genoeg andere wandelroutes die we konden nemen in het natuurgebied! In totaal hebben we in 4 dagen tijd 52 km gewandeld!

Nieuwe omgeving

Beau heeft ontzettend genoten van alle tijd die we samen konden doorbrengen. Maar dit plezier heeft ook een wat minder leuke kant. Beau functioneert namelijk erg slecht met veranderingen en het zijn in een nieuwe omgeving vraagt altijd even wat geduld van hem.

Het park waar ons chaletje op stond was erg hond vriendelijk. Voor Beau betekent dit dus dat hij regelmatig andere honden hoorde blaffen of zag voorbij lopen. Door zijn angsten en onzekerheid vroeg dit veel management en geduld om hem hier zo stabiel mogelijk doorheen te krijgen. Maar het was het allemaal waard want die tevreden snuit van Beau in zijn grote zandbak vergeet ik nooit meer.

En weer op naar huis…

Helaas komt aan al het goeds een einde, zo ook onze vakantie. Terugkijkend op alle momenten die we samen hebben ervaren hadden we dit echt even samen nodig. In zo’n vakantie realiseer je weer hoe belangrijk het is om in het nu te leven en niet alleen maar over je werk na te denken.

Heb jij ook een leuke vakantie gehad met jouw trouwe viervoeter of ga je binnenkort nog een weekje weg? Deel het met ons via Instagram!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Beau

Lief en leed van een Stafford eigenaar Geef koekje! x

Lief en leed van een Stafford eigenaar

12 oktober Door: Beau

Natuurlijk is het niet zo zwart- wit als ik spreek over het zijn van een Stafford eigenaar. Je hebt natuurlijk een verschil tussen Engelse Stafford Shire Bullterriërs en de ...

Lees het hele artikel
Een dag niet getraind is een dag niet geleefd! Geef koekje! x

Een dag niet getraind is een dag niet geleefd!

31 augustus Door: Beau

Ik krijg wel eens de vraag waarom ik elke dag met Beau train en of ik hem hierin niet overprikkel met informatie. Vaak wordt dit gedacht omdat we in ...

Lees het hele artikel
Een dag in het leven van Beau Geef koekje! x

Een dag in het leven van Beau

3 augustus Door: Beau

Hi mijn naam is Beau! Het lijkt me leuk eens te vertellen over een standaard dag in mijn leven. Lees je mee? Ochtendroutine 06:00     Bijna elke ochtend wordt ik ...

Lees het hele artikel
De zoektocht naar de perfecte muilkorf Geef koekje! x

De zoektocht naar de perfecte muilkorf

23 juni Door: Beau

Een verantwoordelijke hondeneigenaar zijn kan soms nog knap lastig zijn. Hoe vind je bijvoorbeeld de perfecte muilkorf voor jouw hond? 1 die goed past en geen discomfort veroorzaakt. Als ...

Lees het hele artikel