Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Creatief bezig met Smoofl hondenijs!

29 april
x
Wat is dit?

Tijdens deze corona maatregelen zijn we allemaal meer thuis dan gewoonlijk. We moeten ons tussentijds vermaken met van alles en nog wat, terwijl we het liefst natuurlijk lekker onze gang willen gaan. Nu er vele zonnige dagen zijn aangebroken heb ik besloten om Smoofl hondenijsjes te maken. En niet zomaar ijsjes, maar 3 kleuren hondenijs! Lees je mee?

Wat heb je nodig?

  • 3 smaken Smoofl hondenijs, wij gebruiken in het voorbeeld kokos, watermeloen en pindakaas. (Benodigd +/-10gr per smaak)
  • Een Smoofl ijs mal, wij gebruiken een grote met 3 grote pootje erin.
  • 3 bakjes
  • 3 lepels
  • Maatbeker met 150 ml water
  • Aluminium folie
  • Schaar

Hier alvast nog een filmpje met de instructies kort samengevat ter verduidelijking bij onderstaande instructies.

Wat gaan we doen?

Doe de 10 gram ijspoeder per smaak in een los bakje en meng hier 50 ml water bij. Mix het goed door elkaar zodat het een geleiachtige  mix zonder klontjes is.

Pak je schaar en de aluminiumfolie en vouw 6 stukjes aluminiumfolie dubbel

zodat deze mooi tussen de pootjes inpassen. Plaats de stukjes aluminiumfolie in de pootjes.

Mix nog een keer de smaken goed door en laat de mix voorzichtig in het afgezette stukje van het pootje lopen. Hou de folie goed vast zodat er niks langs of onderdoor kan lopen. Wanneer je de mix in de mal hebt kun je de aluminiumfolie eruit halen en de smaken vullen elkaar mooi aan.

Let op met het vullen dat je de vorm niet meer dan ¾ deel in de hoogte vult! Anders wordt het erg lastig om de mal op te tillen en in de vriezer te leggen. Ook is het handig om op voorhand een lade vrij te maken in de vriezer waar je de mal plat kan neerleggen, dit scheelt een hele hoop geknoei achteraf. Hier spreekt een ervaringsdeskundige. 🙈

Wanneer de ijsjes 12 uur in de vriezer hebben gestaan zijn ze klaar en kun je ze geven aan je hond. Wel eerst even afspoelen onder de koude kraan. Laat ze nooit onbeheerd met een ijsje en zorg dat je hond het stokje niet kan opeten of inslikken.

En voor de rest zeggen wij, smullen maar!

Er zijn ook meerdere creaties te maken, bijvoorbeeld ieder pootje een ander kleurtje zoals Beagle Ted heeft gedaan.

Smoofl ijs Ted de Beagle
Beagle Ted met haar Smoofl creatie

Natuurlijk kun je de ijsjes ook in één kleur maken, net zo lekker! Indien je hiervoor kiest gebruik je een volledig zakje wat in de pot en 150 ml water als ijsmix en kun je het deel met de aluminiumfolie overslaan.

Smoofl hondenijs mixen zijn er in de smaken: ananas, abrikoos, aardbei, pindakaas, watermeloen en kokos. Fender vindt de ananas smaak super lekker.

Wat is jullie favoriete Smoofl smaak?

En hebben jullie ook een meer kleuren ijsje gemaakt? Wij zien graag het resultaat, deel het op je Instagram story en tag @newfy.brothers & @the_dog_pen.

Smoofl hondenijs

Liefs the newfy brothers

Bumper & Fender

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Fender

Onze top 5: natuurlijke snacks Geef koekje! x

Onze top 5: natuurlijke snacks

19 november Door: Bumper & Fender

Iedereen die ons volgt op Instagram of Facebook weet dat we gek zijn van snackjes en dan met name de natuurlijks snackjes! Wanneer ik het woord snackjes of lekkertjes ...

Lees het hele artikel
Een slab voor de hond Geef koekje! x

Een slab voor de hond

12 oktober Door: Bumper & Fender

‘’Een wat voor de hond?!’’ zal je nu misschien wel denken maar ja, je leest het goed. Een slabber voor de hond. Bumper & Fender hebben namelijk een collectie ...

Lees het hele artikel
Wandelen in Limburg – de Brunssumerheide Geef koekje! x

Wandelen in Limburg – de Brunssumerheide

18 september Door: Bumper & Fender

Het is alweer een tijd geleden, dus daarom bij deze het tweede deel van onze blogreeks: Wandelen in Limburg. Dit keer gaan we een natuurgebied dicht bij huis bespreken, ...

Lees het hele artikel
Wij gaan naar balans en coördinatie cursus Geef koekje! x

Wij gaan naar balans en coördinatie cursus

21 juli Door: Bumper & Fender

Een lange tijd heb ik gezocht naar een hondenschool die mij beviel, een leuke cursus aanbiedt en begrip heeft voor de Newfoundlander. Met hun lompe lijf kunnen zij namelijk ...

Lees het hele artikel