Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Onze top 5: natuurlijke snacks

19 November
x
Wat is dit?

Iedereen die ons volgt op Instagram of Facebook weet dat we gek zijn van snackjes en dan met name de natuurlijks snackjes! Wanneer ik het woord snackjes of lekkertjes al zeg lijnen ze direct voor me op en kijken me aan met grote verlangende ogen. Bumper & Fender proeven graag allemaal verschillende soorten snackjes maar natuurlijk zijn er ook favorieten bij! Daarom nemen wij jullie graag vandaag mee in onze top 5 natuurlijke snackjes.

Nr. 5 – Sprotjes

Voor een beetje Newfoundlander natuurlijk hap-slik-weg maar wist je al dat wij deze vaak gebruiken op de hondenschool als trainer? Door de sterke vis geur die er aan zit is het misschien niet mijn favo snackje voor in mijn jaszak maar het zorgt er wel voor dat de jongens willen werken. Bumper die alle koekjes uit spuugt buiten, kan zelfs de sprotjes vaak niet weerstaan. Tevens zijn sprotjes een heerlijke bron van de omega 3 vetzuren en dus heerlijk gezond! Gemiddelde kauw tijd: 2 seconden oftewel hap-slik-weg.

Nr. 4 – Kalkoennekken

Kalkoennekken zijn net wat harder en groter dan eenden- of kippennekken. Daarom is het een fijne snack voor onze jongens, hier moeten ze toch nog even op kauwen voordat het weg is. Als jij jouw hond gedroogde kalkoennekken wil geven, let er dan wel op dat hij al wat meer gewend is qua botten. Doordat het een hardere snack is, is het belangrijk dat deze goed gekauwd wordt door de hond. Anders kan deze last krijgen van zijn maag. Geef je KVV of Barf? Hou dan rekening met het bot percentage van de voeding die je hond deze dag krijgt. Gemiddelde kauw tijd: 2-3 minuten.

Nr. 3 – Konijnen oren met haar & hazenmaskers

Deze twee spits ik even onder het zelfde kopje, over het algemeen zijn gedroogde konijnenoren snacks die ik standaard in huis heb voor de jongens. Eigenlijk heb ik altijd de variant met haar in huis, ik merk dat de jongens deze toch net wat lekkerder vinden dan die zonder haar. Het haar stimuleert en ondersteunt ook de maag- en darm functie en fungeert als een natuurlijke tandenborstel. Ze helpen namelijk mee om de tandjes te reinigen. Konijnenoren en hazenmaskers zijn voor de jongens een heerlijk tussendoortje. Gemiddelde kauw tijd: 1 minuut.

Nr. 2 – Lamsoren met haar

Lamsoren zijn net wat zachter dan runderoren, ook zijn ze wat kleiner van formaat. Bij de jongens zie ik vaak dat de runderoren heel snel gekraakt worden. De gedroogde lamsoren met haar daarentegen hebben ze meer moeite mee om het zacht te kauwen want ze moeten het eerst zachter kauwen voordat het los laat. Net als bij de konijnenoortjes helpt het haar mee met het reinigen van de tandjes en heeft dit een positieve uitwerking op de maag- en darm functies. Gemiddelde kauw tijd: 2-3 minuten.

Nr. 1 – Hertenhuid

Hertenhuid is een snack wat laag is in vetgehalte en daardoor dus ook licht verteerbaar voor de hond. Het is een wat hardere snack wat tijdens het kauwen steeds zachter wordt. Ondanks dat hertenhuid vaak in ietwat kleinere stukken komt t.o.v. bijvoorbeeld runderkophuid kunnen ze er toch even flink op kauwen. Wat ik zelf heel positief vindt aan de hertenhuid t.o.v. runderkophuid is dat deze beduidend minder stinkt. Gemiddelde kauw tijd: 5 – 10 minuten afhankelijk van de grootte en dikte van het stuk huid.

Conclusie

Natuurlijke snacks zijn voor ons een ideale oplossing om de jongens lekkers te kunnen geven en toch ook gezond bezig te zijn. Fender reageert namelijk erg op geur- kleur- en smaakstoffen maar met de juiste natuurlijke snacks komen we heel ver. Hij kan tegenwoordig lekker mee snacken, voor hem een rust momentje op de dag. Er valt ook goed af te wisselen want er zijn steeds meer verschillende diersoorten soorten beschikbaar. Dus voor elk hondje wat wils!

Ik let er overigens wel altijd op of de snacks zonder chemicaliën gedroogd zijn en afkomstig zijn uit binnen- of buitenland. Vaak staat dit op sites erbij vermeld waar je de snacks kunt kopen. Mijn voorkeur gaat uit naar natuurlijk gedroogde snacks uit Nederland.

Wat zijn jullie favoriete snacks? We horen het graag!

Liefs van Bumper & Fender.
@the.newfy.brothers

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Novi

Riverwood Bite Box hondensnacks Geef koekje! x

Riverwood Bite Box hondensnacks

12 April Door: Bumper & Novi

De Riverwood Bite Box is een doos vol met verschillende natuurlijke hondensnacks. Vaak sta ik urenlang te kiezen in een winkel of verschillende websites af te struinen naar de ...

Lees het hele artikel
De beste grote broer Geef koekje! x

De beste grote broer

11 March Door: Bumper & Novi

Novi was een lichtpuntje in een hele donkere tijd voor ons gezin, met zowel mij als Bumper ging het niet goed na het overlijden van Fender. Bumper was niet ...

Lees het hele artikel
Oh, wat een jaar! Geef koekje! x

Oh, wat een jaar!

30 December Door: Bumper & Novi

Ik denk dat ik het netjes uitdruk als ik zeg dat 2021 een bewogen jaar was voor iedereen, zo ook voor ons. Nu 2021 bijna is afgelopen wil ik ...

Lees het hele artikel
Wij zijn gestart met canicross! Geef koekje! x

Wij zijn gestart met canicross!

24 December Door: Bumper & Novi

Wij zijn begonnen met canicross. In de maanden april tot en met oktober zijn we actief bezig met waterwerken. Hiervoor trainen we twee keer per maand op de Betuwe. ...

Lees het hele artikel