Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Naar het hondenzwembad

31 augustus
x
Wat is dit?

Lena gaat iedere week zwemmen in een echt hondenzwembad. Ik ga dan niet samen met Lena in bikini het zwembad in. Lena gaat met zwemvest samen met Mandy de eigenaresse van het hondenzwembad en voormalig zwemlerares voor kinderen het zwembad in. Mandy is helemaal in wetsuit, ook al is het water lekker warm.

Zwemmen gezond voor honden

Net zoals voor mensen is zwemmen ook goed voor honden. Ze bewegen immers in het water en zo kunnen er geen blessures ontstaan. Spieren worden getraind op een verantwoorde manier. Mits je natuurlijk gecontroleerd laat zwemmen. Het hondenzwembad waar wij heen gaan is een binnenbad, verwarmd en zonder chloor. Zwemmen kan bij verschillende aandoeningen worden aanbevolen. Lena heeft geen klachten, maar ze zwemt gewoon als gezonde manier van spier opbouw en bewegen.

Eerste zwemles

Lena’s eerste zwemles moest ze een zwemvest aan, om haar extra stabiliteit en zekerheid te geven in het water. Dat vond ze heel erg vreemd en niet zo leuk. Eenmaal in het water stond ze echt te piepen alsof Mandy haar ging verdrinken. Mandy is heel lief en geduldig en samen hebben ze zo toch een aantal eerste kleine rondjes gezwommen.

Zwemmen is leuk!

Buiten merkte ik meteen dat Lena een stuk zekerder was geworden in het water en ze sprong nu regelmatig een sloot in om een stukje te zwemmen. Echt leuk om te zien dat ze ook steeds stabieler in het water kon blijven liggen. De eerste keer in een natuurwater lag ze niet zo stabiel in het water en kantelde ze soms een kant op.

We blijven lekker zwemmen

Hoe ideaal is het ook om een zwembad speciaal voor honden op 5 minuten rijden te hebben zitten? We zijn nu regelmatig te vinden in het zwembad voor 30 minuten verantwoorde en gezonde beweging.

Meelopen langs de kant

Inmiddels hebben we ook zwemsessie nummer 2 en 3 achter de rug. Hoewel je ziet dat ze het leuk vindt om te zwemmen, vindt ze het niet zo leuk dat ik niet ín het zwembad meezwem. Dus ik loop mee aan de kant zodat ze steeds mijn kant op zwemt. Ze probeert er wel een uit te komen aan de hoge kant, maar dat is niet de bedoeling. Dan moet ik zelf weer een beetje sneller lopen zodat ze blijft zwemmen. Aan de kant met de trap, kan ze dan even bijkomen van het zwemrondje en begint ze weer te zwemmen.

Wij zwemmen bij Hondenzwembad Dogsplash

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena Luck

Lena’s favoriete speelgoed Geef koekje! x

Lena’s favoriete speelgoed

27 augustus Door: Lena Luck

Je zou denken dat er nu een opsomming komt van allerlei verschillende hondenspeeltjes. Maar nee, Lena speelt veel liever met andere dingen. Ze is natuurlijk ook lekker aan het ...

Lees het hele artikel
Een wandeling met andere Yakutian Laika's Geef koekje! x

Een wandeling met andere Yakutian Laika's

23 augustus Door: Lena Luck

Dat Yakutian Laika een bijzonder ras is, zeker in Nederland is wel duidelijk. Probeer iemand maar eens uit te leggen van welk ras jouw hond is als je met ...

Lees het hele artikel
Wandelen in het omheinde Hondenbos in Apeldoorn Geef koekje! x

Wandelen in het omheinde Hondenbos in Apeldoorn

21 augustus Door: Lena Luck

Lena en ik hadden een wandelafspraak met Odin, ook een Yakut Laika. Heleen, haar 4 zoontjes en Odin komen uit Apeldoorn. Dus op een woensdagochtend zijn we allemaal samen ...

Lees het hele artikel
Kamperen met puberhond Geef koekje! x

Kamperen met puberhond

8 augustus Door: Lena Luck

Het leek me een geweldig idee, samen met Lena op kampeeravontuur. Gewoon zij, ik een tent en moeder natuur (en hier en daar een camping). Om het voor mezelf ...

Lees het hele artikel