Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Hondenspeeltuinen in Nederland

6 June
x
Wat is dit?

Afgelopen weekend werd Hondenspeeltuin Hoogeveen officieel geopend. In de Hoogeveensche Courant stond een enthousiast artikel over de nieuw geopende hondenspeeltuin. Dat vonden wij een mooie aanleiding om eens te schrijven over hondenspeeltuinen in Nederland. Want het begrip hondenspeeltuin is relatief nieuw in Nederland. In Amerika zijn de zogenaamde Dog Parks eigenlijk de normaalste zaak van de wereld.

Wat is een hondenspeeltuin?

Een hondenspeeltuin is een ontmoetingsplek voor honden en baasjes. Een hondenspeeltuin is een omheind terrein waardoor je alle honden veilig kunt laten spelen zonder gevaar van weglopen. Voor veel honden is het vrij kunnen ravotten en spelen met soortgenoten het beste wat er is. Het sociale aspect is voor de mensen ook fijn en zeker mensen die niet lang kunnen lopen of staan zijn gebaat bij een hondenspeeltuin. De honden maken elkaar moe en ze hebben de kans om de te spelen en te rennen. De eerste hondenspeeltuin van Nederland ligt in Rotterdam, hondenspeeltuin Bello opent in oktober 2013 zijn deuren. Deze hondenspeeltuin wordt opgericht door een vijftal ondernemers.
In de meeste hondenspeeltuinen zijn er vrijwilligers aanwezig tijdens de hondenspeeluurtjes om alles in goede banen te leiden. Wanneer er geen toezichthouders zijn, dan spreek je niet echt van een hondenspeeltuin maar meer van een omheind speelveld voor honden. Hoewel er vrijwilligers zijn, is het altijd de taak van de hondenbaas om te zorgen dat zijn of haar hond zicht netjes gedraagt.

Voor welke honden is een hondenspeeltuin geschikt?

Een hondenspeeltuin is vooral bedoeld om jouw hond een leuk uitje te geven. Wanneer jouw hond eigenlijk helemaal niet van andere honden houdt, of al een dagje ouder is en al dat gespeel niet meer zo kan waarderen, dan is de hondenspeeltuin niet the placet to be. Is jouw hond gezond en houdt hij of zij van andere honden, ravotten en spelen? Dan is de hondenspeeltuin een leuk idee om eens heen te gaan. De hondenspeeltuin is dus uitermate geschikt voor sociale honden die graag spelen met soortgenoten.

Rassenuurtjes

is het jou wel eens opgevallen dat jouw hond eigenlijk het leukst speelt met honden van zijn of haar eigen ras? Dat kan zeker kloppen! Ieder hondenras heeft zo zijn eigen maniertjes en eigenaardigheden. Honden van hetzelfde ras kunnen vaak heel erg leuk met elkaar spelen en elkaar lichaamstaal perfect lezen. Daar hebben een aantal hondenspeeltuinen slim op ingespeeld en rassen speel uurtjes geïntroduceerd. Zeker door de rassen uurtjes zie je mensen met honden van hetzelfde ras bijna uit heel het land komen om de honden samen te laten spelen.

Hondenspeeltuinen in Nederland

Binnen onze definitie van een hondenspeeltuin; een omheind gebied met speeltoestellen voor honden, waar honden samenkomen om elkaar te ontmoeten onder toezicht van (meestal) vrijwilligers, zijn er 19 hondenspeeltuinen in Nederland.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel