Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Creatief bezig met Smoofl hondenijs!

29 april
x
Wat is dit?

Tijdens deze corona maatregelen zijn we allemaal meer thuis dan gewoonlijk. We moeten ons tussentijds vermaken met van alles en nog wat, terwijl we het liefst natuurlijk lekker onze gang willen gaan. Nu er vele zonnige dagen zijn aangebroken heb ik besloten om Smoofl hondenijsjes te maken. En niet zomaar ijsjes, maar 3 kleuren hondenijs! Lees je mee?

Wat heb je nodig?

  • 3 smaken Smoofl hondenijs, wij gebruiken in het voorbeeld kokos, watermeloen en pindakaas. (Benodigd +/-10gr per smaak)
  • Een Smoofl ijs mal, wij gebruiken een grote met 3 grote pootje erin.
  • 3 bakjes
  • 3 lepels
  • Maatbeker met 150 ml water
  • Aluminium folie
  • Schaar

Hier alvast nog een filmpje met de instructies kort samengevat ter verduidelijking bij onderstaande instructies.

Wat gaan we doen?

Doe de 10 gram ijspoeder per smaak in een los bakje en meng hier 50 ml water bij. Mix het goed door elkaar zodat het een geleiachtige  mix zonder klontjes is.

Pak je schaar en de aluminiumfolie en vouw 6 stukjes aluminiumfolie dubbel

zodat deze mooi tussen de pootjes inpassen. Plaats de stukjes aluminiumfolie in de pootjes.

Mix nog een keer de smaken goed door en laat de mix voorzichtig in het afgezette stukje van het pootje lopen. Hou de folie goed vast zodat er niks langs of onderdoor kan lopen. Wanneer je de mix in de mal hebt kun je de aluminiumfolie eruit halen en de smaken vullen elkaar mooi aan.

Let op met het vullen dat je de vorm niet meer dan ¾ deel in de hoogte vult! Anders wordt het erg lastig om de mal op te tillen en in de vriezer te leggen. Ook is het handig om op voorhand een lade vrij te maken in de vriezer waar je de mal plat kan neerleggen, dit scheelt een hele hoop geknoei achteraf. Hier spreekt een ervaringsdeskundige. 🙈

Wanneer de ijsjes 12 uur in de vriezer hebben gestaan zijn ze klaar en kun je ze geven aan je hond. Wel eerst even afspoelen onder de koude kraan. Laat ze nooit onbeheerd met een ijsje en zorg dat je hond het stokje niet kan opeten of inslikken.

En voor de rest zeggen wij, smullen maar!

Er zijn ook meerdere creaties te maken, bijvoorbeeld ieder pootje een ander kleurtje zoals Beagle Ted heeft gedaan.

Smoofl ijs Ted de Beagle
Beagle Ted met haar Smoofl creatie

Natuurlijk kun je de ijsjes ook in één kleur maken, net zo lekker! Indien je hiervoor kiest gebruik je een volledig zakje wat in de pot en 150 ml water als ijsmix en kun je het deel met de aluminiumfolie overslaan.

Smoofl hondenijs mixen zijn er in de smaken: ananas, abrikoos, aardbei, pindakaas, watermeloen en kokos. Fender vindt de ananas smaak super lekker.

Wat is jullie favoriete Smoofl smaak?

En hebben jullie ook een meer kleuren ijsje gemaakt? Wij zien graag het resultaat, deel het op je Instagram story en tag @newfy.brothers & @the_dog_pen.

Smoofl hondenijs

Liefs the newfy brothers

Bumper & Fender

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Fender

Valentine swap op Instagram Geef koekje! x

Valentine swap op Instagram

15 februari Door: Bumper & Fender

Cadeautjes geven is leuk, cadeautjes krijgen nog veel leuker! Daarom organiseer ik samen met @hardaily nu voor de derde keer een Instagram swap, ditmaal met het thema Valentijn! Nieuwsgierig ...

Lees het hele artikel
Onze eerste dog survival Geef koekje! x

Onze eerste dog survival

5 november Door: Bumper & Fender

Dog survival; een parcour van 5km afleggen met ongeveer 15 hindernissen en dat samen met je hond! Je hond die voor je uit holt aan een elastische lijn die ...

Lees het hele artikel
Hotspot drama Geef koekje! x

Hotspot drama

6 september Door: Bumper & Fender

Eens in de zoveel tijd dan is het hier weer zover, een hotspot drama: en dan bedoel ik niet dat leuke ding wat voor WiFi zorgt maar een vieze ...

Lees het hele artikel
Bark in the Park! Geef koekje! x

Bark in the Park!

22 augustus Door: Bumper & Fender

Na Animal Event hebben wij de smaak van de hondenevenementen goed te pakken! Twee vriendinnetjes van mij attendeerden mij op Bark in the Park; dit evenement wordt gehouden op ...

Lees het hele artikel