Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Onze vakantie op de Veluwe

26 September
x
Wat is dit?

Deze zomer zijn Beau, Plum en ik naar de Veluwe gegaan. We zaten hier op het Bospark Dennenrhode in ons eigen kleine chaletje! Dit ligt dichtbij Doornspijk en Nunspeet.

Zandverstuiving De Haere Doornspijk

De zandverstuiving is niet te missen wanneer je door dit mooie gebied loopt! Het natuurgebied de Haere was vroeger de overgang tussen de onvruchtbare heide van de Veluwe en de akkerbouw dichtbij de Wessinge.

De zandverstuiving in dit gebied is gemaakt door de mens. Dit kwam door intensief gebruik van de heide waardoor het zich niet meer kon herstellen. Nu is het een populair gebied om foto’s te maken, te wandelen met de hond of om met je paard overheen te racen!

Wandelen… wandelen… en…? Wandelen!

Deze vakantie heb ik echt gepland op de behoeften van Beau! Beau is een ontzettend energieke hond en de hoeveelheid lichaamsbeweging die hij kon krijgen was precies wat hij nodig had.

Onze eerste dag hebben we 7km gewandeld via een zogeheten Klompenpad. Dit pad is officieel 21 km lang maar het werd al snel ontzettend warm. Later kwamen we erachter dat het volgen van de volledige route ook verboden is met honden doordat dit pad via particulier terrein loopt.

Gelukkig waren er genoeg andere wandelroutes die we konden nemen in het natuurgebied! In totaal hebben we in 4 dagen tijd 52 km gewandeld!

Nieuwe omgeving

Beau heeft ontzettend genoten van alle tijd die we samen konden doorbrengen. Maar dit plezier heeft ook een wat minder leuke kant. Beau functioneert namelijk erg slecht met veranderingen en het zijn in een nieuwe omgeving vraagt altijd even wat geduld van hem.

Het park waar ons chaletje op stond was erg hond vriendelijk. Voor Beau betekent dit dus dat hij regelmatig andere honden hoorde blaffen of zag voorbij lopen. Door zijn angsten en onzekerheid vroeg dit veel management en geduld om hem hier zo stabiel mogelijk doorheen te krijgen. Maar het was het allemaal waard want die tevreden snuit van Beau in zijn grote zandbak vergeet ik nooit meer.

En weer op naar huis…

Helaas komt aan al het goeds een einde, zo ook onze vakantie. Terugkijkend op alle momenten die we samen hebben ervaren hadden we dit echt even samen nodig. In zo’n vakantie realiseer je weer hoe belangrijk het is om in het nu te leven en niet alleen maar over je werk na te denken.

Heb jij ook een leuke vakantie gehad met jouw trouwe viervoeter of ga je binnenkort nog een weekje weg? Deel het met ons via Instagram!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Beau

3 recepten voor heerlijke hondenijsjes! Geef koekje! x

3 recepten voor heerlijke hondenijsjes!

6 September Door: Beau

Zelf hondenijsjes maken, het is niet alleen leuk, maar ook veel makkelijker dan je zou denken! Het is in Nederland regelmatig erg warm in de zomer en de komende ...

Lees het hele artikel
Op vakantie met een gevoelige hond Geef koekje! x

Op vakantie met een gevoelige hond

20 June Door: Beau

Op vakantie met een gevoelige hond. Op vakantie gaan dat is toch wel echt een van de leukste dingen die er is. Ik kijk echt uit naar onze vakantie, ...

Lees het hele artikel
Nieuwe mensen maatjes voor Beau Geef koekje! x

Nieuwe mensen maatjes voor Beau

5 May Door: Beau

Een tijdje geleden schreef ik een blog over veranderingen in het leven van een hond. Ik schreef die blog naar aanleiding van de emotionele achtbaan waar Beau en ik ...

Lees het hele artikel
Wandelen met een reactieve hond Geef koekje! x

Wandelen met een reactieve hond

17 November Door: Beau

Boswandeling met Beau Dit weekend liep ik met Beau in het bos zoals wij dit wel vaker doen. Het nadeel aan veel Nederlandse bossen is dat alles gedeeld moet ...

Lees het hele artikel