Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Naar het hondenzwembad

31 August
x
Wat is dit?

Lena gaat iedere week zwemmen in een echt hondenzwembad. Ik ga dan niet samen met Lena in bikini het zwembad in. Lena gaat met zwemvest samen met Mandy de eigenaresse van het hondenzwembad en voormalig zwemlerares voor kinderen het zwembad in. Mandy is helemaal in wetsuit, ook al is het water lekker warm.

Zwemmen gezond voor honden

Net zoals voor mensen is zwemmen ook goed voor honden. Ze bewegen immers in het water en zo kunnen er geen blessures ontstaan. Spieren worden getraind op een verantwoorde manier. Mits je natuurlijk gecontroleerd laat zwemmen. Het hondenzwembad waar wij heen gaan is een binnenbad, verwarmd en zonder chloor. Zwemmen kan bij verschillende aandoeningen worden aanbevolen. Lena heeft geen klachten, maar ze zwemt gewoon als gezonde manier van spier opbouw en bewegen.

Eerste zwemles

Lena’s eerste zwemles moest ze een zwemvest aan, om haar extra stabiliteit en zekerheid te geven in het water. Dat vond ze heel erg vreemd en niet zo leuk. Eenmaal in het water stond ze echt te piepen alsof Mandy haar ging verdrinken. Mandy is heel lief en geduldig en samen hebben ze zo toch een aantal eerste kleine rondjes gezwommen.

Zwemmen is leuk!

Buiten merkte ik meteen dat Lena een stuk zekerder was geworden in het water en ze sprong nu regelmatig een sloot in om een stukje te zwemmen. Echt leuk om te zien dat ze ook steeds stabieler in het water kon blijven liggen. De eerste keer in een natuurwater lag ze niet zo stabiel in het water en kantelde ze soms een kant op.

We blijven lekker zwemmen

Hoe ideaal is het ook om een zwembad speciaal voor honden op 5 minuten rijden te hebben zitten? We zijn nu regelmatig te vinden in het zwembad voor 30 minuten verantwoorde en gezonde beweging.

Meelopen langs de kant

Inmiddels hebben we ook zwemsessie nummer 2 en 3 achter de rug. Hoewel je ziet dat ze het leuk vindt om te zwemmen, vindt ze het niet zo leuk dat ik niet ín het zwembad meezwem. Dus ik loop mee aan de kant zodat ze steeds mijn kant op zwemt. Ze probeert er wel een uit te komen aan de hoge kant, maar dat is niet de bedoeling. Dan moet ik zelf weer een beetje sneller lopen zodat ze blijft zwemmen. Aan de kant met de trap, kan ze dan even bijkomen van het zwemrondje en begint ze weer te zwemmen.

Wij zwemmen bij Hondenzwembad Dogsplash

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena & Lumi

Loopse teef en reu samen in huis Geef koekje! x

Loopse teef en reu samen in huis

1 June Door: Lena & Lumi

Een loopse teef en een intacte reu samen in huis dat is niet zo’n handige combinatie. Ik deel mijn ervaring met een loopse Lena (haar 2e loopsheid) samen met ...

Lees het hele artikel
Review Espree Simple Shed shampoo Geef koekje! x

Review Espree Simple Shed shampoo

4 April Door: Lena & Lumi

Review Espree Simple Shed shampoo. Het was de hoogste tijd voor Lumi met zijn dubbele vacht om wat haren te verliezen. De Espree Simple Shed shampoo is een hondenshampoo ...

Lees het hele artikel
Een hond die nooit alleen kan zijn Geef koekje! x

Een hond die nooit alleen kan zijn

27 March Door: Lena & Lumi

Hoe ziet het leven er uit met een hond die nooit alleen kan zijn? Lena is in mei 2021 bij mij komen wonen. Vanaf dat moment is ze nooit ...

Lees het hele artikel
Vakantie met honden: Kroatië Geef koekje! x

Vakantie met honden: Kroatië

18 March Door: Lena & Lumi

Op vakantie naar Kroatië en ja natuurlijk gaan de honden mee. Wat ik precies doe om me voor te bereiden op onze aanstaande vakantie? Dat vertel ik je in ...

Lees het hele artikel