Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Mijn eerste kerst!

28 december
x
Wat is dit?

Vorig jaar kerst woonde ik nog bij mijn mama met mijn broertjes en zusjes. Daar werd geen kerst gevierd, en ik had er dan ook nog nooit van gehoord.

Boom in huis

Een paar weken terug waren mijn baasjes heel druk in huis en stonden er opeens allemaal bakken in de woonkamer. Ook stond er een lange doos tussen waar een gek groen ding inzat. Mijn vrouwtje haalde dat ding er uit en opeens stond er een boom in huis. Ik snapt er niks van, want een boom hoort toch buiten? Ze hing er ook van alles in zoals lampjes en gekke ronde dingen. Ook op andere plekken in huis stonden opeens allemaal andere dingen, zoals een soort treintje. Mijn vrouwtje had ook een kerststrik en een kerstbandana gekocht voor de feestdagen, zodat ik er netjes bij zou lopen.

guus zijn eerste kerst

Ik haalde een paar dingen uit de boom in de dagen daarna omdat ik vond dat het er niet goed in hing, maar dat vond mijn vrouwtje niet goed.

Lekker lang vrij

De dag voor kerst was mijn vrouwtje vrij en daardoor ik ook. Lekker niet vroeg op, alle aandacht en samen All you need is love kijken. Mijn vrouwtje moest nog wel van alles kopen, maar dat vond ik niet erg.

Eerste kerstdag

Na het ontbijt gingen we naar het hondenstrand vlakbij Zeewolde, waar ik heerlijk kon spetteren en spelen.
Thuis kon ik even uitrusten en toen stapten we weer in de auto. We gingen naar de broer, schoonzus en hun dochters van mijn vrouwtje om kerst te vieren. Haar ouders en de moeder van haar schoonzus met een klein hondje kwamen daar ook heen. Ik was even druk toen we daar waren, maar toen ik los mocht had ik het al snel naar mijn zin. Ik vond het hondje leuk, en overal mensen die aandacht aan mij gaven. Onder de kerstboom lagen heel veel cadeautjes…
Rondom het eten werden in etappes de cadeautjes uitgedeeld, en ook voor mij zat er wat bij. Ook kreeg ik een heus kerstdiner. Jummie.

Ik ging regelmatig snuffelen maar ook wel liggen. Vaak lag ik dan heerlijk in de weg.
Echt mijn rust vinden was wat lastig door de 2 meisjes die mij heel leuk vonden, alle aandacht die ik kreeg, de tv die aanstond, al die kletsende volwassenen en een ander hondje dat natuurlijk ook rondliep.


Mijn baasjes merkten dat mijn ademhaling wat onrustig werd, dus even tijd voor een frisse neus. Daarna kon ik toch weer even genieten van alle gezelligheid tot het tijd was om naar huis te gaan. Hup, lekker mijn mandje in.

Tweede kerstdag

Alweer heerlijk niet vroeg op. Mijn baasje deed dat wel, want hij wilde schaatsen. Nou, ik bleef lekker liggen tot mijn vrouwtje beneden kwam. Even plassen en eten, en ik ging weer lekker verder rusten, want ik was nog best moe van gisteren.


Eind van de middag reden we naar de moeder van mijn baasje. Ik was daar al eens eerder geweest, maar moest natuurlijk even snuffelen en rondkijken. Verder kwam er niemand, dus voor mij rustiger, maar ik ging toch steeds even rondkijken. Paar keer ging ik lekker in de weg liggen voor de bank. Toen de baasjes gingen eten kreeg ik wat lekkers om te kluiven. We gingen op tijd naar huis omdat de baasjes weer vroeg op moesten en ik dus ook…

Voor herhaling vatbaar

Het viel niet mee om weer vroeg op te staan, maar ik vond de kerst erg leuk.
Extra cadeautjes, de baasjes thuis en alle aandacht.
Wanneer is het weer kerst?

Hoe was jullie kerst ?
Tot gauw, poot van Guus

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Ik ga naar school, deel 4 Geef koekje! x

Ik ga naar school, deel 4

21 maart Door: Goldendoodle Guus

Afgelopen week was al weer mijn 4e schooldag op de Dokter Snuffel Academie. Dit keer zonder storm, maar alles behalve lenteachtig. Bijpraten Voor de les begon liepen mijn vrouwtje ...

Lees het hele artikel
Ik ga naar school, deel 3 Geef koekje! x

Ik ga naar school, deel 3

11 maart Door: Goldendoodle Guus

Het is alweer even geleden maar afgelopen maandag was mijn derde schooldag op de Dokter Snuffel Academie. Hier en hier kun je lezen hoe de vorige lesdagen waren. Na een ...

Lees het hele artikel
Zelfbeheersing en zelfvertrouwen, les 5 Geef koekje! x

Zelfbeheersing en zelfvertrouwen, les 5

3 maart Door: Goldendoodle Guus

Afgelopen dinsdag was het alweer de laatste les van de cursus Zelfbeheersing en Zelfvertrouwen. We gingen deze laatste les weer binnen trainen. Overloaded Nou, het kleedje werd weer neergelegd, ...

Lees het hele artikel
Zelfbeheersing en zelfvertrouwen, les 4 Geef koekje! x

Zelfbeheersing en zelfvertrouwen, les 4

21 februari Door: Goldendoodle Guus

Wat gaat een week toch snel. Al weer les 4 van mijn cursus op dinsdagavond. Lees hier over les 1, les 2 en les 3. Valse start Ook deze ...

Lees het hele artikel