Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Nieuwe tuigjes voor Jolie en Jaeda!

18 maart
x
Wat is dit?

Onlangs ontvingen wij twee tuigjes van MEOLA. Over dit lederen handwerk schreven wij de volgende blog ?

Mail! Of er bloggers waren die een op maat gemaakt tuigje van MEOLA wilden ontvangen. Daar hadden wij zeker interesse in! Jolie krijgt een tuigje van 2 cm breed en dat van Jaeda zal 1,5 cm breed worden. Voor Jolie dus een iets breder tuigje omdat ze nogal veel overtollig vel rondom haar nek en borst heeft en een tuigje van 1,5 cm daarin wegvalt. ?

Na de maten te hebben doorgegeven was het even spannend welke kleur wij zouden krijgen. Het zal jullie niet verbazen, maar ik hou niet van de typisch bruine of zwarte lederen tuigjes en hoopte op iets meisjesachtigs.? Het voorproefje op de Instastories van Meola overtrof mijn verwachtingen; een roze en een paars tuigje met zelfs de naam van de dames erop! 

Later die week ontvingen wij de tuigjes in een feestelijk pakketje, altijd leuk! Ik let altijd op de details en de tuigjes zijn perfect afgewerkt met een mooi stiksel en stoer ‘naamplaatje’. De chromen sluiting valt mooi op en de tuigjes voelen stevig aan. Ik ben blij. ?

De dames mogen hun tuigje meteen passen en uittesten. Bij het omdoen merk ik dat ze het stijve leer (dat over hun hoofd moet) niet zo fijn vinden. Door de stijfheid sluiten de tuigjes ook niet overal even mooi aan. 

Uiteindelijk zullen de tuigjes toch om moeten, dus: niet aanstellen! We gaan dan ook meteen een rondje wandelen (om hun nieuwe tuigjes te showen natuurlijk ?) en ondanks de stijve tuigjes wandelen ze lekker door. Als een tuigje écht niet lekker zit dan wandelen ze niet, dus ze zijn goedgekeurd. 

De dames trekken niet, dus hoe stevig ze zijn kan ik op dat punt niet beoordelen. 

We zijn ondertussen een maand verder en de dames hebben hun tuigjes geregeld om. Ze zijn iets minder stijf geworden en sluiten daardoor inmiddels mooi aan. 

Jolie heeft de 2 cm echt nodig en bij Jaeda zit de 1,5 cm perfect. Wel zit-ie bij haar iets te dicht op de oksel, waar Jolie geen last van heeft. 

Ze hebben dezelfde borst en nekomvang, en zo zie je dus dat het echt handwerk is. Er kan altijd iets van verschil in zitten, en ondanks dezelfde maten is elke hond uniek gebouwd. 

Neem zeker een kijkje op MEOLA’s social media-kanalen als je ook een uniek tuigje (of halsband) voor jouw hond wilt!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Jolie & Jaeda

Onze wandelroutine Geef koekje! x

Onze wandelroutine

21 augustus Door: Jolie & Jaeda

Iedereen die ons volgt, weet dat wij van wandelen houden. Als je geen tuin hebt, zul je ook wel moeten. Vaak wandelen betekent niet dat je veel wandelt, dus ...

Lees het hele artikel
Een zusje voor Jolie en Jaeda! Geef koekje! x

Een zusje voor Jolie en Jaeda!

16 mei Door: Jolie & Jaeda

Het zal jullie niet ontgaan zijn. Begin dit jaar hebben wij er een zusje bij gekregen! Na 4 maanden maken we de balans op; wat vinden we er nu ...

Lees het hele artikel
Plog: Smoofl Muffins en Cookies bakken op Jaeda’s verjaardag! Geef koekje! x

Plog: Smoofl Muffins en Cookies bakken op Jaeda’s verjaardag!

7 januari Door: Jolie & Jaeda

Hoera! Jaeda wordt 3 jaar! Dat moet gevierd worden.? Samen bakken we Smoofl muffins en koekjes. Voordat we deze plog beginnen, nemen we jullie nog even mee terug in ...

Lees het hele artikel
Plog: Kerst met Jolie en Jaeda Geef koekje! x

Plog: Kerst met Jolie en Jaeda

28 december Door: Jolie & Jaeda

Het is maandag 24 december, het kerstfeest kan beginnen! We nemen jullie mee tijdens het unboxen van onze kerstcadeaus, ons kerstdiner en er moet natuurlijk ook gewoon gewandeld worden? ...

Lees het hele artikel