Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Creatief bezig met Smoofl hondenijs!

29 April
x
Wat is dit?

Tijdens deze corona maatregelen zijn we allemaal meer thuis dan gewoonlijk. We moeten ons tussentijds vermaken met van alles en nog wat, terwijl we het liefst natuurlijk lekker onze gang willen gaan. Nu er vele zonnige dagen zijn aangebroken heb ik besloten om Smoofl hondenijsjes te maken. En niet zomaar ijsjes, maar 3 kleuren hondenijs! Lees je mee?

Wat heb je nodig?

  • 3 smaken Smoofl hondenijs, wij gebruiken in het voorbeeld kokos, watermeloen en pindakaas. (Benodigd +/-10gr per smaak)
  • Een Smoofl ijs mal, wij gebruiken een grote met 3 grote pootje erin.
  • 3 bakjes
  • 3 lepels
  • Maatbeker met 150 ml water
  • Aluminium folie
  • Schaar

Hier alvast nog een filmpje met de instructies kort samengevat ter verduidelijking bij onderstaande instructies.

Wat gaan we doen?

Doe de 10 gram ijspoeder per smaak in een los bakje en meng hier 50 ml water bij. Mix het goed door elkaar zodat het een geleiachtige  mix zonder klontjes is.

Pak je schaar en de aluminiumfolie en vouw 6 stukjes aluminiumfolie dubbel

zodat deze mooi tussen de pootjes inpassen. Plaats de stukjes aluminiumfolie in de pootjes.

Mix nog een keer de smaken goed door en laat de mix voorzichtig in het afgezette stukje van het pootje lopen. Hou de folie goed vast zodat er niks langs of onderdoor kan lopen. Wanneer je de mix in de mal hebt kun je de aluminiumfolie eruit halen en de smaken vullen elkaar mooi aan.

Let op met het vullen dat je de vorm niet meer dan ¾ deel in de hoogte vult! Anders wordt het erg lastig om de mal op te tillen en in de vriezer te leggen. Ook is het handig om op voorhand een lade vrij te maken in de vriezer waar je de mal plat kan neerleggen, dit scheelt een hele hoop geknoei achteraf. Hier spreekt een ervaringsdeskundige. 🙈

Wanneer de ijsjes 12 uur in de vriezer hebben gestaan zijn ze klaar en kun je ze geven aan je hond. Wel eerst even afspoelen onder de koude kraan. Laat ze nooit onbeheerd met een ijsje en zorg dat je hond het stokje niet kan opeten of inslikken.

En voor de rest zeggen wij, smullen maar!

Er zijn ook meerdere creaties te maken, bijvoorbeeld ieder pootje een ander kleurtje zoals Beagle Ted heeft gedaan.

Smoofl ijs Ted de Beagle
Beagle Ted met haar Smoofl creatie

Natuurlijk kun je de ijsjes ook in één kleur maken, net zo lekker! Indien je hiervoor kiest gebruik je een volledig zakje wat in de pot en 150 ml water als ijsmix en kun je het deel met de aluminiumfolie overslaan.

Smoofl hondenijs mixen zijn er in de smaken: ananas, abrikoos, aardbei, pindakaas, watermeloen en kokos. Fender vindt de ananas smaak super lekker. Inmiddels zijn er ook alweer nieuwe Smoofl smaken, nieuwe vormpjes en hebben de Smoofl ijsjes zelfs eetbare stokjes. Alles van Smoofl kun je online bestellen bij Hondjekoek.

Wat is jullie favoriete Smoofl smaak?

En hebben jullie ook een meer kleuren ijsje gemaakt? Wij zien graag het resultaat, deel het op je Instagram story en tag @newfy.brothers & @the_dog_pen.

Smoofl hondenijs

Liefs the newfy brothers

Bumper & Fender

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Novi

Riverwood Bite Box hondensnacks Geef koekje! x

Riverwood Bite Box hondensnacks

12 April Door: Bumper & Novi

De Riverwood Bite Box is een doos vol met verschillende natuurlijke hondensnacks. Vaak sta ik urenlang te kiezen in een winkel of verschillende websites af te struinen naar de ...

Lees het hele artikel
De beste grote broer Geef koekje! x

De beste grote broer

11 March Door: Bumper & Novi

Novi was een lichtpuntje in een hele donkere tijd voor ons gezin, met zowel mij als Bumper ging het niet goed na het overlijden van Fender. Bumper was niet ...

Lees het hele artikel
Oh, wat een jaar! Geef koekje! x

Oh, wat een jaar!

30 December Door: Bumper & Novi

Ik denk dat ik het netjes uitdruk als ik zeg dat 2021 een bewogen jaar was voor iedereen, zo ook voor ons. Nu 2021 bijna is afgelopen wil ik ...

Lees het hele artikel
Wij zijn gestart met canicross! Geef koekje! x

Wij zijn gestart met canicross!

24 December Door: Bumper & Novi

Wij zijn begonnen met canicross. In de maanden april tot en met oktober zijn we actief bezig met waterwerken. Hiervoor trainen we twee keer per maand op de Betuwe. ...

Lees het hele artikel