Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Ons eerste weekend weg met de hondjes

29 January
x
Wat is dit?

Wat zijn we blij! We hebben namelijk de Facebook-winactie van De Dierenoppas gewonnen!
Reuzeleuk natuurlijk, wij mogen namelijk een viertal dagen gaan doorbrengen op Droomparken: De Zanding in Otterlo. Dit is ons eerste weekend weg met de honden, wat zijn de do’s and dont’s? Daar gaan we in deze blog achter komen. Gaan jullie mee op reis?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Met wat hulp van onze vriendjes en vriendinnetjes van The Dog Pen hebben wij een heuse checklist opgesteld. Want wat moeten we nou meenemen? Of wat juist niet? Wij hadden geen idee, en om te voorkomen dat ik drie weekendtassen vol zou meenemen was ik heel blij met de hulp!

 • Bench
 • Voerbakken
 • Mand
 • Eten
 • Water voor onderweg inclusief fles
 • Speelgoed
 • Koekjes, natuurlijk 😉
 • Name tags met onze gegevens, in geval van nood
 • Halsband/tuig
 • Kleden, mochten ze bedenken dat de bank of de overige bedden goed kunnen bevallen in het chalet
 • EHBO-kit voor hondjes
 • Lange lijn + pin, voor het geval ze niet omheind los kunnen liggen in de tuin
 • Poepzakjes

Uiteindelijk heb ik dingen zoals een bench of een mandje thuis gelaten, want een bench hebben ze niet en slepen met een mandje van 1.80m doorsnee was iets te veel van het goede!

Prins droomweekend

Gedurende de weken die volgen krijg ik nog een aantal mailtjes van de receptie van Droomparken de Zanding met alle informatie voor het inchecken etc. Daarbij kwam me ook ter ore dat er gedurende ons weekend een aantal leuke workshops gepland zijn! De volgende workshops worden aangeboden: treibbal, funparcours (agility), speurneuzentocht en een fleece workshop. Zelf hebben wij interesse in het funparcours, maar omdat Bumper niet altijd even goed gaat met andere honden, (of beter gezegd: andere (jongere) reuen), moeten we even af afwachten of het niet te druk is en of er voldoende ruimte tussen de honden zal zijn. We zullen het gaan zien!

Helaas hebben de jongens zelf wel nog iets heel belangrijks  vergeten gedurende het weekend, namelijk hun oortjes. Lees hieronder verder hoe het hele weekend is verlopen.

De aankomst

Vrijdag in de namiddag rond een uur of 17:00 kwamen we aan. Het was een reis van ongeveer 1:45 uur en de jongens hebben vrijwel de hele weg geslapen. En wanneer de oogjes open waren, dan waren ze heel geïnteresseerd aan het kijken naar alle auto’s die langs kwamen rijden. Auto rijden vinden ze namelijk helemaal fantastisch!

Na het inchecken bij de lobby gingen we door naar het huisje, en wat een mooi huisje was dat! Niet te vergelijken met een standaard stacaravan of chalet waar je meestal in zit, maar een huisje dat echt voelde als een huis. De jongens stormden met veel plezier en enthousiasme naar binnen. Gelukkig was het huisje redelijk groot, dus de jongens pasten er prima in!

Die eerste avond hebben we ons eigenlijk rustig gehouden. Even snel wat boodschapjes halen zodat we van alle gemakken voorzien zijn. En daarna… Chromecast aan en lekker Netflixen. Wat later nog even een halfuurtje wandelen met de hondjes, en toen lekker slapen. Helaas waren de jongens het er niet helemaal mee eens en hebben ze de halve nacht zitten blaffen, rondjes wandelen en elkaar lopen te vervelen. Toen het rond een uur of drie eindelijk stil was, konden echt we gaan slapen.

Zaterdag

Voor de zaterdag stonden de demo treibbal en het behendigheidsparcours op het programma. In de ochtend besloten we om de demo treibbal over te slaan en naar de dierenwinkel Zoo&Zo te gaan. Zo kon ik meteen inkopen doen voor de Valentijnsactie van Instagram en weer even een nieuwe dierenwinkel verkennen. Volgens hun site zijn ze de grootste dierenwinkel van Nederland, en ik moet bekennen dat ik mijn ogen best heb uitgekeken. Ze hadden veel leuke en lekkere producten. De jongens hebben zalm- en meervalhuiden gekregen.

Daarna zijn we naar het behendigheidsparcours gegaan. Ik had vooraf gevraagd of we misschien apart konden mee doen van de rest. Gelukkig was dit geen probleem en maakten de begeleiders van Prins dit mogelijk voor de jongens. En die deden het veel beter dan verwacht! Ze hadden er zelfs heel veel plezier in. Fender ging door de hoepel heen en bleef een beetje steken. Daardoor raakte hij in paniek en durfde hij er eigenlijk niet meer doorheen. Maar door vol te houden kreeg meneer het toch maar weer heel goed voor elkaar. Ook de wip hebben ze allebei gedaan, wat ik in eerste instantie niet had durven hopen. Bumper liep er zelfs in een keer overheen en vond het wipmomentje wel heeeeeel erg leuk!

In de avond hebben we nog een lekkere wandeling gemaakt en hebben de heren van hun zalmhuiden genoten.

Zondag

Uitslapen! Dat hoort tenslotte ook bij vakantie, toch? Lekker knuffelen en tutten met de jongens, chillen op de bank en even helemaal niks. Daarna lekker wandelen en op naar de fleece workshop! Van tevoren was er gezegd dat we knuffelmatten zouden gaan maken, maar het bleken het andere fleece speeltjes te zijn. Vol goede moed zijn we er toch aan begonnen. Helaas bleek ons talent niet al te groot, maar gelukkig zijn de jongens blij met alles wat ze krijgen.

Daarna zijn we met de jongens het gebied De Zanding in gelopen om lekker te wandelen. Na ongeveer een halfuur begon het te stortregenen en moesten we noodgedwongen naar huis. Voor honden die gek zijn op zwemmen, zijn ze niet al te dol op regenbuien, haha. De avond heeft voornamelijk bestaan uit knuffelen en Netflixen.

Maandag

Maandag moesten we redelijk vroeg uit de veren, met dank aan mijn grote vriend Fender. Meneer had de hele nacht weer lopen draaien en waken. Volgens mij had hij door dat er deze ochtend weer iets stond te gebeuren. Dus om 08:00 uur ben ik toch maar uit bed gestapt en ben ik met beide jongens gaan wandelen. Niks mooiers dan een vroege ochtendwandeling met mijn jongens.

Toen snel begonnen met het inpakken van de spulletjes, de jongens ingeladen en op naar huis. Onderweg hebben ze voornamelijk weer naar alle auto’s gekeken, heerlijk om te zien hoe blij ze daar van worden. Boys will be boys, toch? Haha. Eenmaal thuis gekomen waren de jongens heel erg blij om weer op hun eigen plekje te zijn, en nu liggen ze al de hele middag tevreden te knorren.

Voor herhaling vatbaar?

Als het aan mij ligt, absoluut ja! Het was jammer dat het weer zo erg tegenzat en we eigenlijk alle drie de dagen 80% van de dag regen hebben gehad. Desondanks  hebben we van de droge momenten wel constant het beste gemaakt. Het park was erg mooi en er waren voldoende faciliteiten voor de jongens, zoals poepzakjes  en prullenbakken. Ook mochten ze gewoon mee naar de horecagelegenheid, etc. Daarbij waren de workshops van Prins ook erg gezellig, en we vonden het super dat wij buiten de groep om toch mee konden doen met de jongens.

Om even terug te komen op de oortjes die ze thuis vergeten waren, ze hebben overal getrokken en geblaft. Misschien waren ze buiten hun oren ook hun maniertjes even thuis vergeten. Natuurlijk is het begrijpelijk, met zoveel nieuwe indrukken en geurtjes, maar soms is het ook wel lastig. Zelf vind ik het ook hartstikke gezellig en leuk om nieuwe dingen te ontdekken, dus ja.

Graag willen we De Dierenoppas bedanken dat we dit leuke weekend mochten meemaken!

Zijn jullie ook wel eens op vakantie geweest met jullie hond? We lezen graag jullie ervaringen in de reacties.

Liefs van Bumper & Fender, the Newfy Brothers.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Novi

Riverwood Bite Box hondensnacks Geef koekje! x

Riverwood Bite Box hondensnacks

12 April Door: Bumper & Novi

De Riverwood Bite Box is een doos vol met verschillende natuurlijke hondensnacks. Vaak sta ik urenlang te kiezen in een winkel of verschillende websites af te struinen naar de ...

Lees het hele artikel
De beste grote broer Geef koekje! x

De beste grote broer

11 March Door: Bumper & Novi

Novi was een lichtpuntje in een hele donkere tijd voor ons gezin, met zowel mij als Bumper ging het niet goed na het overlijden van Fender. Bumper was niet ...

Lees het hele artikel
Oh, wat een jaar! Geef koekje! x

Oh, wat een jaar!

30 December Door: Bumper & Novi

Ik denk dat ik het netjes uitdruk als ik zeg dat 2021 een bewogen jaar was voor iedereen, zo ook voor ons. Nu 2021 bijna is afgelopen wil ik ...

Lees het hele artikel
Wij zijn gestart met canicross! Geef koekje! x

Wij zijn gestart met canicross!

24 December Door: Bumper & Novi

Wij zijn begonnen met canicross. In de maanden april tot en met oktober zijn we actief bezig met waterwerken. Hiervoor trainen we twee keer per maand op de Betuwe. ...

Lees het hele artikel