Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Naar de hondenspeeltuin

4 October
x
Wat is dit?

Een hondenspeeltuin? Help! Ik kreeg daar dus ook altijd meteen rode vlekken van in mijn nek. Waarschijnlijk omdat 1 van mijn vorige honden (Lola) andere honden gewoon echt niet leuk vond. Plus de ene hondenspeeltuin is de andere niet.

Rustige dagen

Maar met Lena is de hondenspeeltuin heel erg leuk en ze heeft het erg naar haar zin. We gaan ongeveer 1x per week of 1x per 2 weken en dan zijn er andere honden om mee te spelen en soms zijn we er ook alleen. Ik ga nooit in het weekend, misschien lukt dat ooit, maar voor nu lijkt me dat nog veel te druk en chaotisch.

Hondentaal lezen

Het is wel handig om een beetje hondentaal te kunnen lezen. Zo kun je zien of alles nog gezellig is of misschien niet en dan grijp je in. Door aan te lijnen en weg te gaan of even een stukje meelopen naar een andere hond waar Lena wel mee kan spelen bijvoorbeeld.

Echt leuk? Of toch niet zo?

Lena vindt de andere honden over het algemeen allemaal leuk. Als ze maar lekker mee rennen en als het spel gezellig blijft. Tot nu toe is het met 3 honden niet zo leuk geweest. Een hond werd erg bang en Lena wilde haar najagen. Dat heb ik meteen voorkomen. Een hond gooide Lena heel erg hard op de grond en dat vond ze echt niet leuk. Toen zijn we weggegaan. En 1 hond was Lena aan het najagen en dat vond ze ook echt niet leuk. Er waren die dag genoeg andere honden om mee te spelen en om die hond uit de weg te gaan.

Een hondenvriendin gevonden

Lena heeft ook een echte hondenvriendin overgehouden aan de hondenspeeltuin. Ylva is een Samojeed en lijkt dus best wel veel op Lena. Niet alleen qua uiterlijk maar ook qua gedrag en manier van spelen. Waar Lena met andere honden meestal niet verder komt dan samen rennen, stoeit ze echt met Ylva. Inmiddels spreken we ook af in de hondenspeeltuin en ze zijn zo schattig, ze doen dan echt alles samen. Ze geven elkaar nu zelfs kusjes.

Leuke ontmoetingen

Al met al hebben we steeds hele leuke ontmoetingen in de hondenspeeltuin en als je goed op je hond let en kijkt wat er gebeurt en daarnaar handelt kan een hondenspeeltuin echt een meerwaarde zijn. Er zit wel veel verschil tussen de hondenspeeltuinen onderling en welke regels er gelden en of deze ook worden nageleefd. Geen agressieve honden is voor mij de meest belangrijke regel en daar lijkt iedereen zich goed aan te houden.

Tot nu toe kom ik steeds leuke mensen en leuke honden tegen. En is het niet meer leuk? Dan gaan we gewoon weer en komen we een volgende keer terug. Bij het hek kijken voordat je naar binnengaat kan ook al veel helpen. Als je ziet dat de aanwezige honden geen match zijn, dan gaat Lena gewoon de auto weer in en maken we een mooie boswandeling.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena & Lumi

Loopse teef en reu samen in huis Geef koekje! x

Loopse teef en reu samen in huis

1 June Door: Lena & Lumi

Een loopse teef en een intacte reu samen in huis dat is niet zo’n handige combinatie. Ik deel mijn ervaring met een loopse Lena (haar 2e loopsheid) samen met ...

Lees het hele artikel
Review Espree Simple Shed shampoo Geef koekje! x

Review Espree Simple Shed shampoo

4 April Door: Lena & Lumi

Review Espree Simple Shed shampoo. Het was de hoogste tijd voor Lumi met zijn dubbele vacht om wat haren te verliezen. De Espree Simple Shed shampoo is een hondenshampoo ...

Lees het hele artikel
Een hond die nooit alleen kan zijn Geef koekje! x

Een hond die nooit alleen kan zijn

27 March Door: Lena & Lumi

Hoe ziet het leven er uit met een hond die nooit alleen kan zijn? Lena is in mei 2021 bij mij komen wonen. Vanaf dat moment is ze nooit ...

Lees het hele artikel
Vakantie met honden: Kroatië Geef koekje! x

Vakantie met honden: Kroatië

18 March Door: Lena & Lumi

Op vakantie naar Kroatië en ja natuurlijk gaan de honden mee. Wat ik precies doe om me voor te bereiden op onze aanstaande vakantie? Dat vertel ik je in ...

Lees het hele artikel