Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Naar de hondenspeeltuin

4 oktober
x
Wat is dit?

Een hondenspeeltuin? Help! Ik kreeg daar dus ook altijd meteen rode vlekken van in mijn nek. Waarschijnlijk omdat 1 van mijn vorige honden (Lola) andere honden gewoon echt niet leuk vond. Plus de ene hondenspeeltuin is de andere niet.

Rustige dagen

Maar met Lena is de hondenspeeltuin heel erg leuk en ze heeft het erg naar haar zin. We gaan ongeveer 1x per week of 1x per 2 weken en dan zijn er andere honden om mee te spelen en soms zijn we er ook alleen. Ik ga nooit in het weekend, misschien lukt dat ooit, maar voor nu lijkt me dat nog veel te druk en chaotisch.

Hondentaal lezen

Het is wel handig om een beetje hondentaal te kunnen lezen. Zo kun je zien of alles nog gezellig is of misschien niet en dan grijp je in. Door aan te lijnen en weg te gaan of even een stukje meelopen naar een andere hond waar Lena wel mee kan spelen bijvoorbeeld.

Echt leuk? Of toch niet zo?

Lena vindt de andere honden over het algemeen allemaal leuk. Als ze maar lekker mee rennen en als het spel gezellig blijft. Tot nu toe is het met 3 honden niet zo leuk geweest. Een hond werd erg bang en Lena wilde haar najagen. Dat heb ik meteen voorkomen. Een hond gooide Lena heel erg hard op de grond en dat vond ze echt niet leuk. Toen zijn we weggegaan. En 1 hond was Lena aan het najagen en dat vond ze ook echt niet leuk. Er waren die dag genoeg andere honden om mee te spelen en om die hond uit de weg te gaan.

Een hondenvriendin gevonden

Lena heeft ook een echte hondenvriendin overgehouden aan de hondenspeeltuin. Ylva is een Samojeed en lijkt dus best wel veel op Lena. Niet alleen qua uiterlijk maar ook qua gedrag en manier van spelen. Waar Lena met andere honden meestal niet verder komt dan samen rennen, stoeit ze echt met Ylva. Inmiddels spreken we ook af in de hondenspeeltuin en ze zijn zo schattig, ze doen dan echt alles samen. Ze geven elkaar nu zelfs kusjes.

Leuke ontmoetingen

Al met al hebben we steeds hele leuke ontmoetingen in de hondenspeeltuin en als je goed op je hond let en kijkt wat er gebeurt en daarnaar handelt kan een hondenspeeltuin echt een meerwaarde zijn. Er zit wel veel verschil tussen de hondenspeeltuinen onderling en welke regels er gelden en of deze ook worden nageleefd. Geen agressieve honden is voor mij de meest belangrijke regel en daar lijkt iedereen zich goed aan te houden.

Tot nu toe kom ik steeds leuke mensen en leuke honden tegen. En is het niet meer leuk? Dan gaan we gewoon weer en komen we een volgende keer terug. Bij het hek kijken voordat je naar binnengaat kan ook al veel helpen. Als je ziet dat de aanwezige honden geen match zijn, dan gaat Lena gewoon de auto weer in en maken we een mooie boswandeling.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena Luck

Eerste keer loops – razende hormonen Geef koekje! x

Eerste keer loops – razende hormonen

23 oktober Door: Lena Luck

Als je een teefje hebt weet je dat de eerste loopsheid ergens tussen de 6 maanden en 12 maanden moet komen. Je weet alleen nooit wanneer precies. Lena is ...

Lees het hele artikel
Een honden speeldate in de tuin Geef koekje! x

Een honden speeldate in de tuin

19 oktober Door: Lena Luck

Lena is voor het eerst loops, dat moest er een keer van komen natuurlijk. Maar heel erg praktisch is het niet. Alleen nog wandelen aan de riem, andere honden ...

Lees het hele artikel
Mijn ervaring met het Omlet Bolsterbed Geef koekje! x

Mijn ervaring met het Omlet Bolsterbed

6 oktober Door: Lena Luck

In deze blog deel ik mijn ervaring met het Omlet Traagschuim Bolsterbed. Met puppy Lena in aantocht (inmiddels alweer wat maanden geleden) begon voor mij de zoektocht naar een ...

Lees het hele artikel
Een vervelende ervaring met Verhuisdieren.nl Geef koekje! x

Een vervelende ervaring met Verhuisdieren.nl

5 oktober Door: Lena Luck

Hoewel ik me heb voorgenomen geen tweede hond meer te nemen, zoals je kunt lezen in de blog: “Waarom ik niet meer zou kiezen voor 2 honden” ben ik ...

Lees het hele artikel